Inlägg från: Guldbarb |Visa alla inlägg
  • Guldbarb

    Bakåtvänd bilbarnsstol till framåtvänd bältesstol?

    Den stolen monteras med isofix? I så fall bör han inte åka i den mer då max vikten med isofix är 18kg.

    Det finns bältesmonterade som räcker till ca 25kg och 120cm ex axkid minikid och britax maxway.

    Vill du ändå ha en framåtvänd bältesstol (rekomenderad minsta längd 110cm) går de med isofix att ha även på platser utan isofix. Isofixen fälls då in, de är något tyngre dock så använder man aldrig isofixen är det onödigt.

  • Guldbarb
    Hyllemor skrev 2019-11-04 22:33:26 följande:

    Nu strider jag nog mot strömmen här, men låt honom åka bakåtvänt tills han klagar på att det är jobbigt och byt sedan till BÄLTESKUDDE. Den senaste forskningen jag har läst (jag önskar att jag hade något att länka till här, men du får väl googla) visar att många framåtvända bilbarnsstolar blir knepiga framåtvända eftersom ett större barn inte sitter som en krockdocka, utan ser åt sidan - förbi skyddet för att kunna se ut genom fönstret. Om en krock samtidigt sker, så får de inte det skydd som de har behov av, så i de fallen är bälteskudde mycket bättre.


    Förutsatt att barnet sitter still på en bälteskudde. Fördelen med bältesstol är ju även att den ramar in och på så sätt hjälper barnet att sitta rätt. Finns det en risk att barnet somnar i bilen är bälteskudde inte ett alternativ.
Svar på tråden Bakåtvänd bilbarnsstol till framåtvänd bältesstol?