Forum Inhandla/preparera - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Barnvagnsdjungel! Snälla hjälp

  Tor 31 okt 2019 21:01 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Tor 31 okt 2019 21:01

  Nu är det många år sen jag gick barn och vagnarna har utvecklats en hel del sen jag fick barn sist. Inte minst priset på barnvagnarna! Känner inte att jag vill lägga 10 000kr eller ännu mer för en vagn men vill få ut så mycket det går av en vagn. Vill inte heller ha de där billiga och vingliga vagnarna. Kollar en del på loppis och blocket med.

  En sak jag undrar över är om man använder adapter så man kan använda sig av babyskyddet på vagnen. Enligt mig ser det väldigt smidigt ut men frågan är hur ofta man egentligen använder det?

  En annan sak jag funderat på är hur låga alla vagnar verkar vara nu. Eller är de bara så de ser ut på bilder? Finns väldigt få affärer häromkring om säljer vagnar.

  Vad ska man tänka på och vad är smidigt?

  Vi ska inte ut i vidare skog och sånt så gärna svängbara hjul framtill. Hade jag till de flesta och var väldigt nöjd med det. Hade då en Brio sing.

 • Anonym (M)
  Visa endast
  Tor 31 okt 2019 22:23 #1

  Håller med om att en del vagnar är väldigt låga, vad jag sett är det framförallt Bugaboo-vagnarna som ju knappt är över knähöjd med liggdelen! Fattar inte riktigt tänket där.

  Hade en Britax Go Next som vi gillade bla för att den är lite högre. En kollega valde någon modell från Stokke för att den var hög, vet dock inte hur vagnen var i övrigt.

  Adaptern beror väl mycket på hur mycket man åker bil. Vi gör det i stort sett aldrig så det har använts väldigt lite. Hade jag bott så att jag behövde bil till typ mataffären så hade jag satsat på vagn med adapter, helt klart! För det är inte kul att krångla med sovande bebis i och ur babyskydd.

  Läste en hel del tester och bloggar där folk som testat olika vagnar innan vi köpte. Man får såklart ta det med en nypa salt men man kan få en hyfsad känsla i alla fall.

  För mig var det viktigt med bra hjul, bra gung/fjädring, stor korg under (promenerar i stort sett alltid till affärer och vill få med mycket under vagnen) och att vagnen med sittdelen på går att fälla ihop som en enhet (vissa måste man ju ta av sittdelen från själva vagnen och ha i två delar, opraktiskt på tåg och tar onödig plats i bilen). Så det var det vi gick mycket på.

  Det finns butiker som säljer begagnade vagnar i bra skick, kanske kan vara ett alternativ?

  Lycka till med jakten!

 • Anonym (Otymp­lig)
  Visa endast
  Tor 31 okt 2019 22:53 #2

  En vagn utan svänghjul men som ändå har bra fjädring och svänger bra är emmaljunga mondial / mondial de lux. Den sistnämnda har något större chassi än den första.

  Inte så smidig att följa ihop då man måste ta bort liggdel/sittdel men för mig gör det sak samma. Jag tycker det är värt lite plock för att mitt barn ska få e bra vagn med gott om utrymme som dessutom är stabil och redig.

 • Fre 1 nov 2019 05:49 #3

  Vi har använt kronans vagnar och varit nöjda. Vi hade en kronan city. Går att fälla ihop utan att ta av sitt eller liggdel, har svängbara framhjul. Det man får tänka på är att den inte är så stor. Har man en riktig klump till bebis kan den kännas för liten, eller en lång toddler. Vagnen är inte så hög. Vet kompisar som köpt bugaboo bara för att handtagen kan justeras uppåt i höjd. Om den ena föräldern är lång är det smidigt.

 • Anonym (#medv­agn)
  Visa endast
  Tis 19 nov 2019 23:44 #4

  Vi var inne på en Emmaljunga, då jag har tidigare erfarenheter av deras vagnar och endast positiva sådana... men, så var vi på en baby-utställning eller vad det heter med tusen stånd och massa nytt. Så hem kom vi snopet nog med en vagn, av för oss helt okänt märke.

  Så, då bebis inte är här ännu måste vissa saker inspekteras lite noggrannare men verkar åtminstone bra, var ekonomisk och stilen föll oss i smaken. En Anex e/type blev det (anexbaby.com/gl-en) - om ni där ute har kännedom och/el erfarenheter så tas åsikter och omdöme gärna emot, för nu blir det dock vårt bidrag till tråden. :)

 • Ons 20 nov 2019 13:15 #5

  Vi har haft fantastiskt mycket användning av att kunna sätta babyskyddet på barnvagnschassit. Smidigt när man bara ska in lite snabbt och handla eller inte orkar bära tunga skyddet med bebisen i. Skönt att slippa väcka sovande knodd.

 • Anonym (Ja vet!)
  Visa endast
  Ons 20 nov 2019 19:16 #6

  Vi har nyligen beställt en ?Stokke v6 xplory?. Min sambo är en längre man, vi gillar att det är högre och justerbar i höjden! Precis som dig har vi reagerat på de låga vagnarna, inte i våran smak och inte så praktiskt (personlig åsikt).

  Stokke v6 xplory har svängbara hjul framtill, du kan även lossa ligg/sittdelen och haka fast babyskyddet på vagnen. :)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll