Inlägg från: Hippofluff |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hjälp, vad ska vi skaffa för valp?

    Tomelilla15 skrev 2019-10-30 07:19:53 följande:

    Utifrån din beskrivning så låter jaktlabrador helt perfekt.

    Som en god, glad alert labrador i liten förpackning. Bara för att den är avlad på jakt betyder inte att den måste just jaga för att bli tillfredsställd utan det betyder att det är en arbetsvillig hund som du kan göra just de sakerna med som du beskriver. Men mitt förslag är att ni först skaffar barn och sen hund, när ni ser att tiden verkligen räcker till. Jag har jaktlabrador och små barn, det är tufft att få ihop, oavsett goda ambitioner från början.


    Håller helt med om att ha barn först och sen hund. Risken är väl stor att man köper en hund med stort behov av att arbeta, och det fungerar fram tills man har en litet kolikbarn och inte får sova på nätterna. Hunden hamnar i andra hand. Då har man plötsligt en understimulerad unghund som biter sönder dörrar och börjar göra utfall mot andra hundar etc. Slutar med en blocketannons eller avlivning. Sett det många gånger.

    Och då är säkert en helt vanlig labbe ett bra alternativ, godmodig och snäll. Tror många förstagångsägare gör misstaget att tro att de måste ha en klassisk arbetande ras för att kunna tävla och träna, men det handlar ju snarare om att de kräver mer. Mindre aktiva raser klarar såklart också av att jobba (men vinner kanske inte lika ofta tävlingarna!), de blir bara inte psykfall av att inte få jobba...

    Och sen, skaffa ingen schäfer. Av alla jag sett så är det bara en bråkdel som varit som de ska i skallen, och de som varit det har varit i händerna på polis, väktare och dylikt. Sen som någon sa, det finns såklart individer undantagna från detta. Jag tror att majoriteten av alla brukshundar MÅSTE få jobba, och då jobba mycket, för att må bra. Rimmar illa med småbarn tyvärr.
Svar på tråden Hjälp, vad ska vi skaffa för valp?