Forum Allmänna: Anonym - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Min sambo luktar svett konstant

  Mån 28 okt 2019 11:11 Läst 0 gånger Totalt 16 svar
  Visar endast inlägg av bonfireheart - Visa alla inlägg
  Mån 28 okt 2019 11:11

  Hej alla här, visste inte vart jag skulle skriva utan risk för att bli påkommen vem jag är och ta de vidare till min partner. Efter en längre relation och ett uppbrott träffade jag en ny kille i våras som de visade sig klicka med riktigt bra och vi har vart så gott som oskiljaktiga sen dess så hanoch bor tillsammans. Problemet är bara att han ofta eller alltid luktar svett, i början märktes inte detta lika uppenbart vilket antagligen berodde på att kläder byttes oftare och man gjorde sig mer till som nykär. Som det är nu snor jag med hans kläder till tvätten för att de inte ska överanvöndas men får inte ens bort doften ur armhålorna på tröjorna alltid och försökt se vart den bristande länken är.

  De luktar svett även direkt efter duschen och som mest använder han deospray om jag säger åt honom rejält. Jag har försökt prata med honom om det men han menar på att han vet när han behöver duscha och att de inte går o få väck svett lukten bättre. Men jag vägrar tro på att de inte går. Spontant känns de som utefter vad jag sett när vi samduschar jag att han behöver tvätta sig ordentligare och inte ge sig förrens lukten är borta om han nu ens känner den själv längre använda en antiperspirant och köpa nya tröjor.

  Har någon tips? Jag är desperat och vill kunna ligga tätt intill honom utan rädslan att han ska exponera sin armhåleregion o kunna träffa familj spontant utan att oroa sig över det. Vad kan jag ställa för krav. Han gör inget för att få rät sida på det.

 • Mån 28 okt 2019 11:16 #2
  Anonym (deo) skrev 2019-10-28 11:14:16 följande:

  Endel deodoranter luktar som svett på vissa personer. Jag har egen erfarenhet av det. Provade en ny deo och min rättframme son sa att jag luktade svett jämt. Jag fattade inte varför, förrän jag luktade på min tröja när jag haft den på min och var hundra procent säker på att jag inte hade svettats. Det luktade ungefär som svett, inte alls gott. 

  Det skulle kunna vara så enkelt att han behöver en annan sorts deo. 


  Tror inte det beror på det, när jag träffade honom i början använde han ingen deo alls. Det är riktigt stark lukt han har så jag kan må rakt av illa utav... Samt då att de luktar i duschen och direkt efter med..
 • Mån 28 okt 2019 11:27 #5
  Kokoskorven skrev 2019-10-28 11:22:47 följande:

  Ingen människa luktar svett direkt efter duschen under förutsättning att han/hon tvättat sig ordentligt, så vad jag kan se finns det två tänkbara orsaker till din sambos odör:

  1. Han tvättar sig inte ordentligt. Kanske behövs något redskap typ svamp eller skrubbvante för att få bort alla luktfrämjande bakterier och svettrester.

  2. Han tvättar inte sina kläder ordentligt, och lukten sitter kvar i dem. 40 graders tvätt är inte nog för att få bort bakterier ur tyg, så t-shirts, skjortor etc måste tvättas på minst 60 grader om man svettas mycket.


  Ne de är lite så jag känner med. Att han behöver mer hjälp att bli ren, raka armhålorna kanske också hjälper för kan tänka mig lukten kan fastna i håret. Angående kläderna så tvättar jag de alltid i minst 60 grader plus ättika. Jag köpte en t shirt till honom som jag tvättat från start, den luktar inte svett alls efter tvätt så problemet verkar ligga på de han skött själv tidigare...

  Vet bara inte hur jag ska säga till honom att jag menar allvar...
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll