Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Drömma om semestern med familjen - måste man prata med partnern först?

    Tycker att det beror på. Har ni ont om pengar, så att ni  kanske inte kan genomföra resorna, så är det inte alltid så lämpligt att ta upp det med barnen innan man vet att det kan bli av. 

    Men brukar man åka på semester och pengarna inte är ett hinder, så varför inte? När barnen är i tonåren, så tycker jag att det är kul att involvera hela familjen, så att alla får kul på semestern. Bolla tankar med varandra, få barnen att engagera sig, kanske leta efter aktiviteter att göra osv.

    Så lite beroende på hur ni har det, så tycker jag att din fru överreagerar. 

  • Anonym (Kaffedraken)
    Tonårsfadern skrev 2019-11-03 17:19:18 följande:

    Tack för ditt svar! Det handlar inte om att inte ha råd eller att lova några resor som kanske inte blir av. Det var som sagt fria tankar och önskemål, inte något som jag hade bestämt eller utlovade. Bara en inledning på ett fritt samtal, utifrån vad jag skulle vilja göra,  för att höra vad övriga i familjen tänker och drömmer om angående sommaren.


    Ja, då förstår jag inte  din fru. Självklart ska man kunna prata med så stora barn om vad de vill göra på semestern.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Tonårsfadern skrev 2019-11-03 21:53:46 följande:

    Verkligen intressanta svar! Jag kanske behöver tänka om. Men för mig var det inget konstigt att prata lite löst om sommaren med hela familjen. Det är ju inte så att barnen (19, 18 och 13) blir jätteivriga och ropar "Jaaa!!!" om jag nämner vad jag skulle vilja göra. Utan snarare brukar det bli lite samtal, diskussion, olika tankar och idéer som bollas. Nån kanske tycker det låter bra med det jag säger, nån annan säger att den hellre skulle göra nåt annat, ytterligare någon säger att den hänger med på vad som helst.


    Jag har nog fortfarande lite svårt att se att man måste stämma av med sin partner innan man pratar lite fritt om tankar inför kommande sommar. Men jag förstår hur ni menar, ni som anser detta. Jag tycker dock att det skulle ha varit en helt annan sak om jag t.ex. sa "Jag vill absolut att vi åker till Gotland i sommar. Vad säger ni om det?" Eller om det är så att jag skulle inge en massa förhoppningar som kanske inte kan infrias. Eller om jag skulle lova nåt vi inte har råd med. Det var liksom inte på det planet. Men jag kanske fortfarande är trögtänkt?


    Nej, du gör inte fel. Dina barn är ju stora, klart de klarar av att höra dina drömmar om semestern. Och självklart klarar de av en diskussion om ekonomiska prioriteringar.
Svar på tråden Drömma om semestern med familjen - måste man prata med partnern först?