• Sun 27 Oct 2019 16:04
    3818 visningar
    98 svar
    98
    3818

    Ta steget till utredning

    Vi skickade in en egenremiss till gynekologimottagningen, fick svar ca 2-3 veckor efteråt. Då fick vi hem papper/information om fertilitetsutredning och där vi först skulle lämna olika prover. Jag lämnade blodprover och min sambo spermaprov. Om ca två veckor ska vi ringa och boka ett första läkarbesök.

    Längre än så har vi inte kommit, men känner en lättnad sedan vi fick hem papprena.

  • Mon 4 Nov 2019 12:21
    #14
    Blomma30 skrev 2019-11-04 09:45:52 följande:

    Ja jag förstår dig, verkligen. Vi har inte haft något besök hos läkaren än. Efter att jag ringde gyn skickade de papper inför läkarbesök samt provpapper. Så efter jag tagit mina prover tror jag vi får vårt första läkarbesök. Jag är så nervös. Jag har en känsla av att det liksom inte funkar hos mig. Min man har 3 barn sedan tidigare så känns ju som att det brister hos mig. Men vi får väll se.

    Vad händer för er nu?


    Vi fick oxå papper hemskickade först, där det stod att vi skulle lämna prover först. Jag lämnade blodprov och sambon spermaprov. Tre veckor efter alla prov är tagna ska vi höra av oss och boka ett första läkarbesök. Nästa vecka har det gått tre veckor och tiden går så långsamt :p
  • Mon 4 Nov 2019 15:22
    #18
    Blomma30 skrev 2019-11-04 13:23:44 följande:

    Ja herregud, tiden går så långsamt när man tänker efter. Jag vill liksom veta allt helst igår. Håller tummarna för er. Men då har ni inte fått veta något om provsvaren än eller?


    Tack.

    Jag tror vi får veta provsvaren på läkarbesöket, men tänkte fråga om proven när jag ringe roch bokar tid.
  • Mon 4 Nov 2019 20:13
    #21

    Om ni inte redan gör det så rekommenderar jag er att följa Jenny Koos (Vulverine), hon finns på Facebook, Instagram och har egen hemsida. Hon skriver bland annat om kvinnohälsa. Idag läste jag ett inlägg om Provera som innehåller Medroxiprogesteronacetat = gestagen, vilket ökar risken för bröstcancer inom fem år. Vill bara att ni ska vara medvetna om detta, jag har själv tagit Provera och kommer aldrig gå med på sån skit igen. Gestagen är skit! Något att ifrågasätta era läkare om, om ni blir tilldelade Provera.

  • Thu 7 Nov 2019 20:25
    #23
    Blomma30 skrev 2019-11-07 17:59:07 följande:

    Idag va jag och tog blodprov. Min sambo har fått tillbaka sina provsvar vad vi sett via 1177 och vi har nu fått en tid för att träffa läkare..5dec dock en dag efter vi åker på en längre semester. Typiskt. Avbokat tiden och kontaktat dom för en ny. Blor nervös. Mkt tankar som snurrar. Mina prover har lagts in på 1177 dock ovedimerade men där de mätt tsh värdet.

    Hur går det för er alla ?


    Tråkigt att ni fick ett tid efter ni åkt på semester :/ men härligt med lång semester ändå, vila upp dig ordentligt och försök släppa det lite grand. Jag ska jobba alla dagar mellan jul och nyår.

    Nästa vecka ska vi äntligen boka tid, på onsdag nästa vecka har det gått exakt tre veckor efter våra prov gjordes. Måste jag vänta med att ringa till på onsdag eller kan jag ringa redan på måndag? Orkar inte vänta mer :p
  • Fri 8 Nov 2019 14:15
    #25
    Blomma30 skrev 2019-11-08 10:44:53 följande:

    Ja kan vi inte då en tid innan vi åler får ja helt enkelt släppa der. Men tror dock inte proverna är bra, vad gälller min mans tyvärr vilket gör mig galen. Vill bara ha en förklaring. Men i värsta fall får jag släppa det tills vi kommer hem.

    Men ja du kan defnitivt ringa på måndag tycker jag. De måste ju förstå att vi som går igenom detta befinner oss i en sutuation av längtan!

    Lycka till!


    Jaså okej, håller tummarna för att proverna är bra eller att det går att hjälpa isf. Ja, förstår precis. Jag vill oxå ha en förklaring till mina problem. Vi vet ju att problemet är hos mig just nu och vill veta vad orsaken är.

    Ja det lutar åt att ringa redan på måndag! Väntat länge nog nu.

    Tack!
  • Mon 11 Nov 2019 12:15
    #29
    Blomma30 skrev 2019-11-11 09:31:03 följande:

    Vi fick ju en tid 5dec. Vilket innebär att vi ej är hemma. Ringde idag för ombokning av tid. Blir inte förrens i jan:( blir såklart lite ledsen att det inte fanns något i nov nu innan avfärd. Men det kanske är meningen. Att jag ska försöka njuta av nuet. Vi ska ju trots allt resa till andra sidan jordklotet med familj och gifta oss. Så jag får försöka att inte vara för känslig, eller deppa. Livet är trots allt härligt när man har en fantastisk partner. Å tills dess att vi kommer hem får vi fortsätta längta efter vårt kärleksbarn. I dec blir vi man och fru så får njuta av den kärleksbubblan istället. Trots att detta tar. Men vi är ett steg påvägen.

    Sirest01, ringde du? Hur går det för alla andra? Och hur mår ni?

    Varma kramar


    Ja, var väldigt ont om tider för min del med. På måndag nästa vecka ska vi på vårt första läkarbesök. Har fått en tid som gör att jag måste byta pass eller ta tjänstledigt några timmar. Hur gör ni med jobbet? På mitt jobb är det svårt att bara lämna/ta ledigt med kort varsel. Antingen får jag byta pass med någon eller ta tjänstledigt, kan ju bli svårt/dyrt i längden och krångla till det för kollegor.

    Underbart med bröllop! Njut av det så länge!
  • Mon 11 Nov 2019 16:32
    #31
    minnie768 skrev 2019-11-11 13:24:29 följande:

    Jag har som tur är ett jobb som gör att jag kan smita ifrån med rätt kort varsel och sen jobba in tiden på t.ex. lunchen. Än så länge köper cheferna att jag gör en utredning på sjukhuset vilket innebär en hel del provtagningar och läkarbesök. De har inte frågat mer om det. Har en hel del problematik annars med migrän och allergi, antar att de tror att de det handlar om..

    Men förstår att det blir tufft när man inte har den möjligheten :/


    Skönt att kunna komma ifrån när som. Lite svårare när man jobbar på förskola, kan inte direkt jobba igen tid. Beroende på hur mkt läkarbesök osv det blir, så kommer kag nog behöva berätta för chefen, men tror chefen kan ha förståelse i detta fall.
  • Mon 11 Nov 2019 20:31
    #33
    minnie768 skrev 2019-11-11 16:57:42 följande:

    Det kan jag tänka mig. Jag jobbar med support via mejl/telefon och vi är ett rätt stort team på jobbet så det löser sig alltid att någon täcket upp vilket så klart gör det lättare.

    Skönt ändå att du tror att din chef kommer förstå! Det gör det ju lite lättare att berätta i alla fall


    Skönt att ha ett så flexibelt jobb, är ju jättebra när man behöver göra en del läkarbesök på bestämda tider.
  • Tue 12 Nov 2019 10:01
    #40
    Blomma30 skrev 2019-11-12 09:26:47 följande:

    Vi lyckades också få tid nästa vecka. Läkaren återkopplade så vi ska dit på tisdag. Ska tänka lite extra på dig på måndag.

    Jag har ett flexibelt jobb där jag jobbar lite olika tider. Men jag tänker att om besöken fortsätter vilket jag tror så får jag helt enkelt vara ärlig mot min arbetsgivare och säga som det är. Men som sagt jag jobbar så olika tider så på det sättet har jag tur.

    Lycka till nu!


    Härligt med tid så snabbt! Tack :)

    Skönt med flexibelt jobb, jag tänker vänta o se vilken hjälp vi får och om de tkan bli många besök.
  • Wed 13 Nov 2019 12:12
    #45
    +1
    Anonym (Kaninsvans) skrev 2019-11-13 07:57:38 följande:

    Hej! Är det fler än jag som överdrivit försökstiden en aning när ni gått och sökt hjälp?

    Vi slutade med p-pillerna i februari i år och mensen kom som en klocka direkt efter i mars och har fortsatt så sen dess. Nu i november sökte vi hjälp och en remiss skickades iväg om ivf. Oförklarlig barnlöshet.

    Iofs försökte jag och mitt ex bli gravida i över 1 år för några år sen men jag orkar helt ärligt inte vänta till i vår den här gången innan vi kan börja få hjälp.

    Hörde i ruvarpodden att en av tjejerna också hade fuskat lite med tiden och tänkte att det kanske är vanligt?


    Vi har inte ljugit om hur länge vi försökt, varför skulle man göra det? Känns ju lite orättvist för dem som faktiskt försöker länge innan de väntar med att söka hjälp. Men eftersom det tog lång tid med ditt ex så kanske ni kan få hjälp tidigare. Det är en jobbig väntan när det inte händer nått. Det kanske är vanligt att ljuga om hur länge man försökt, men jag skulle inte göra det iaf.
  • Wed 13 Nov 2019 19:49
    #46

    Helt från ingenstans så har jag fått mens! Jag som inte haft egen mens på över 1 år! Började igår kväll med att jag kände mensvärk och idag har den ökat i smärta och nu på kvällen vart det blod på pappret :o

    Varför kommer den nu för? Nu när vi ska få hjälp! Antar att vi får avboka läkarbesöket på måndag.

  • Thu 14 Nov 2019 07:36
    #48
    Anonym (Pinglan) skrev 2019-11-14 07:27:46 följande:

    Men usch va tråkigt :( vad är de för läkarbesök du ska till på måndag? För läste att om man ska på vanligt ultraljud så gjorde de inget om man hade mens. De stod så på min remiss . Jag hoppas allt löser sig för er ändå nu. Inte kul om man måste vänta ännu längre:(


    Fick hem kallelse igår där det stod att de ska göra en gynekologisk undersökning med genomspolning av äggledarna. Tror inte man får ha mens då. Men ska ringa dem idag och fråga. Asså det är väl skönt på ett sätt att ha fått mens på egen hand men dålig tajming!
Svar på tråden Ta steget till utredning