• Sun 3 Nov 2019 17:19
    2842 visningar
    149 svar
    149
    2842

    Sverige som en "krigszon"

    Istället för att bara lyssna på högerpopulisternas alarmism så finns det möjlighet att studera ämnet lite mer seriöst!

    Ta brottsligheten på stort allvar är en sak men att försöka skrämma livet ur folk en helt annan.

    Sedan är det viktigt att ha lite mer nyanserad koll på vilka politiska konstellationer som delar ansvaret för dagens situation, innan man pekar ut Socialdemokraternas ledare som syndabock. Regeringen förtjänar säkert kritik men att adressera allt till S kommer bara att leda till nya politiska misstag. 


    Läs och begrunda så kan vi debattera mer sakligt i frågorna kring kriminalitet. 

    https://kvartal.se/artiklar/kriminologi-for-nyborjare/


    https://www.svt.se/opinion/article12024918.svt'

    https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/188145-slaget-om-makten-brott-straff-invandring-och-integration/


    Det finns säkert massor av mer perspektiv att läsa men dessa är några som jag tycker har varit givande. 

  • Sun 3 Nov 2019 20:29
    #12
    auster skrev 2019-11-03 19:28:19 följande:
    Nu är det ju kriminologer och forskare som jämför Sverige med just krigszoner eller med länder som präglas av omfattande grov kriminalitet som Mexiko. Vare sig Norge eller Finland har det enorma antal sprängningar eller skjutningar som Sverige har. För att hitta delar av världen med jämförbara tal som Sverige måste man använda krigförande länder. Norge och Finland var som bekant valt en mycket mer ansvarsfull och stram politik än Sverige. Tyvärr fortsätter sossarna,v, c, l och mp driva den politik som orsakat våldtäktsepidemi och no go-zonerna.

    Det är ju bra att du skriver ordet "fortsätter" så får det åtminstone lite nyans tycker jag. Nu driver ju inte dagens regering samma invandringspolitik som alliansen gjorde före och vid flyktingkrisen men jag förstår att du inte är nöjd så klart.


    Jag tycker däremot att du missuppfattat kriminologerna och ordet no go zon.

    Börja med att meditera på orden jämföra och jämställa när de talar om kriminalitet i Mexiko. 


    auster skrev 2019-11-03 19:33:03 följande:

    Den som inte tror att vi har ni go-zoner i Sverige tycker jag ska läsa Kadhammars reportage i AB om hur polisen får agera i de svenska förorterna. De använder militär utrustning och tillämpar samma strategi som amerikanska arm?n använde i Bagdad.

    Det är inte konstigt att kriminologer och forskare jämför Sverige med krigförande länder.

    laglostland.story.aftonbladet.se/



    Ja som sagt ett allvarligt problemområde men ingen no go zon. De 12000-18000 stackarna som lever i området behöver stöd utifrån allmänheten att stå upp mot dom kriminella gängen på ca: 500 personer.
    Vill du hjälpa gängen där att skrämma de andra som bor där från att vittna och anmäla dem till polisen??

  • Sun 3 Nov 2019 22:26
    #18
    -2
    lundmarkfiskaren skrev 2019-11-03 20:44:14 följande:
    Låt oss vännta tills det blir som i Mexiko innan vi gör nåt =P låter bra hell det kanske bli som i Syrien innan vi får klaga =P
    Du få hemskt gärna klaga.

    Men glöm inte att Mexiko är ett av Nordamerikas vanligaste resmål. Ungdomar reser dit på samma sätt som Svenska ungdomar reser till Spanien. 

    Syrien?? Ge dig!
  • Tue 5 Nov 2019 23:21
    #45
    -4
    auster skrev 2019-11-05 11:37:57 följande:

    Idag rapporterar svt om hur sjukhuset i Gävle tränar för att hantera våldsamma gängkriminella och släkt-klaner som stormar en hel avdelning.

    "Under övningen var det inte bara en stökig kompis som krävde att få komma in till sin skadade vän, som låg bojad och övervakad av en väktare i en sjukhussäng. Även den skadades släkt krävde att få gå in. När de blev avvisade försökte de ta sig in på andra sätt."

    Ytterligare ett exempel på resultatet av Löfvens totalt oansvariga politik.


    Dina termer som "krigszon" och släkt-klaner låter som hämtade ur mer exklusiva forum än FL där man arbetar mer frenetiskt i den högerradikala miljön för att radikalisera varandra till att göra nån såna där tokiga saker som IS eller Breivik sysslat med.


    Jag tycker du ska läsa 91:an och skaffa en kattunge istället!

  • Wed 6 Nov 2019 19:41
    #51
    auster skrev 2019-11-06 18:23:03 följande:
    Övningen på Gävle sjukhus syftar enligt SVT just till att hantera aggressiva släkt-klaner och förortskriminella ligor som stormar sjukhuset. För att hantera sjukhusens säkerhet krävs numera tränad personal, polis, väktare, larmbågar, låsta dörrar och annat som var otänkbart innan den totalt oansvariga politiken. 

    Jag förstår att du vill att det mörkas, men det blir mindre radikalisering om man pratar öppet om konsekvensen av den totalt oansvariga politiken. Det är mörkandet och den vänstervridna pk-journalistiken som skapar polariseringen. 

    Jag har inget problem med att det talas öppet om problemen med invandringen eller kriminaliteten. Tvärt om så tycker jag det är allvarligt och enormt viktigt men att uttrycka det som du gör skapar polarisering.


    Jag ser hellre en seriös dialog mellan konservativa, liberaler och socialister där man försöker lösa de problem som finns.


    Inte en populistisk pajkastning från både vänster och högersidan där man försöker få det att låta som i stort sett alla invandrare är monster och eller att alla invandringskritiker är rasister. Det är väl polarisering om något!


    Bara att du slänger ur dig saker som att jag "vill mörka" eller att du försöker få det till att den stora boven är vänstevriden..  Majoriteten av alla tidningar i Sverige är dessutom högervridna och mycket kritik mot t.ex. SD och försvarande av invandringen skrivs även på ledarsidor i dessa högertidningar. Journalister jobbar på uppdrag av någon och majoriteten av uppdragsgivare är just motsatsen till vänstervridna.


    Om t.ex. ett båtvarv har många arbetare som är sossar så blir inte fartygen Socialdemokratiska.


     

  • Fri 8 Nov 2019 18:09
    #58
    auster skrev 2019-11-08 00:28:47 följande:
    Nu har jag ju inte nämnt invandrare överhuvudtaget. Jag riktar min kritik uteslutande mot de politiker som bedrivit en totalt oansvarig politik.

    Men du associerar tydligen direkt till invandrare när du läser inlägget om hur Sverige blivit som en krigszon. Det är du som bidrar till polarisering genom din ad hominem-argument och felaktiga påståenden.

     

    Det är precis det jag kommenterar! Jag associerar ingenting om du läser noga!


    Det är du som slänger tu quoque-argument på mig!

    Det är dessutom stor skillnad att hänvisa till något och att associera! 

  • Sat 9 Nov 2019 16:14
    #63
    FDFMGA skrev 2019-11-09 15:10:21 följande:
    Jag har ingen aning om vad det är för dumskalle som liknat Sverige vid en krigszon.

    Det finns tyvärr områden i Sverige som heller inte kan kallas krigszoner men som skulle kunna påstås vara mer eller mindre ockuperade - eller snarare mer eller mindre behärskas av kriminella gäng.

    Den utvecklingen borde ha stoppats tidigt - men nu när så mycket fokus ligger på gängkriminalitet så kommer den att stoppas, även om det kan ta några år.

    Såvitt mig bekant så är antalet skjutningar/mord betydligt högre i USA än i Sverige, men det vore mig främmande att kalla USA för en krigszon, däremot var delar av USA en krigszon under inbördeskriget - på 1860-talet.
    Han idisslar samma sak i varenda tråd han kan baserat på en felaktig nyhetssändning om Manne Gerells forskning.
  • Sat 9 Nov 2019 16:18
    #64
    -1
    Tryggheten har ökat trots våldsutbrotten

     


    auster skrev 2019-11-09 14:26:39 följande:
    Nu är det ju forskare och kriminologer vid svenska universitet som jämför Sverige med världens krigszoner. När polisen ska gå in i de svenska no go-zonerna behöver de använda militär utrustning och samma taktik som den amerikanska militären använde i Irak.

    laglostland.story.aftonbladet.se/  

    Lite färskare undersökningar visar något annat till och med i region syd:


    https://www.expressen.se/kvallsposten/tryggheten-har-okat-trots-valdsutbrotten/

  • Sat 9 Nov 2019 16:21
    #65
    +1
    Färre medborgare utsätts för brott

    Allt färre medborgare i region Syd utsätts för brott. Samtidigt förefaller tryggheten i samhället att öka, liksom förtroendet för polisen. Det visar årets trygghetsmätning i region Syds 58 kommuner


    https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/november/farre-medborgare-utsatts-for-brott/
  • Sat 9 Nov 2019 17:58
    #67
    FDFMGA skrev 2019-11-09 17:40:57 följande:
    Okej, 15-29-åringar är kraftigt överrepresenterade avseende skjutninar i Sverige jämfört med samma åldersgrupp i andra europeiska länder men ser man till hela befolkningen ligger Sverige på ett ungefärligt europeiskt genomsnitt.

    Och i södra Sverige är känslan av trygghet bland dem som bor där i stigande och allt förre säger att de utsatts för brott under det gångna året.
    Missermajser skrev 2019-11-09 16:21:12 följande:
    Färre medborgare utsätts för brott

    Allt färre medborgare i region Syd utsätts för brott. Samtidigt förefaller tryggheten i samhället att öka, liksom förtroendet för polisen. Det visar årets trygghetsmätning i region Syds 58 kommuner


    https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2019/november/farre-medborgare-utsatts-for-brott/

    Det skadar inte med lite perspektiv, i synnerhet som det tycks finnas en politisk agenda där problemen vi har framställs som allomfattande och snudd på oövervinnliga, åtminstone så länge inte de tre högerradikala partierna har regeringsmakten.
    Ja dom har väl fullt upp nu gissar jag. Vissa skribenter måste inrett bunker källaren med gott om konserver och inlagd potatis. Jag måste säga att infrastrukturen fungerar ovanligt bra för att vara i en krigszon. Månde då den militära budgetanspråken vara lite väl höga om vi klarar oss så här bra i ett krig.
Svar på tråden Sverige som en "krigszon"