• Sun 20 Oct 2019 07:42
    984 visningar
    43 svar
    43
    984

    Önskar att det fanns eftermiddagsskola

    Jag är likadan på kvällen och det som fungerar bäst är fysisk aktivitet. När jag är svimfärdig av trötthet 20.00 gör en kvällspromenad underverk. Det sista man vill innan man kommer ut, men väldigt skönt efter.

    Kan ni på något vis röra er på morgonen? Promenera till skolan, eller cykla?

    Gå upp en kvart tidigare och ge henne en stund att bara vara och komma igång? T.ex. titta på ett avsnitt av något (så det finns ett tydligt slut) på TV men inte behöva prata, klä sig eller något sådant under tiden. Vakna till. 

    Provat att väcka henne med ett glas juice eller mjölk direkt på sängen, så hon snabbt som attan får i sig energi?

  • Tue 22 Oct 2019 18:30
    #40
    Anonym (morgontrötta familjen) skrev 2019-10-22 15:14:24 följande:

    Jag är tillbaka. Lillan och jag har varit eller är väl fortfarande sjuka så jag har inte kunnat läsa och svara. Jag ska försöka göra det nu och om jag missar något så säg till.

    LoveRain mfl: Det är hennes lärare som sagt att om hon inte får sova så hon är vaken och med mentalt på första lektionerna så måste de göra en anmälan. 


    Det låter som att ni missförstått varandra här. Skolan ska anmäla om det finns oro för att barnet far illa hemma eller inte får tillräcklig omsorg.

    Att vara väldigt trött i skolan KAN vara tecken på omsorgsbrist, t.ex. att föräldrarna inte klarar att hålla rutiner, inte förstår vikten av att barn ska sova, eller att barnet hålls vaket av bråk i hemmet, ansvar för yngre syskon etc.

    Men trötthet kan ju ha massa andra orsaker också, som inte skolan ska anmäla, som sjukdom. Prata med skolan igen och berätta hur ni kämpar med sömnen för att få det att funka, om du är orolig för att läraren missförstått. Du kan också be skolsköterskan om råd, just rutiner kring mat, sömn och liknande brukar de vara duktiga på. De kan ju också hjälpa er att få träffa skolläkaren, som kan hjälpa er vidare.  

    Hoppas ni hittar en vettig lösning!
Svar på tråden Önskar att det fanns eftermiddagsskola