Inlägg från: Anonym (lämna!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lämna!)

    han gör allt för att jag ska göra abort!!

    det du beskriver är psykisk misshandel!

    lämna denna man! 

    tycker dock du ska behålla barnet, det är ju det du vill. att han trycker ner dig som han gör är oförlåtligt och han försöker psyka dig till abort, detta är YNKLIGT! lämna honom. hur tungt det än är!

  • Anonym (lämna!)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 08:55:45 följande:

    Tack för era svar!

    Jag gjorde slut för en vecka sen och sen dess har det blivit ännu värre.

    Jag försöker nu att inte ta åt mig och inte svara honom men det är svårt.

    Jag försöker trycka på att vi behöver ha en bra relation för barnets skull men han fortsätter att måla upp mig som en dålig mamma och psykfall.

    Alla är glada för bebisen. Alla utom han..


    gissar oxå att det kommer vara värre en tid, men sen kommer det klinga av (om han inte är ett komplett psykfall).

    starkt av dig att gå din egen väg!
  • Anonym (lämna!)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 09:19:16 följande:

    Tack.

    Ja det bästa är nog att inte svara men det är svårt när han går på om mitt moderskap och min son.

    Innan allt detta (Alltså för två veckor sen) så var jag en så bra mamma med stort tålamod m.m. nu påstår han att jag inte är kapabel till att vara mamma. Det känns att höra :(

    Jag tvivlar inte alls på mitt moderskap men jobbigt att höra detta ändå...


    blockera honom efter du talat med polisen.

    svara honom inte när han dissar ditt moderskap. se honom som ett dåligt väder, inget du kan påverka, men som finns där. skydda dig med paraply, eller håll dig inne, gå inte ut i ovädret.
  • Anonym (lämna!)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 16:29:14 följande:

    Nu håller han på att manipulera och trycka på att han ska ha bebisen heltid från födseln!! :( Jag känner hur hela min kropp skriker neeeeeej!! Känner liksom seperationsångest när han bara skriver om det! :( 


    om man läser liknande trådar här på familjeliv är det en del av ett mönster hos såna män. som nån konstaterade förut så blir det en hel del trådar från folk som är med om samma som du och efter ett tag ändrar det alltid karaktär och killen hotar med att han ska ha barnet på heltid.

    men det kan du vara helt lugn i, att all forskning och alla socialtjänstinstanser stöttar dig. bebisar är tryggast med sin mamma och att få amma osv. inte hos en pappa som ej varit närvarande i graviditeten.

    du kan göra följande:
    spara skärmdumpar av alla hans sms. sedan skriver du till honom att du nu kommer blockera honom en tid då han försöker psyka och trycka ned dig. även detta skärmdumpar du. om han sedan kommer med detta som ett argument när förlossningen närmar sig, så har du bevis på varför du gjorde som du gjorde.

    vidare, rent juridiskt är det viktigt att använda ord som "jag håller inte med" etc. skärmdumpa även dessa svar.

    så när han skriver att han vill ha bebisen heltid från födseln, något vi alla vet är helt orealistiskt, så skriver du "jag håller inte med".

    du kan med andra ord blocka honom under en tid efter du har varit tydlig med varför och sparat alla bevis. då kan han inte använda något emot dig.

    fatta att han försöker psyka dig och att detta är en del av ett mönster.
  • Anonym (lämna!)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 16:55:54 följande:
    Skylla mig själv? Jag är helt förtvivlad här!!

    Jag kan väl inte blocka han överallt om jag väntar hans barn? Kan inte det vara till min nackdel senare?
    se mitt svar ovan.
  • Anonym (lämna!)

    Får pappan/partner till den gravida bestämma om jag ska göra abort?


    Här gäller samma sak som tidigare. Det är alltså bara den som bär på fostret som får bestämma kring aborten och ingen annan. 


    Om din partner försöker tvinga dig att behålla fostret, eller göra abort, mot din vilja så är det viktigt att du anförtror dig någon du litar på, som kan ge dig stöd och hjälp. Exempelvis en familjemedlem, kurator eller psykolog. 


    Om du upplever hot från din partner kan du alltid ringa kvinnofridslinjen för hjälp och stöd, på  020-50 50 50Om du upplever att ditt liv är i omedelbar fara ska du vända dig till polisen.

  • Anonym (lämna!)
    Anonym (mamma) skrev 2019-10-21 17:10:21 följande:
    Tack snälla, förstod inte att et var du som skrev. Jag ska ta till mig de tipsen. Tack!
    Hm, vet inte riktigt vad du menar

    kram
  • Anonym (lämna!)
    Drottningen1970 skrev 2019-10-21 21:14:47 följande:
    Nej det kan han inte. Däremot behöver du verkligen tänka igenom hur ditt liv blir om du har barn tillsammans med en dåre. Umgångesrätt kommer han att få och det kommer att vara en mardröm att lämna ifrån dig det lilla liv som du kommer att älska mer än du trodde var möjligt till någon du inte litar på. Skulle ALDRIG sätta mig i den sitsen. Du kommer att lida alla helvetes kval.
    Det behöver inte bli så!

    Jag tycker: gå på din känsla, TS! Dvs, behålla. Men var beredd på att det kommer bli tufft sen, så du behöver strategier för att hantera det då.

    Kontakta kvinnofridslinjen, bara för att ha verktyg för att hantera honom framgent. Organisera dig juridiskt och se till att ha kunskap vad som gäller etc.
Svar på tråden han gör allt för att jag ska göra abort!!