Forum Familjejuridik-Vårdnadstvist - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Om vi gifter oss, påverkar min inkomst underhållsbidraget?

  Sön 20 okt 2019 15:03 Läst 0 gånger Totalt 24 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (H) - Visa alla inlägg
  Anonym (H)
  Återställ
  Sön 20 okt 2019 15:03

  Jag och min särbo har varit tillsammans i många år. Vi har inga gemensamma barn men har båda barn sedan tidigare förhållanden och vi har därför valt att bo separat. Min partner har nu blivit stämd på boendet av sitt ex, barnet bor i nuläget varannan vecka och är nöjd med det, det är dock inte den andra föräldern. Jag och min partner är nu sugna på att gifta oss och undrar om det kommer spela in om den andra föräldern vinner boendet och min partner måste betala underhållsbidrag? Vi kommer fortfarande att bo isär och vi har våra egna ekonomier.

 • Anonym (H) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 20 okt 2019 15:38 #2

  Många år.. fem år för att vara exakt. Barnet är 11. Vill bo varannan vecka men det går inte den andra föräldern med på. Kan tyvärr inte gå in mer detaljerat av hänsyn till de inblandade. Nu är det såhär iallafall och processen är igång.

 • Anonym (H) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 20 okt 2019 15:41 #3

  Och det är klart att underhållsbidraget betalas om det blir så, undrar bara om min inkomst kommer spela in då vi i dagsläget har våra egna ekonomier. På dig verkar det som om vi försöker begå bedrägerier?

 • Anonym (H) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 20 okt 2019 16:10 #7

  Min partner har inte dålig ekonomi, var har jag skrivit det? Hen har råd att betala underhållsbidrag om sådant skulle bli aktuellt. Frågan var om min inkomst, som tjänar bra, påverkar underhållets storlek om vi skulle gifta oss? För rent krasst vill jag ju lägga mina pengar på mitt egna barn som faktiskt bor hos mig och inte på underhåll som ska gå till mannens barn som isåfall kommer bo med honom varannan helg? Vi kommer alltså fortsätta vara särbo och bo isär.

  Ja du, vi vill (och barnet) vill att barnet ska fortsätta bo varannan vecka. Det är den andra föräldern som har dragit igång hela processen, manipulerat barnet att säga saker som ger den andre föräldern fördel. Vi vill ha det som det är. Förhandling väntas innan årets slut.

 • Anonym (H) Trådstartaren
  Återställ
  Sön 20 okt 2019 16:25 #9

  Vi ska bo ihop, så småningom när våra barn blivit äldre, men det dröjer några år. Varför bryr du dig?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll