• Anonym (arv)

    Alla mobbade?

    Tror säkert det kan finnas en känslighet som flera i familjen delar. Har sett andra fall där barnen blivit mobbade liksom föräldrarna. Man för ju över ett visst sätt att bete sig och ett visst sätt att tänka till sina barn, både positivt och negativt. Somliga har svårare att navigera i gruppsamvaro och hittar inte riktigt sin plats i t ex en klass eller på en arbetsplats. 

    Därmed inte sagt på något sätt att det är ens eget fel om man blir mobbad. Absolut inte. Föräldrar, lärare, chefer mfl ska motverka mobbning och utanförskap. De vuxna som har svikit er är medskyldiga till er svåra situation.  

  • Anonym (arv)
    Furienna skrev 2019-10-21 14:38:38 följande:
    Nu sätter du skulden på mobbningoffren, och det är inte rättvist alls. Ingen annan bestämmer hur du ska känna och tolka något.
    Det är inte rättvist, precis som det inte är rättvist att vissa familjer är "social butterflies" som har lätt att finna sig i de flesta situationer och kan ta alla möjliga människor och skapa vänskapsband på ett enkelt sätt. De flesta av oss är någonstans mittemellan. 

    Det är egentligen inte fråga om rättvisa alls, utan en fråga om att alla bör uppmärksamma sådana här situationer och arbeta för att de inte uppstår. Att sätta ner sin fot mot mobbarna och kräva att de slutar kränka andra. Att skolor och arbetsplatser jobbar aktivt med såna här frågor kontinuerligt. Att lärare inte väljer att se bort när ett barn blir utsatt. 
Svar på tråden Alla mobbade?