• Tue 5 Nov 2019 15:36
    6986 visningar
    6 svar
    6
    6986

    Hård knöl under nyckelbenet- cancer?

    Jag har en bekant som haft lymfom. Hon upptäckte då tre knölar. Två på sidan av halsen och en vid nyckelbenet. Tillslut tog de henne på allvar och mycket riktigt var det lymfom i hennes fall. ( Hon är nu friskförklarad. )

    Har du varit extremt trött under en lång tid och man har funnit en knöl så KAN det ju vara en bra idé att utesluta just lymfom som ger bland annat dom symtomen men de behöver inte vara nåt farligt. Vill inte skrämma dig men ja vet bara att en av hennes knölar satt vid nyckelbenet. Sen vet jag även andra som haft knölar (bland annat vid nyckelben, som inte varit cancer. Utan fettknölar, knutor och svullna körtlar mm ). Oftast är en knöl inte cancer. Men bra att du blir uppkollad så du vet .

  • Tue 5 Nov 2019 23:17
    #4
    JoelBus skrev 2019-11-05 15:42:29 följande:

    Vet du om hennes knöl vid nyckelbenet satt ovanför eller nedanför? Var de hårda?


    Den satt precis ovanför. Hård men inte stenhård typ beskrev hon dom som. Dock hade hon några andra symtom oxå och den ena knölen på halsen blev så stor så den började trycka på andningsorganen, så det var främst för knölen i halsen o andningen hon sökte vård. Knölen vid nyckelbenet upptäcktes när de letade igenom resten av kroppen också så att säga. Hon hade inte tänkt så mycket på just den innan, antagit att den bara va nån knöl då den inte gav besvär . Det var Non- hodgkins lymfom hon hade. Upptäcktes i ett ganska tidigt stadie så de hade inte spritt sig mer och upptäcktes när hon var 23.
Svar på tråden Hård knöl under nyckelbenet- cancer?