• Mon 4 Nov 2019 08:10
    770 visningar
    15 svar
    15
    770

    Drömma om semestern med familjen - måste man prata med partnern först?

    Tonårsfadern skrev 2019-11-03 21:53:46 följande:

    Verkligen intressanta svar! Jag kanske behöver tänka om. Men för mig var det inget konstigt att prata lite löst om sommaren med hela familjen. Det är ju inte så att barnen (19, 18 och 13) blir jätteivriga och ropar "Jaaa!!!" om jag nämner vad jag skulle vilja göra. Utan snarare brukar det bli lite samtal, diskussion, olika tankar och idéer som bollas. Nån kanske tycker det låter bra med det jag säger, nån annan säger att den hellre skulle göra nåt annat, ytterligare någon säger att den hänger med på vad som helst.


    Jag har nog fortfarande lite svårt att se att man måste stämma av med sin partner innan man pratar lite fritt om tankar inför kommande sommar. Men jag förstår hur ni menar, ni som anser detta. Jag tycker dock att det skulle ha varit en helt annan sak om jag t.ex. sa "Jag vill absolut att vi åker till Gotland i sommar. Vad säger ni om det?" Eller om det är så att jag skulle inge en massa förhoppningar som kanske inte kan infrias. Eller om jag skulle lova nåt vi inte har råd med. Det var liksom inte på det planet. Men jag kanske fortfarande är trögtänkt?


    Jag ser inte problemet och förstår inte alls din frus invändning. Två av barnen är ju dessutom så stora att de kan välja att inte delta i era resor oavsett resmål. Det tredje barnet kanske inte heller vill hänga med utan hellre passas av de unga vuxna. 

    Men alldeles oavsett det så tycker jag att man absolut bör få känna sig fri att lufta sina tankar utan att först stämma av med partnern, men den som har betydligt yngre barn måste givetvis vara noga med att förtydliga att det är just vad det handlar om - fantasier, drömmar, önskemål som endast kanske kommer att realiseras. 
Svar på tråden Drömma om semestern med familjen - måste man prata med partnern först?