• Sat 25 Jan 2020 22:56
    55101 visningar
    2518 svar
    2518
    55101

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Anonym (#2) skrev 2020-01-24 22:01:42 följande:

    Började med sprutor igår. Har jätteproblem med menopur! De fjädrar mot huden, känns trubbiga...


    Hejsan. Hur har det gått ikväll? För mig gick det lättast om man nyper tag i hullet och liksom hugger in sprutan med 45 graders vinkel. Men det kanske är så du gör redan?
  • Mon 10 Aug 2020 21:00
    Dhalia skrev 2020-08-07 22:15:28 följande:

    Hej, jag hoppar gärna in i denna tråd, har följt den länge nu men aldrig skrivit. Så himla tråkigt det vissa av er behövt gå igenom man har suttit och hejat på er och hoppats på det bästa, skickar massa styrkekramar! Jag gör min tredje IVF nu privat eftersom corona dök upp när vi skulle gjort på Sahlgrenska det sista. Vi har aldrig fått till frysen något och bara gjort ett färskt försök, andra IVF blev totalfrys fast inget dög till frysen. Ska ha äggplock på måndag nu och tanken är att få tillbaks ett 3-dagars, har även bytt till menopur denna gången. Någon som fått bättre utfall med Menopur jämfört med gonal f?


    Hejsan Dhalia.

    Hur har det gått för dig idag på äggplocket? Hoppas det blev många fina ägg. Ska hoppa in i tråden nästa vecka tänkte jag då jag ska börja min andra behandling. Kommer att köra med Menopur då det funkade ganska bra förra gången.
  • Mon 10 Aug 2020 21:13
    Kiiwii90 skrev 2019-11-06 01:13:19 följande:

    Jag och sambon har försökt 1 år på egen hand, undersökt oss och vi har enl läkaren goda prognoser att bli gravida i framtiden. Oförklarlig barnlöshet där det inte hittas något "fel". Läkaren har nu skrivit en remiss till Akademiska i Uppsala och nu börjar väntan....

    Är det fler som väntar på ivf? Hur lång väntetid har/hade ni? Vad händer egentligen när det är ens tur och hur fort går det sen?


    Hur går det Kiiwii90? Är ni på g för en ny behandling? Själv har jag behandlingsstart nästa vecka. Min andra ivf-behandling. Dagarna släpar sig fram.
  • Wed 12 Aug 2020 01:06
    Dhalia skrev 2020-08-11 10:33:00 följande:

    Hej Söstrami83,

    Det blev 10 ägg som det sista UL visade men hade hoppats på några fler eftersom till oss brukar bara ca hälften bli befruktade. Idag ska dem ringa för att berätta hur de har gått så hoppas verkligen på bättre kvalité denna gången samt att alla ägg ska va mogna så är riktigt nervös. Har ni fått till frysen med Menopur och hur många fick ni sist?


    Dhalia skrev 2020-08-11 11:49:45 följande:

    Fick beskedet precis 4 st befruktade av 9 ägg, det tionde ägget var omoget. På torsdag ska jag få ett 3 dagars, vilket är första gången med en så gammal för mig. Har bara fått ett 2 dagars vid första IVF omgången. Frågade om man vid 3 dagars kunde se vilken har störst chans att bli blastocyst men det var tydligen svårt. Hoppas på ett mirakel nu :(


    Jag fick ut 9 ägg sist. Av dem blev 5 befruktade (icsi). En färsk blastocyst sattes in och en hamnade i frysen. Den färska blev det inget med men sen tog det sig när jag gjorde FET i naturlig cykel. Tyvärr gick det inte hela vägen.

    Denna gången ska vi pröva att öka dosen Menopur en skvätt. Hoppas på några fler ägg, men ffa ett guldägg.

    Håller tummarna för dig att du får många fina embryon och att du får ett guldägg tillbaka på torsdag :)
  • Wed 12 Aug 2020 22:44
    Dhalia skrev 2020-08-12 21:21:46 följande:

    Vad tråkigt när dem ändå kommer till blastocyst stadiet plus till frysen! Vi drömmer ju om ett sånt läge men de klart det inte behöver betyda att de ska gå vägen. Hoppas ni får till lite fler ägg denna gången. Känns som ni har stor chans att lyckas till slut. Hur mycket kommer ni öka dosen denna gången och hur mycket körde ni på sist?

    Äter du några speciella kosttillskott förutom folsyra då?

    Jag ber att det finns ett guldägg där!


    Nej man kan aldrig vara säker. Födde en änglabebis i januari i v. 22. Det var en riktigt tuff period. Ändå lever man på hoppet att det ska få gå hela vägen nästa gång.

    Jag startade på 175 IE och höjde efter vul till 267 IE. Denna gång kommer jag starta på 267 IE. Vad hade du för doser? Omöjligt att jämföra dock. Beror ju på så många faktorer vilken dos man ska ha, ålder, amh-värde mm.

    Jag har sedan mars ätit Q10 300 mg/dag för att förbättra äggkvaliteten (Har precis fyllt 37 år så man är ju ingen ungdom längre ;)) Om det funkar återstår att se. Samt Omega 3, D-vitamin och järn. Funderade på att pröva med Melatonin också, då det ska vara bra för äggkvaliteten, men kom fram till att det var för stor risk att förstöra nåt. Själv då? Äter du några kosttillskott?

    I morgon är det dags för återföring väl? Håller tummarna att allt går bra och att det är er tur nu! :)
  • Fri 14 Aug 2020 23:11
    MeAndMyself skrev 2020-08-14 22:51:21 följande:

    Åh SNÄLLA HJÄLP mig! Jag fick tillbaka mitt AMH värde, och jag förstår inte. Vad betyder det? Är 14 mitt värde eller vadå? Över 5 så har man PCO? 14 känns jätte mycket eller har jag läst av resultatet fel?

    Ang AMH-värdet så står det så här: S-AMH 14,3 (resultat) 4,8-53,9 (referens) pmol/L (enhet).

    Fredag idag så orkar inte vänta till måndag, måste få googla sönder mig i helgen vad de innebär för vår IVF :/ Så är det någon mer insatt än mig så är jag tacksam för hjälp <3


    Här är en tabell på ungefärliga normalvärden för amh beroende på ålder. Kanske kan vara till hjälp.

  • Fri 14 Aug 2020 23:33
    Dhalia skrev 2020-08-13 18:29:47 följande:

    Nej vad hemskt så sent :( kan knappt tänka mig hur de är att få gå igenom något sånt :( får man fråga om det var efter en IVF eller hade ni blivit naturligt gravida? Ja man gör ju de och förhoppningsvis gör det också!

    Okej, Ja de ju individuellt hur mycket dem höjer. Jag fick 187,5 (är 30 år men fyller 31 i år) och fick ha kvar den dosen men kommer nog också vilja höja något vid start om de blir en nästa gång. Hoppas den dosen blir bättre för er!

    Okej jag har också ätit Q10 men lite längre tid ca 7 månader dock inte så mycket skiftat med 50 och 100 mg. Sen har jag inte tagit det slaviskt varje dag som folsyran utan är jag bortrest så fick det vara. Sen folsyra så har jag skiftat med Pharbios Omega 3 för gravida och vanliga folsyra tabletter. Lite sporadiskt med järn också sån blutsaft har jag kört. Läste också om melatonin men den är ju receptbelagt här men finns att få tag utomlands.

    Ja idag var det återföring och till min förvåning så fanns det ett jättefint embryo (och precis när hon sa dem orden så kom tårarna haha) som var 8 celler på morgonen när dem räknade, den hade fått högsta betyg och hade typ nästan ingen fragmentering alls. Sen fanns det ett till nästan lika fint så nu hoppas vi att vi får en till frysen! Så var en med ganska mycket fragmentering så den är nog körd. Och till vår förvåning så fanns det ett 5:e befruktat embryo så totalt 4 odlas vidare! det femte måste ha blivit till lite senare för när dem ringde så var det bara 4 st totalt. För vår del blev det lite skillnad med Menopur :)


    Helt ok att fråga. Det var efter ivf. Vi kan inte bli gravida naturligt längre då min sambo blev steril pga cancerbehandling. Vi gör icsi med hans infrysta spermier. Vi har två barn som vi fått naturligt innan detta, men längtan efter ett litet syskon är stor. Samtidigt är jag såklart oändligt tacksam för de två underverk vi redan har. Barnet i magen hade svåra fosteravvikelser och därför kände vi oss tvungna att avbryta graviditeten. Inga kromosomavvikelser kunde hittas, och då vi lyckats få två friska barn så var det bara extrem otur säger de. Ibland funderar jag på om det ändå är större risk att något blir fel när man gör IVF och icsi. Inget som är vetenskapligt bevisat, men lite undrar man ju...

    Vad otroligt härligt att du är ruvare nu! :) Samt att det är stora chanser att det även blir något till frysen. Hoppas att flera av dem utvecklas fint och att det lilla kornet växer till sig och bäddar in sig ordentligt i magen nu de närmaste dagarna.

    Hur mår du då? Har du mått ok under stimuleringen och äggplocket och så? Har du behövt ta ledigt mycket eller kunnat jobba?
  • Sat 15 Aug 2020 01:47
    MeAndMyself skrev 2020-08-15 00:50:04 följande:

    Tack va snäll du är! Känner mig dock förvirrad än, 14,3 låter konstigt om de ska stämma in på vänstra spalten? Känns som nätt blivit fel hahaSatte på mig glasögonen nu, 14,3 kanske ska va den högra spalten.. känns väldigt brett i så fall med och jag känner mig som ett frågetecken/korkad ändå.. Får kanske ringa Falun på måndag och fråga ändå :/


    Du kan även ta ditt värde och dela det med 7,14 och då får du amh-värdet i ng/ml, vilket är det som är vanligast att använda i Sverige. Då blir ditt värde 2,0. Sen beror det på din ålder hur bra eller dåligt det värdet är.

    Jo men det är klart du ska fråga dem.
  • Mon 17 Aug 2020 04:24
    Dhalia skrev 2020-08-15 22:58:19 följande:

    Usch vad tråkigt, ja riktig otur om ni ändå lyckats få två friska. Väldigt starkt av er att kämpa vidare!Ja de klart ni vet ju vad ni längtar till. Jag kanske får mig en chock efter 9 månader och undrar vad var de jag längtade till så mycket haha ;) Ja håller med, de bästa är ju om allt får sköta sig självt. Sen de klart äggen och spermierna får ju utsätta sig för annan miljö än vad som skulle gjort om allt fungerade bra.

    Ja väldigt nervös :D Försöker känna efter hela tiden så jag vet om allt börjar avta efter söndag eller om symtomen ökar. Testade också imorse för att se om ovitrellen var ute men nej de var den inte, var ett svagt streck och nu är det 7 dagar sen jag tog den.

    Det gick ganska bra, var lite illamående och lite mer huvudvärk eller spänningar. Var borta två dagar för äggplock, ganska skönt att va hemma dagen efter speciellt när dem ringer hur många som är befruktade. Men jag hade ganska uppblåst mage efter äggplocket och var öm men har nästan lagt sig nu :)

    Nu är de väl inte många dagar kvar tills du börjar med sprutor :)


    Haha:D Ja det kommer säkerligen bli en chock när ni får en liten. Men samtidigt det bästa som finns, trots garanterad sömnbrist, konstant oro mm. Det är så värt det <3

    Känns omöjligt att inte vara nervös :) När har du testdag då? Har du känt några symtom?

    Tog du ut semester eller hur gjorde du? Tror att jag också kommer behöva två dagar ledigt kring äggplocket, men det visar sig väl.

    Nej precis. Förväntar mig att mensen kommer i morgon, så sen kör vi :) Är väldigt taggad, samtidigt som jag vet att det kommer bli tufft att hålla all oro i styr. Så många olika moment som ska stämma, så mycket som kan gå fel. Längtar tills allt det är över och man förhoppningsvis får bli ruvare.
  • Wed 19 Aug 2020 10:39
    Anonym (Blad) skrev 2020-08-18 11:21:05 följande:

    Hej allihop! Längesedan jag tittade in här... Den 12/8 påbörjade min sambo och jag vår andra IVF, efter att brutalt ha misslyckats med den första i maj månad (6 ägg varav inget befruktades!) Jag började med gonal-f 300 ie den här gången (175 för att öka till 225 förra gången). När jag imorse kollade mina anteckningar insåg jag att jag missat att ta fyremadelen inte en dag, utan två! Jag hade fått för mig att jag skulle börjat med den idag (på dag 6) och har alltså antagligen redan börjat ägglossa. FIck panik och ringde Sahlgrenska där den bm som svarade blev orolig. Hon skulle prata med doktorn och återkomma. Han meddelade att jag skulle ta fyremadelen asap och även ikväll samt att jag ändå var välkommen på ul imorgon. De hoppas att jag inte börjat ägglossa än, men jag anar att det redan är på gång. :( Alltså missar vi ännu en månad i så fall! Jag är så besviken på mig själv. Så fort jag märkte detta fick jag rejäl ångest och nästintill självmordstankar. Kan jag inte ens hålla koll på två saker kanske man inte ska ha barn!?!?! Lycka till ni andra! 


    Håller med föregående talare, Friger. Var inte så hård mot dig själv. Du är verkligen inte den första som råkar missa något av de många moment som IVF innebär. Själv missade jag "bara" en dos lutinus dagen efter återföring och blev då helt panikslagen att jag sabbat alltihop. Är övertygad om att du kommer att bli en fantastisk förälder.

    Uppdatera gärna hur det har gått på ultraljudet. Håller tummarna att allt ser bra ut.
    Friger skrev 2020-08-18 14:30:18 följande:

    Va mest inne här för att jag vid något tillfälle hjälpte ett par som inte lyckades med ivf. Läste ditt meddelande.

    Va inte så dömande mot dig själv. Det är mänskligt att glömma och missförstå. Du kan vara en utmärkt mor även om du glömmer tre saker. Själv glömmer jag det mesta men ungarna verkar klara sig rätt bra ändå. Den enda faran jag ser med ditt framtida barn är att barnet riskerar att drunkna av alla pussar och kramar, så som du fått kämpa.

    Önskar dig all lycka i nästa försök!


    Bra skrivet! <3
  • Thu 27 Aug 2020 06:36
    Dhalia skrev 2020-08-26 20:43:03 följande:

    Här blev det ett pluss imorse efter nästan 3 år sen man sist blev gravid! Nu hoppas vi denna stannar <33


    Hurra! Grattis! Håller tummarna att den lilla trivs bra där inne och vill stanna :) Hade du det på känn? Några symptom?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet