Inlägg från: Alltannatvarupptaget |Visa alla inlägg
  • Alltannatvarupptaget

    Syskonförsök med donerade spermier

    Hej! 


    Vi fick vår donation från Danmark (utförd i Sverige). Vi ringde spermabanken i Danmark och reserverade från samma så att det inte skulle ta slut. Vilket var tur för det var dom sista som fanns kvar... 

    Vårt tips;  Ring eran hemmaklinik i Sverige och fråga hur ni ska gå tillväga om ni vill ha ett syskon med samma donator! Vänta inte!

  • Alltannatvarupptaget
    Ontopic skrev 2020-01-18 09:53:22 följande:
    Hej och tack för ditt svar!
    Känns nästan lite tråkigt att vi inte valde att gå utomlands direkt. Kontaktade Linköping och de kan inte tinga spermier. De kan inte heller berätta hur mycket som finns (eller inte finns) kvar av donatorn som vi använde med dottern.. Så om/när vi väljer att försöka för syskon så finns det eller får vi helt enkelt använda en annan. Det hade känts riktigt tråkigt.. Man borde kanske inte vänta för länge innan man ställer upp sig i kö?

    Linköping kan inte reservera strån från donatorer om det inte är köpta i Sverige, antar jag. och inte heller tala om hur många som finns kvar då dom förmodligen inte sitter på stråna.


    Ring upp den svenska kliniken igen och fråga vart stråna är köpta. Ring/maila sedan till den kliniken som dom är köpta av (utomlands förmodligen) och be dom om mer information. Det kostar pengar att reservera. Jag skulle ställa mig i kö direkt. 

    Lycka till! <3 

  • Alltannatvarupptaget
    Ontopic skrev 2020-01-21 12:08:01 följande:
    Det är säkert precis så som du säger att de själva inte sitter på stråna. Hade inte ens tänkt den tanken... Man vet ju inte varifrån stråna kommer. Men tror du verkligen att de säger vart de är i frän så att man hade kunnat kontakta utomlands? Då röjer de ju donatorn? Frågan är när man får ställa sig i kö. .. Många frågor!! Tack!
    Namnet på kliniken som dom har köpt ifrån kan dom berätta om men inte vem donatorn är. Om jag inte minns fel så finns ens uppgifter lagrade hos den klinik som har skickat första stråna, på det sättet kan man lokalisera och be kliniken reservera och vid nästa gång skicka upp strån till ens hemma klinik i Sverige. 
Svar på tråden Syskonförsök med donerade spermier