• minnie768

    Ta steget till utredning

    Vi har försökt i cirka 1,5 år utan resultat, från i februari i år har jag haft väldigt oregelbundna cykler och dåligt/inget utslag på äl-test så vi bestämde oss för att ta hjälp.
    Jag tyckte det var väldigt jobbigt att söka hjälp för det här, det har varit väldigt mycket blandade känslor!! Men vi bokade en tid och fick papper hem att fylla i och ta med på inskrivningssamtalet vi hade med en barnmorska. Jättebra samtal dit vi tog med våra frågor, efter det kändes det mycket lugnare. Både jag och sambon lämnade urinprov och blodprov (stick i fingret iaf för mig). Sen fick sambon lämna spermaprov på ett annat sjukhus med labb och jag fick komma in och lämna blodprov på cd21-23. Sedan tog det ca 1 månad innan vi hade första träffen med läkaren. Då hade jag även en gynundersökning för att se att allt såg bra ut, inga cystor, kolla livmoder osv. Sen fick vi reda på provresultaten och en diskussion om hur vi ska gå vidare.

    Jag visste inte hur allt skulle fungera när vi väl sökte hjälp, och jag var rätt osäker till en början. Men nu är jag jätte glad att vi tog hjälp!! Man har fått hoppet tillbaka lite granna. Jag har precis avslutat 10 dagar med Provera för att stimulera fram en blödning, och imorgon ska jag börja på en kul med Letrozol för att stimulera fram en ägglossning innan det är dags för nytt blodprov för min del.

    Långt svar, men hoppas det var till någon hjälp Glad

  • minnie768
    Pusstuss skrev 2019-11-02 13:12:23 följande:
    Jättebra hjälp, allt jag vet i förväg lugnar mig lite. Det går i vågor vad jag oroar mig över, just nu mest hur jag ska få ihop den här perioden i mitt liv med arbete och allt annat i livet då jag antar att det tar mycket tid och framför allt ork.

    Hur länge sedan är det sedan ni började utredningen till att ni fick svar?
    Så var det för mig också, desto mer jag var förberedd på, desto 'lättare' kändes det ändå.
    Det blir så klart en del frånvaro från jobbet, beroende på dina arbetstider så klart. Vi hade inskrivningssamtalet den 5/10 vilket tog ca 1 timma, då var både jag och sambon med. Sen var vi tvungna att vänta tills jag var på cd 21-23 vilket blev den 16/10. Då hade även sambon lämnat spermieprov under den tiden. Sedan tog det cirka 1 månad, till den 17/11 innan vi var på återbesök och träffade läkaren och fick reda på våra provsvar. Både tiden för min provtagning och läkarbesöket bokades under vårt inskrivningssamtal vilket var väldigt skönt! Då visste man lixom hur lång tid det skulle ta innan vi fick svaren tillbaka.
    Nu när min blödning kom ringde jag in på CD1 och bokade tid för ny provtagning då vi ska se om tabletterna hjälp mig att få ägglossning.

    Jag skulle säga att det känns lättare nu jämfört med innan utredningen, nu har vi fått upp ett hopp om att det faktiskt finns en chans att vi kan plussa om några veckor. Sen blir det kanske annorlunda till nästa cykel om vi inte plussar.

    Har ni bokat tid för utredning eller funderar ni fortfarande?
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-04 09:18:02 följande:
    Åå all våmtan på läkarbesöket känns som en evighet???????? jag ska ta prover på tors å min man har lämnat prov. Får man då inte reda på hans provsvar förrens läkartiden är bokad? Förmodar att vi lär få vänta extra länge då eftersom vi ska resa iväg i början av dec å är inte hemma förrens mitten på jan. Blir såå otålig och nervös av allt. Hur va det på läkarbesöket? Tungt,lättnad? Nervöst?
    Visst känns det som en evighet!! :O Men eftersom vi hade inskrivningsbesöket den 5/10 och då bokade upp både min provtagning den 16/10 och sedan läkarbesöket 17/11 kändes det på något sätt som att det ändå gick rätt "fort". Det var väldigt skönt att veta när vi skulle tillbaka, det hade nog känts ännu långsammare om vi under tiden även skulle vänta på en kallelse också. Fick ni inte boka en läkartid på ert inskrivningssamtal?
    Läkarbesöket var en väldig lättnad! Jag visste ju innan att jag inte hade haft ägglossning när provet togs. Det jag var mest nervös över var egentligen sambons provsvar, jag visste ju att det var "fel" hos mig så ville inte att et skulle vara det på honom också. Om du förstår vad jag menar.
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-04 09:45:52 följande:
    Ja jag förstår dig, verkligen. Vi har inte haft något besök hos läkaren än. Efter att jag ringde gyn skickade de papper inför läkarbesök samt provpapper. Så efter jag tagit mina prover tror jag vi får vårt första läkarbesök. Jag är så nervös. Jag har en känsla av att det liksom inte funkar hos mig. Min man har 3 barn sedan tidigare så känns ju som att det brister hos mig. Men vi får väll se.

    Vad händer för er nu?
    Så ni har inte varit på inskrivningsbesök med en barnmorska heller? Det var ju steg ett för oss. Dit hade vi med de papper som de skickat hem till oss efter att vi hade bokat tiden. Sen blev det provtagning osv.

    Nu har jag ätit Provera i 10 dagar för att stimulera fram en blödning (har väldigt oregelbundna cykler så fick det för att kunna påbörja den "riktiga" behandlingen) Efter blödningen har jag ätit Letrozol cd 3-7 för att stimulera fram en ägglossning. Tog sista tabletten idag, nu hoppas vi på att jag får äl till helgen. Sen ska jag in den 19/11 och ta nya blodprov sen är det bara att hålla tummarna... Antingen att jag plussar i slutet på november, eller att mensen kommer. Kommer inte mensen fast jag inte är gravid måste jag börja en ny behandling för att framkalla mensen, hoppas jag slipper de :/
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-04 11:11:32 följande:
    Nä, vi har inte varit på något besök alls. Efter att jag ringde och förklarade situationen så fick vi snabbt hem papper å provpapper. Sedan sa barnmorskan att efter proverna var tagna så skulle vi träffas/ få lälartid och då skulle vi ta med våra hälsodeklarationspapper som vi fick hem. Så vi får se hur det blir. Kan ändå tycka vi fick alla papper rätt snabbt efter jag hade ringt.

    Gud vad spännande. Håller verkligen tummarna för er att det går vägen! Vilken spänning.
    Jaha, klart det är olika på olika kliniker. Men jag tyckte det var väldigt skönt med det första mötet. Då fick vi ställa alla typ 1000 frågor vi hade så både jag och sambon blev lugnare :)
    Ni har inte tagit/lämnat prover än nu då eller?

    Tack! Ja, även om jag inte tror helt på det finns det så klart ändå hopp för att det ska fungera. Vi vill ju sååå gärna och tycker det är vår tur nu :P Äl bör vara nästa måndag, så vi har fått "order" om att ligga i helgen, haha. Sen kommer den långa väntan innan bim i slutet på november :)
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-04 13:22:09 följande:
    Då blir det myspys till helgen???? Jag förstår verkligen din känsla. Ni har liksom kämpat och tagit er igenom en del emotionella hinder som är jobbiga så det är inte mer än rättvist att ni får ett litet mirakel. Det brukar min man säga, att den dagen de sker skall det barnet få veta hur efterlängtat de varit sedan dag 1.

    Min man har lämnat spermaprov. Till veckan e det min tur. Jag är så otålig???? så vill bara att tiden ska gå.

    Du får gärna skriva å berätta hur allt går. Kram.
    Ja i helgen blir det myspys till 1000 ;) 
    Åh tack, det var fint sagt <3 tack! Jag är rätt blödig annars också, men nu när jag ätit både provera och letrozolen är jag ännu känsligare! Så något gör dom i alla fall, haha. För nu sitter jag är på jobbet och snyftar. Men visst är det så, detta barnet är såå efterlängtat! Och det finns ingen som skulle kunna säga att vi inte gjort allt för att få hjälp att skapa de <3 

    Jag ska försöka hålla er uppdaterade :)

    Förstår att du är otålig! Det positiva med den kommande tiden är att det är förmodligen mycket som pågår runtomkring en, men jul, ledigheter osv. Det tycker jag är skönt. KRAM
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-04 13:22:09 följande:
    Då blir det myspys till helgen???? Jag förstår verkligen din känsla. Ni har liksom kämpat och tagit er igenom en del emotionella hinder som är jobbiga så det är inte mer än rättvist att ni får ett litet mirakel. Det brukar min man säga, att den dagen de sker skall det barnet få veta hur efterlängtat de varit sedan dag 1.

    Min man har lämnat spermaprov. Till veckan e det min tur. Jag är så otålig???? så vill bara att tiden ska gå.

    Du får gärna skriva å berätta hur allt går. Kram.
    Nu har jag även bokat ett ultraljud via en annan klinik i nästa vecka. Känns skönt! Då får jag veta om kroppen svarat på behandlingen eller inte vilket känns skönt! Skulle det vara så att det inte fungerat så bra med enkel dos behöver jag inte hoppas på plus allt för mycket :)
    Sirest01 skrev 2019-11-04 15:22:37 följande:
    Tack.

    Jag tror vi får veta provsvaren på läkarbesöket, men tänkte fråga om proven när jag ringe roch bokar tid.

    Om ni vill veta vad proverna visar innan ert läkarbesök kan ni gå in och kolla på 1177 med jämna mellanrum. Vissa kliniker fyller i där i god tid, medans vissa är sämre på det. Sen är det så klart inte säkert att man förstår helt vad de skriver. Men kan kan få en hint iaf. Det gjorde jag.
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-11 09:31:03 följande:

    Vi fick ju en tid 5dec. Vilket innebär att vi ej är hemma. Ringde idag för ombokning av tid. Blir inte förrens i jan:( blir såklart lite ledsen att det inte fanns något i nov nu innan avfärd. Men det kanske är meningen. Att jag ska försöka njuta av nuet. Vi ska ju trots allt resa till andra sidan jordklotet med familj och gifta oss. Så jag får försöka att inte vara för känslig, eller deppa. Livet är trots allt härligt när man har en fantastisk partner. Å tills dess att vi kommer hem får vi fortsätta längta efter vårt kärleksbarn. I dec blir vi man och fru så får njuta av den kärleksbubblan istället. Trots att detta tar. Men vi är ett steg påvägen.

    Sirest01, ringde du? Hur går det för alla andra? Och hur mår ni?

    Varma kramar


    Vad underbart med en resa och en bröllop! Förstår att det kan vara svårt, men försök att njuta av resan och varandra så tar ni nya tag 2020 :) Önskar er en fantastisk resa även om det är ett tag kvar Hjärta

    Jag är på CD14 idag, har varit på VUL för att se hur jag reagerat på min första Letrozol behandling. Läkaren var väldigt nöjd med resultatet, 22 mm och förmodligen ägglossning idag eller imorgon så jag är väldigt lättad eftersom jag tidigare haft cykler på uppåt 70 dagar :) Jag känner mig väldigt annorlunda i kroppen, slö, molvärk plus att jag känner mig nästan illamående och har en del yrsel. Men det ser jag ändå som positivt eftersom jag annars aldrig känner av en ägglossning. Kanske konstigt att se det positivt, men jag ser det som att jag kanske aldrig haft egen ägglossning trots positivt test, så jag hoppas stenhårt på denna månaden :)
  • minnie768
    Blomma30 skrev 2019-11-11 09:31:03 följande:

    Vi fick ju en tid 5dec. Vilket innebär att vi ej är hemma. Ringde idag för ombokning av tid. Blir inte förrens i jan:( blir såklart lite ledsen att det inte fanns något i nov nu innan avfärd. Men det kanske är meningen. Att jag ska försöka njuta av nuet. Vi ska ju trots allt resa till andra sidan jordklotet med familj och gifta oss. Så jag får försöka att inte vara för känslig, eller deppa. Livet är trots allt härligt när man har en fantastisk partner. Å tills dess att vi kommer hem får vi fortsätta längta efter vårt kärleksbarn. I dec blir vi man och fru så får njuta av den kärleksbubblan istället. Trots att detta tar. Men vi är ett steg påvägen.

    Sirest01, ringde du? Hur går det för alla andra? Och hur mår ni?

    Varma kramar


    Vad underbart med en resa och en bröllop! Förstår att det kan vara svårt, men försök att njuta av resan och varandra så tar ni nya tag 2020 :) Önskar er en fantastisk resa även om det är ett tag kvar Hjärta

    Jag är på CD14 idag, har varit på VUL för att se hur jag reagerat på min första Letrozol behandling. Läkaren var väldigt nöjd med resultatet, 22 mm och förmodligen ägglossning idag eller imorgon så jag är väldigt lättad eftersom jag tidigare haft cykler på uppåt 70 dagar :) Jag känner mig väldigt annorlunda i kroppen, slö, molvärk plus att jag känner mig nästan illamående och har en del yrsel. Men det ser jag ändå som positivt eftersom jag annars aldrig känner av en ägglossning. Kanske konstigt att se det positivt, men jag ser det som att jag kanske aldrig haft egen ägglossning trots positivt test, så jag hoppas stenhårt på denna månaden :)
  • minnie768
    Sirest01 skrev 2019-11-11 12:15:12 följande:
    Ja, var väldigt ont om tider för min del med. På måndag nästa vecka ska vi på vårt första läkarbesök. Har fått en tid som gör att jag måste byta pass eller ta tjänstledigt några timmar. Hur gör ni med jobbet? På mitt jobb är det svårt att bara lämna/ta ledigt med kort varsel. Antingen får jag byta pass med någon eller ta tjänstledigt, kan ju bli svårt/dyrt i längden och krångla till det för kollegor.

    Underbart med bröllop! Njut av det så länge!
    Jag har som tur är ett jobb som gör att jag kan smita ifrån med rätt kort varsel och sen jobba in tiden på t.ex. lunchen. Än så länge köper cheferna att jag gör en utredning på sjukhuset vilket innebär en hel del provtagningar och läkarbesök. De har inte frågat mer om det. Har en hel del problematik annars med migrän och allergi, antar att de tror att de det handlar om..

    Men förstår att det blir tufft när man inte har den möjligheten :/
Svar på tråden Ta steget till utredning