Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Sverige som en "krigszon"

    auster skrev 2019-11-03 14:50:02 följande:

    1993 fanns tre utsatta områden (s k no go-zoner) i Sverige, idag finns runt 60 sådana områden. Enligt kriminologen Manne Gerell har Sverige lika många skjutningar som maffians Syditalien och lika många handgranatsattacker som drogkartellernas Mexiko. Sjukhusen behöver numera larmbågar och lås efter rena stormningar från klaner och kriminella gäng. Till och med biblioteken behöver väktare.

    Kriminologen Amir Rostami intervjuas i DN idag om de över 100 sprängningar bara i år:

    "- Vi måste tyvärr söka oss till krigszoner eller länder med lång historia av terrorism för att hitta en motsvarighet.", konststerar han.

    Till detta kommer en aldrig tidigare skådad våldtäktsepidemi. Det anmäls tjugo gånger fler fullbordade våldtäkter idag än för ett par årtionden sedan.

    Det här beror förstås på en totalt oansvarig politik. En extrem politik som skiljer sig kraftigt från våra nordiska grannar, som ser Sverige som ett avskräckande exempel. Det införs nu gränskontroller mot Sverige för att skydda sig mot förfallet , "Det svenska tillståndet" om det kallas hos våra grannar. När ska vi börja tala klarspråk om orsaken och vidta kraftfulla åtgärder? Hur djupt ska förfallet gå innan svensken reser sig upp och kräver en helomvändning av de oansvariga politiken?


    Du behöver kanske åka på semester till Ukraina, Syrien eller andra länder där krig pågår. Så får du en mer verklighetstrogen uppfattning om hur det står till i världen och i Sverige.
  • Padirac
    AniieeHär skrev 2019-11-04 00:53:33 följande:
    Jag menade bara att man inte behöver gå till Ukraina eller Syrien för att hitta skräckexempel.

    Det har varit fler massjuktningar i USA i år än det har varit dagar.....  (exempel).
    Ja, absolut är det enormt mycket masskskjutningar i USA som inte riktar sig mot andra gäng så som det är i Sverige.  I USA förekommer en typ av skjutningar mot utomstående som vi inte sett i Sverige sedan lasermannen kanske.

    Kriget i Ukraina och ännu mer kriget i Syrien är en helt annan sak än massskjutningar mellan gäng eller på random oskyldiga människor. Kriget är i en helt annan dimension av fruktansvärda händelser och göranden.

    Att kalla Svenska utsatta eller särskilt utsatta områden för krigszoner visar på en oförståelse eller ohederlighet i fråga om hur verkligheten beskrivs eller är.
  • Padirac
    auster skrev 2019-11-09 14:26:39 följande:

    Nu är det ju forskare och kriminologer vid svenska universitet som jämför Sverige med världens krigszoner. När polisen ska gå in i de svenska no go-zonerna behöver de använda militär utrustning och samma taktik som den amerikanska militären använde i Irak.

    laglostland.story.aftonbladet.se/  


    Du måste börja läsa hela meningar och stycken innan du basunerar ut avd andra säger. Nä, allt liknar underförståddheter som enbart en multinickare presterar.
  • Padirac
    auster skrev 2019-11-09 19:45:18 följande:
    Den du kallar "dumskalle" är kriminologen Kriminologen Amir Rostami som intervjuas i Dagens Nyheter (3/11) om de många 100 sprängningar i Sverige. Han konstaterar:

    "- Vi måste tyvärr söka oss till krigszoner eller länder med lång historia av terrorism för att hitta en motsvarighet."

    Att kalla honom dumskalle bara för att han har utländsk bakgrund är dessutom rasistiskt. Du borde försöka med sakargument istället för dina ständiga personangrepp och killgissningar.  
    Du måste förstå att i en krigszon är villkoren helt andra än det nu är i Sverige. OM du kan tänka dig att läsa mer än enstaka och halva meningar så ser du att kriminologen inte jämför samhället i helhet utan enbart antalet sprängningar i sig.

    De som iofs befinner sig i en krigszon är dels de kriminella som efter att ha slutat skjuta varandra i samma omfattning som tidigare nu har börjat spränga i en större omfattning och dels SDsvansen som för ett hybridkrig med missinformation, propaganda och enkelsidig osaklig eller alternativa fakta, dvs det som kallas fake news.

    Befinner du dig i en krigszon?
  • Padirac
    auster skrev 2019-11-09 19:58:18 följande:
    Manne Gerell, kriminolog vid Malmö Universitet, konstaterar att antalet skjutningar i Sverige är jämförbart med maffians Syditalien och antalet handgranatsattacker är jämförbart med drogkartellernas Mexiko.

    www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/vald...

    Man kan konstatera att våra grannländer som inte fört Sveriges totalt oansvariga politik inte alls har haft den katastrofala utveckling vi haft här. De inför eller diskuterar nu gränskontroller mot Sverige för att inte smittas av det "Svenska tillståndet", som de kallar det.
    Det verkar som att SDsvansen har drabbats av det danska tillståndet - de vill till varje pris ha rasister i regeringen
  • Padirac
    auster skrev 2019-11-09 19:54:06 följande:
    De som åker tåg regelbundet håller nog inte riktigt med om att infrastrukturen fungerar ovanligt bra. Det finns nog vissa likheter med krigförande länder i fråga om punktlighet.

    Nu är den en forskare vid Stockholms Universitet som jämför de ständiga bombningarna i Sverige med världens krigszoner. Det är på den nivån konstaterar han i sin studie. Kan du vederlägga hans slutsats?
    haha  Det finns nog vissa likheter med krigförande länder i fråga om punktlighet.

    Personalen på Katarinavägen har mycket att göra nu
  • Padirac
    auster skrev 2019-11-09 20:50:05 följande:
    Jag har inte påstått något annat än att en forskare vid Stockholms Universitet jämför Sverige med världens krigszoner avseende sprängningarna. Hans utlåtande återges ordagrant ur DN.

    Jag konstaterar att ingen i tråden har kunnat vederlägga det påstående forskaren gör.

    Du får öva på läsförståelsen.
    Du har gjort det SDs propagandaorgan brukar göra, ge en falsk beskrivning av en oriktigt uppgift.

    Du gör precis det som resten av SDsvansens förespråkare hår i samhällstrådarna gör - du tar en mening och sätter den i spinn. 

    Jag tror verkligen inte att någon om ens du tror på det som fantiseras ihop på Kararinavägen  
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-11-09 22:07:41 följande:
    Va, håller SD till på Katarinavägen på Södermalm.

    Undrar om det är lattedrickandet som lockar eller om det är La Mano-monumentet på Katarinavägen som de vill hedra.

    Jag har för mig att syndikalisterna har en årlig manifestation där för att hedra fackföreningskillen som mördades av nazister för sådär 15-20 år sedan.
    SDs propaganda .. ehhh "informationsavdelning" satt och sitter så vitt jag vet fortfarande på Katarinavägen.

    Därifrån styrdes ett större antal fiktiva konton på sociala medier som pumpade ut fake news, vinklade halvsanningar och brun propaganda. där krigade svärjevennerna mot kulturmarxister och människor som inte förstår att de med  fel 'nedärvda essens' inte passar i svärje liksom andra 'nationer' - dvs erkända minoriteter

    En välkänd 'hemlighet' 

    https://www.dn.se/nyheter/sverige/hyrde-ut-kontor-till-sd-och-en-lyxvilla-till-ryska-ambassadoren/

    "Nio kilometer söderut, i anrika Sjömansinstitutet vid Slussen, sitter Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning och partiets Stockholmsavdelning. Totalt har SD 4-5 lokaler i huset, berättar partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein när DN intervjuar honom i augusti. På frågan om hur partiet kommit över lokalerna svarar han:

    – Vi har sympatisörer i alla delar av samhället.


    Senare, när DN:s reporter ringer upp för att kontrollera intervjucitaten, säger han om sitt uttalande:


    – Det var onödigt. Jag ska inte kommunicera fastighetsägarens politiska åsikter."


     
  • Padirac

    Så vitt jag förstår finns det flertalet skribenter här på FL med kopplingar till Katarinavägen 

    Från förra sommaren

    www.dn.se/nyheter/politik/sa-tog-hogerpopulistiska-sidor-over-valrorelsen-pa-facebook-med-hjalp-av-sd/
     

    "Med en vecka kvar till valet har högerpopulistiska sidor helt kört om de vänsterorienterade i den politiska diskussionen på Facebook.


    Sidorna förmedlar en mörk bild av Sverige – budskapen är ofta främlingsfientliga och ibland öppet antisemitiska.


    DN kan nu visa att flera av sidornas publiceringar sker synkroniserat. Och att nätverket sträcker sig ända in på Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning. "

  • Padirac
    Missermajser skrev 2019-11-09 22:43:43 följande:

    Ja, dessvärre så tror jag att sympatisörerna i "vissa delar" av samhället lagt rätt mycket pengar på att hjälpa högerpopulisternas brunare nyanser att höras!


    ekonomistas.se/2019/05/23/varfor-okar-populis.../


    www.fredtorssander.se/fredpress/2017/04/25/sd.../


    Jo, det är en gammal sanning som fortfarande gäller att i samhällen med stora klyftor eller stor splittring gynnas populister.

    Förutom sin rasism som de inte vill tala med raka ord om så lever SD på populism och kommunikationsavdelningen jobbar systematisk och medvetet på att öka splittringen.

    SDs första lokalavdelning startades i slutet av 80-talet i Skåne av mycket klara skäl, det fanns en stort missnöjesröstande och missnöjespartier som verkar stamma från de danska politiska traditionerna. SD tog dessa missnöjesröster, missnöjespartier, populismen och försökte dölja sin rasism i ett partiprogram som skulle verka rumsrent - hur man nu kunde tro det vet jag inte.

    Som en av överlevarna från nazisternas dödsläger kommenterade SD - nazister i kostym. Där stor SD då de bildades. Väl känt, till och med SÄPO övervakade mötet och noterade nazisterna, fascisterna och vitmaktpersonerna som samlades för att starta lokalavdelningen.

    Tyvärr har ideologiskt driven politik efter millennieskiftet skapat ett större utanförskap och större klyftor, större splittring - istället för att se vilka resultat man får så är det ideologin som styr vad som tros fungera eller inte fungera.
Svar på tråden Sverige som en "krigszon"