• Anonym (Sara)
    Sun 20 Oct 2019 10:34
    587 visningar
    24 svar
    24
    587

    35 åring med lite erfarenhet

    Den oro och skam du kände tidigare för att träffa någon Känner du inte längre?

    Nu är det enda problemet att du är oerfaren?

    Vad är ditt syfte med tråden? vill du ha uppmuntran så att du vågar tacka ja till dejter/lära känna fler tjejer?

    Om många i tråden skulle skriva att de inte vill dejta en oerfaren man, vilken skilnad gör det för dig och ditt agerande? Eller om de skriver att de tycker det är ok? Du kan ju ändå inte ändra på det faktum att du just nu är oerfaren, eller hur? Det är ju den erfarenheten du har med dig aldeles oavsett vad random kvinnor på FL tycker om det. Så träffa de tjejer som du vill träffa pch som vill träffa dig och så får ni lösa era respektive "bagae" allt eftersom. Vissa kvinnors erfarenheter kanske du inte är ok med medan de inte är ok med dina. Men man kan ju inte mer än att prova tills man förhoppningsvis hittar rätt, med bagae, personlighet och allt annat som en människa har med sig.

  • Anonym (Sara)
    Sun 20 Oct 2019 11:48
    #7
    Anonym (TS) skrev 2019-10-20 11:26:15 följande:

    Känner fortfarande samma oro och skam men måste försöka göra något åt det ändå och försöka utmana det.

    Behöver nog bara vädra mina tankar, inget direkt syfte mer än att få ärliga svar om hur andra tänker.

    Kanske nån säger något som ger mig en annan syn på det hela.

    Jag är medveten om allt det du skriver och att jag lär nog inte vinna något på att starta denna tråd men är ändå nyfiken på andras syn på det hela.


    Jag tänke bara att det alltid finns folk som skiver all möjligt här, och det kommer säker vara några som skriver "aldrig en oerfaren man". Men sannolikheten att du träffar på just de personerna som skiver det hä i din bekanskapskrets är ju rätt liten och säger därför inget om vilka reaktioner du ev kan få. Det räcker ju att du träffar en person som är rätt för dig och som tycker att du är rätt för henne.

    Jag tror att om man har något lite "udda" i sin bakgrund som kan få folk "misstänksamma" är det bättre att dejta folk som man först lärt känna irl genom ett intresse, jobb, vänner eller liknande. Då får personen färst göra en bild av dig och din person, innan den blir påverkad av din bakgrund. Om en kvinna lärt känna dig, tycker att du är en fantastisk person och blivit förälskas i dig är det mindre risk att din oerfarenhet påverkar än om oerfarenheten är något av det enda hon vet om dig.

    Om vi pratar relationer är det nog oftast inte oerfarenheten som sådan som spelar roll utan vad den kan bero på. Och vet inte personen så mycket annat om dig lär en sån information kunna sätta igång tankar, fördomar osv. Om personen istället först lär känna dig och fattar tycke för dig så blir det på ett annat sätt.
  • Anonym (Sara)
    Sun 20 Oct 2019 12:25
    #9
    rauger skrev 2019-10-20 12:14:08 följande:

    Jag tror att det oftast är tvärtom tyvärr. Utlösande faktorer som t ex. blygsamhet eller depression går att ta sig ur men erfarenheten i sig är omöjlig att ta igen eftersom att det något man per definition behöver genomgå själv. 


    Jo det kan jag hålla medom kan vara ett stort hinder för personen själv.

    Det jag tänkte på var potentiella partners rekation. Om man tex nätdejtar och vet väldigt lite om en person kan sådan fakta innebära att man blir avskräckt utifrån föreställningar om hur personen är. Man kanske blir rädd att det ska handla om en väldigt konstig och asocial person.

    Om man istället först lär känna personen i ett vanligt sammanhang, genom gemensamma intressen tex och genuint uppskattar personen och också blir förälskad och först därefter får reda på oerfarenheten tror jag den spelar mindre roll. Då tänker jag alltså utifrån den andres perpsketiv, den som ts dejtar.
  • Anonym (Sara)
    Sun 20 Oct 2019 13:30
    #13
    rauger skrev 2019-10-20 12:36:54 följande:

    Jo jag vet, jag tänkte samma. Dock föreställde jag mig reaktionen vid ett långt senare skede, face to face, om det ens överhuvudtaget kommer till tals. Kan man då på ett självsäkert sätt visa att man har bearbetat det hela kan jag inte tänka mig att det någonsin skulle vara ett problem.

    Även om TS naturligtvis ska vara ärlig mot sig själv och sin framtida partner ska han absolut inte ta upp detta i ett initialt skede. Det vore ren idioti. Då kommer han, som du säger, att skrämma bort varenda jävel väldigt effektivt.


    Ja jag är med dig där. Men det jag också försökte förmedla till ts att det sällan (när det gäller längre relationer) är rädslan att han skulle vara dålig i sängen på grund av oerfarenheten utan snarare rädslan för att han skulle vara en "konstig" person som kan dyka upp. Dvs om man inte känner honom och i princip bara vet detta och annan torftig fakta om honom, som på en dejtingsida. Så om han lär känna tjejen först behöver hon inte oroa sig för det för då vet hon ju redan hur han är. På dejtingsidor kan man bli lite ängslig och sålla bort sånt som är ovanligt eftersom man inte har så mycket att gå på.

    Det låter som att han mer är rädd för att hon ska bli besviken sexuellt och det tror jag inte han behöver vara så orolig för. Och skulle de inte vara kompatibla sexuellt är det också helt normalt (så länge man behandlar varandra respektfullt) och bara att söka vidare. Så den biten tror jag inte att han behöver vara så orolig för, även om jag förstår att han är det.
Svar på tråden 35 åring med lite erfarenhet