• Mon 11 Jan 2021 21:01
    2632405 visningar
    5758 svar
    5758
    2632405

    Vad blir det för mat?

    En bild på pierogi jag gjorde med Gulash innan.
    imgur.com/7zNrF9iimgur.com/7zNrF9iimgur.com/7zNrF9iimgur.com/7zNrF9iimgur.com/a/zhiHnGT


    Tänkte det kan vara skoj med en bild på nått någon gång.

    Idag blev det bacon och makaroner och lök i olika former(Finhackad, skivor och picklad rödlök, plus vitlök), peppar, skvätt grädde och parmesan.

  • Tue 12 Jan 2021 21:12
    Aniiee skrev 2021-01-12 20:09:44 följande:
     Snabb fläskgryta med smaksatt creme fraiche. Ris och spenat till.

    Med din rätt tänker jag direkt på en med fläskfilé jag har, så enkel också.
    Det är bara bryna skivor av fläskfilé med vitpeppar, cräm fräs, japansksoja(jag har yamasa) och dill.


    Har ris till denna.

  • Sat 16 Jan 2021 18:13

    Kycklingfajitas(aktigt), med egna majstortillas.


    Majstortillas har växt på mig de senaste åren och föredrar det framför en vete oftast.

  • Tue 19 Jan 2021 20:21
    Nandez skrev 2021-01-19 19:07:33 följande:
    Ugnsgratinerad falukorv

    Nog  2år sedan jag åt falukorv senast, men tycker det är jävligt gott när jag äter den.


    Och har en som jag oftast gör då.


    Och en med falukorv som man skär nästan igenom så det blir skivor, smakrik ost ala cheddar mellan varje skiva.
    Hela tomter, där man har en del katrinplommon som får bada under denna, salt, peppar och torkad dragon.
    Serveras med potatismos.
    Detta körs på 200-225g tills osten ser fin ut och tomaterna bubblar i ugnen.


     


    Plommonen är nog för att balansera upp syran i tomaterna i grunden, gillar man inte plommon alls, så ta ca1tsk per burk tomater man använder.


     


    Idag blir det en citronkyckling med dragon(Torkad och inlagd), med ris.
    En rätt som triggar ens smaklökar i de subtila smakerna, så väl som smakrika smakerna.

  • Wed 20 Jan 2021 18:28
    Nandez skrev 2021-01-20 17:13:31 följande:
    Tyvärr så gillar jag inte varma tomater.

    Krossade?
    För det kan nog få det att funka också.


     


    Kanske det går göra en grädd/mjölkbaserad i en liknande still, och med någon mer grönsak.

  • Wed 20 Jan 2021 19:08
    Nandez skrev 2021-01-20 18:57:20 följande:
    Tveksamt men man vet aldrig.
    Ingen tomat då, kanske jag skulle testa nått och skippa tomaten och se vad det tar en.
  • Wed 20 Jan 2021 20:26
    Nandez skrev 2021-01-20 19:11:40 följande:
    smile1.gif

    Det kan ta ett mycket bra tag innan jag återkommer om detta, har typ tusentals idéer som står före i kön på mat.
    Men när nästa falukorv är på G, så ska jag försöka titta på detta och se om det funkar.

  • Fri 22 Jan 2021 16:57
    Nandez skrev 2021-01-22 16:45:51 följande:
    Isterband med tillbehör.

    Måste köpa såna snart, är lite kräsen och bara vill ha dom där sura och rökta isterbanden.

    Idag blir det en gryta med högrev med vin, och egentligen bara en massa grönsaker som ska ur kylen, selleri, paprika, champinjoner och lite annat.

  • Fri 22 Jan 2021 17:35
    Nandez skrev 2021-01-22 17:02:16 följande:
    Gott smile1.gif
    Får återkomma, men det brukar bli mycket gott Flört
  • Sun 24 Jan 2021 17:38

    Kung pao.

Svar på tråden Vad blir det för mat?