Inlägg från: Anonym (D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D)

    Nytt jobb.... gravid... Råd tack

    Jag har den motsatta erfarenheten än folk i tråden. Jag sökte en position internt i mitt företag när jag var i vecka 12. Processen drog ut på tiden och jag blev erbjuden rollen i v 18+6. 19+1 hade jag RUL och det första som jag sade efter att jag sett och hört att allt var bra med babyn var att meddela min nya chef att jag väntade barn och skulle gå på föräldraledighet 4,5månader senare. Hon blev glad för min skull och sade att hon skulle prata med sina chefer (båda män med arbetsplats utanför Sverige) om detta. Jag tänkte att det var så snyggt och proffsigt hanterat och att företaget verkligen bryr sig om sina anställda och vill ha rätt person på positionen, inte bara en arbetskraft. Allt frid och fröjd.

    Två veckor senare har vi en 1:1 och i slutet av detta möte tar hon upp att hon funderat mycket på min graviditet och varför jag inte sagt något tidigare. Jag blev helt ställd. Hon tar upp att hon minsann läst på att man ju kan se mycket redan på UL i vecka 12, och när jag försöker förklara för henne att barnet endast är 4-5 cm långt då och det är svårt att se anatomin så bara fortsätter hon. Hon tar också upp att hon undrar om jag har tillit till teamet, och att mitt handlande tyder på att jag inte har det. Jag fick då förnedra mig själv med att säga att jag hade mycket privata skäl till att inte ha sagt något förrän jag sett RUL, och att det har hänt mig saker tidigare i livet som gör att jag inte velat säga något (vilket är helt sant, men inget som jag vill känna mig tvingad att berätta). Att hon betett sig på detta sätt tycker jag också är ett tydligt tecken på att jag hon hade blivit diskriminerad i processen med det nya jobbet, om jag valt att säga något tidigare.

    Så det kan vara så olika. Hade hon inte tagit upp det igen hade jag levt i tron att det är ett proffsigt företag som jag jobbar för. Nu är jag fortfarande ledsen och besviken och tvivlar ibland på om jag gjorde rätt, men jag återkommer alltid till att jag inte gjort något olagligt och att jag inte (aldrig!) kommer sätta käppar i hjulet för min egen utveckling.

Svar på tråden Nytt jobb.... gravid... Råd tack