Inlägg från: trollhona |Visa alla inlägg
  • trollhona

    Koffeindrycker?

    Saken är den att koffein inte hjälper mot trötthet, den stänger bara av receptorerna i hjärnan som gör att du känner av den. Den åtgärdar alltså bara symtom. När koffeinet gjort sitt så blir du därför mer trött eftersom du lurat din kropp på vila.
    Trötthet är en del av graviteten, en ganska stor del. Jag gjorde som du och smet in på toa, ställde larmet en kvart senare och vilade en stund. Sov även i bilen efter ett möte...
    Mitt tips till dig är att du pratar med chefen, de är inte helt omedgörliga. När min chef fick höra att jag var gravid och trött sade han att jag var citat "dum i huvudet, som inte sagt till innan", och lät mig gå och vila på hans kontor när jag behövde.

    Om du ändå är trött skulle jag råda di att ta till socker istället för koffeinet. Cola, Pepsi, Trocadero, mörk choklad fungerar lika bra och är bättre för barnet.

  • trollhona
    Dansak skrev 2019-11-07 17:17:22 följande:
    Nej, så är det ju, men socker funkar ju ungefär likadant. Man får en sockerkick och så dippar man igen. Men den kicken räcker då jag mest vill kunna kvickna till om jag ska typ köra bil osv :)
    Fast socker bidrar i alla fall med energi och byggstenar för kroppen. Det gör inte koffeinet. Sedan finns det ju bättre och sämre varianter av socker också förstås :)
Svar på tråden Koffeindrycker?