Inlägg från: CitronTulo |Visa alla inlägg
  • CitronTulo

    Sjukskrivning sista månaderna

    Läkaren kan inte sjukskriva framåt i tiden så som du beskriver.

    Det går att sjukskriva en längre period på en gång om läkaren bedömer att de besvär som du har kommer att vara under den perioden. Men olika diagnoser föreskriver olika längd på sjukskrivningen, så det beror ju på vad du har för problem?

    Det krävs ganska stora besvär för att man ska kunna bli sjukskriven pga graviditetsbesvär. Ofta handlar det om att det är fara för att barnet ska komma förtidigt om man fortsätter jobba eller dylikt för att sjuskrivningen ska bli godkänd hos FK. Det som kan klassas som "normala" graviditetsbesvär kan man inte bli sjukskriven för.

  • CitronTulo
    pandarinen skrev 2019-10-22 16:10:50 följande:

    Fara för att barnet ska komma för tidigt borde väl hög stress kunna vara giltigt? Å ingen möjlighet att gå ifrån och vila?


    Det beror på om det stress som gör dig sjuk? Att man utsetts för stress i sig är ju inte en sjukdom, oavsett om man är gravid eller ej. Däremot kan långvarig stress leda till att man BLIR sjuk och det kan man sjukskrivas för.
    Finns det några medicinska fynd som styrker att du riskerar att barnet skulle komma förtidigt om du fortsätter jobba? T.ex. att du har sammandragningar och har börjat öppna dig i förtid?

    Vad jobbar du med? 
Svar på tråden Sjukskrivning sista månaderna