• Novis1991

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hej!

    Är på RD 7. I onsdags, RD 5, gick jag hem tidigare från jobbet pga yrsel, illamående och ont i magen. Kan va stress, kan va symptom men gick hem pga ytterligare risk för om det är corona. Jag har varit hemma och jobbat sen dess och har nu molvärk och är otroligt ?dålig? i magen. Om ni förstår hur jag menar... ;) Corona känns dock uteslutet men man vill ju inte utesluta nåt i dessa tider.

    Fick i tisdags veta att inget av dom 5 embryon som blivit befruktade gick att frysa in så allt hopp ligger i denna lilla ärta i magen. Är på försök 1 men ett nytt försök skulle nog innebära väntan till i höst, så hoppas att detta tar sig.

    Hänger gärna med i tråden. Känner ingen som går/gått igenom samma. Alla har blivit gravida naturlig väg så dom jag pratat med är ju väldigt nyfikna men ingen FÖRSTÅR ju på riktigt vad man går igenom.

  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-04-24 14:37:31 följande:

    Va tråkigt att inga embryon blev till frysen, då hoppas vi att den i magen tar sig!

    Molvärk kan man ju ha när man är gravid, men även när mensen ska komma. Jag har mer erfarenhet av att jag blir trög i magen vid graviditet ist för som du skriver att du är väldigt dålig i magen.. du kan ju fått nån konstig bakteri i dig som gör att du är kass i magen & illamående..


    Doktorn sa också att det kunde vara så att tarmarna kunde bli lite konstiga efter insättning men lutade också då åt att man kunde snarare bli hårdare. Jag har inte haft det problemet alls tycker jag. Förutom att jag var lite uppblåst och svullen i magen i början och det då gjorde lite ont att gå på toa. Brukar bli väldigt lös innan och under mens så hoppas verkligen det inte är fallet nu!
  • Novis1991
    Astrid40 skrev 2020-04-25 06:48:34 följande:

    Vi håller tummarna att det blir ett plus !:)

    När har du testdag?


    5/5 är det dags :o det är ju inte första gången man väntat på ett resultat så är liksom inställd på att resultatet blir detsamma, även att jag vet att chanserna nu är större för plus när vi faktiskt sett ett embryo bli till och satts in. Beviset har vi på kylskåpet <3 sötaste lilla embryo jag sett!
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-04-28 09:48:00 följande:

    Hur mår ni?? Har ni mycke symtom?


    Min dåliga mage visade sig vara överstimulering. I lördags var jag däckad hela dagen och på kvällen när vi skulle ta tag i att handla var magen uppsvälld och gjorde superont. Igår var jag på ultraljud och mycket riktigt är magen fylld med vätska. Så nu är jag satt på blodförtunnande sprutor. Jag ska få tillbaka blodprovsresultat idag för att få mer info om hur vi ska gå till väga. Förhoppningsvis har jag detta pga en liten bebis och för mycket hormon. Annars är jag illamående men vet inte om det är pga ÖS. Hoppas på bebis! ??
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-04-29 08:45:46 följande:

    Åh du fick du samma som jag. Mitt överstimuleringssyndrom har ännu ej fått över & jag gjorde ju äggplock 18 mars. Men blev gravid så det kan va samma för dig :)

    När har du testdag??


    Hade du symptom efter äggplock eller kom det efter insättningen? Jag mådde ju som sagt illa 5 dagar efter insättning och gick hem från jobbet och sen har mina ÖS-symptom bara blivit värre. Under behandlingen hade jag inga problem förutom att jag var öm efter äggplock. Fick ut 14 ägg.

    Har testdag 5/5.

    Vad har du fått göra för att lindra smärtan och ÖS?
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-04-29 10:55:58 följande:

    Har för mig ÖS kom ca 1 v efter insättningen.. har bara fått vila & tagit det jättelugnt, inget annat har funkat.


    Ja, det är väl det som kanske går att göra. Vad jobbigt att det hållit i sig så länge för dig!
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-04-29 17:44:35 följande:

    :( va ju tillbaks idag & såg den lilla :(

    Skit verkligen! Den levde ju fortfarande inte. Skulle vart i v 9 nu 8+0 men den stannade av 6+2 ca.

    På Nordic IVF där vi va så hjälper de ej till me att avsluta graviditet så måste tillbaka dit på måndag morgon, fast i rummen bredvid på Gbg kvinnoklinik

    Då får jag troligtvis tabletter som jag ska börja ta för att stöta ut graviditeten :(


    Ja, usch vad tråkigt att höra. Hoppas du kan få hjälp med tabletter så du får gå vidare.
  • Novis1991
    Alex1992 skrev 2020-05-02 16:30:55 följande:

    Fick ni en bild med er efter er återföring? Skulle vara kul med en, speciellt när mannen inte får vara med :)


    Jag fick en bild eftersom partnern inte fick vara med. Fint med en första bild redan i embryostadiet - fin kompensation när min man inte fick följa med!

    Jag har legat på sjukan hela helgen pga min ÖS och det är ju drygt med coronan att man inte får ta in besök. Kände att en helg var länge nog - tänkte då på alla som är instängda längre utan att få träffa nära och kära. Så fruktansvärt! En vinkning i ett fönster gör ju oerhört mycket då!
  • Novis1991
    Alex1992 skrev 2020-05-04 14:52:59 följande:

    Nu är jag för första gången en ruvare!! Känns helt sjukt och jag hoppas av hela mitt hjärta att den lilla stannar <3. Upptiningen hade gått bra och den var helt perfekt <3. Fick en bild med mig så jag kan visa mannen :D


    Vad mysigt!! :)

    För mig är det grav.test imorgon. Har dock fått uppdateringar på ökat HCG pga ÖS och dagliga blodprov. Hoppas det visar plus på stickan också! Synd bara att jag är fast på sjukan med drän i magen så min man inte får vara med på testningen. Men kommer ju inte orka vänta på att få komma hem för att ta det!
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-05-04 18:02:39 följande:

    Låter ju som du blivit gravid :) :)

    Jag fick oxå reda på det hux flux på sjukan när jag oxå va där pga SÖS. Kunde ju inte riktigt ta in det då eftersom man mådde dåligt & ännu inte vart testdag.

    Vad betyder drän i magen??

    När jag tömdes på vätska så gick de igen livmoderväggen genom slidan :( hemskt!


    Ja, jag vill också se plusset för att det ska bli verkligt <3

    Dom har gått in genom sidan på magen på mig. Gör fruktansvärt ont. Vet inte om jag är extra känslig där för tydligen ska man kunna röra sig fritt med det men jag kan inte röra mig så musklerna på den sidan arbetar för då hugger det som fan. Tyckte det var riktigt hemskt att sätta in för dom måste ju trycka genom både muskler och bukväggen och där gick det tydligen inte att bedöva eftersom den är så tunn. Dom har iaf lyckats tömma på 2 liter idag så nu hoppas jag att det kan gå åt rätt håll så jag slipper det här dränet sen.
  • Novis1991
    GlitterLina skrev 2020-05-05 07:22:27 följande:

    Ja du får uppdatera om plusset :)

    Oki via magen, jag frågade flera ggr om det fanns ett annat sätt att tömma för att slippa gå in genom slidan & genom slidväggen men nä sa dem :( så jag fixade inte att ta ut så mycket vätska som dig


    Hmm... det kanske beror på vart vätskan ligger? På mig har det mesta suttit på höger sida och då kunde dom se att det inte fanns några organ i vägen som kan ta stryk, typ tarmar och så. Det kan ju få rejäla konsekvenser om man sticker något annat.

    Och....... DET BLEV ETT PLUS!! <3 är det någon av er som vet hur man räknar när man gjort IVF? Alltså vad är man i för vecka när man vet när embryot blev gjort? Annars brukar man ju räkna från sista mensens första dag? Räknar man bara rent krasst från dagen efter ägguttag då dom såg att det blivit något?
  • Novis1991
    Astrid40 skrev 2020-05-05 17:51:21 följande:

    Äggplock 2+0 så om du vill använda en av gravidapparna så utgå från äggplock som dag 14 och räkna bakåt oavsett när du hade din mens


    Tack! Lyckades räkna ut och enligt fertilitetskliniken ska beräknat födelsedatum vara 5/1! Nu hoppas jag bara det går hela vägen <3
  • Novis1991
    Gosan28 skrev 2020-05-31 12:29:25 följande:

    Hej på er alla igen,

    Jag ligger fortfarande inlagd på Danderyds sjukhus för överstimulering... Kommer få stanna tills vidare då de inte verkar gå åt rätt håll ännu. Ökar i bukomfång och ökar i vikt fortfarande. Mår ganska kasst, magen är enormt uppsvullen, jag mår illa, svårt att andas och väldigt väldigt ont.... Någon annan som har erfarenhet från överstimulering?

    Ett positivt besked jag fått idag är i alla fall att hcg nivåerna har ökat från 48 i fredags till 123 idag! Så himla tidigt fortfarande så vågar typ inte ta ut något. Vågar inte säga orden "jag är gravid" för jag tror typ inte på det!


    Jag blev överstimulerad och låg en vecka på sjukhus. Hade inga symtom under hela behandlingen men ca 5 dagar efter insättningen så började jag må jätteilla och tre dagar senare svällde magen upp och jag fick jätteont. Efter en vecka lades jag in och dom satte in drän och tömde och kunde skrivas ut en vecka senare. Levervärdena blev sämre och äter nu järntabletter och tar blodförtunnande fram till mitten av juni.

    Men i magen ligger en liten bebis! Mest troligt därför jag fick symtom efter insättningen och att det inte gick ner utan drän. Nu mår jag mycket bättre och är i vecka 9 (8+4). Magen har dock börjat komma tillbaka men denna gång pga graviditeten. Tänker att det kanske syns redan pga att magen redan varit så uttänjd för bara några veckor sen. Det är superspännande och trots att tiden på sjukhuset var hemskt med allt illamående, smärta av dränet och uttråkning pga besöksförbuden i dessa tider så är det nästan glömt nu :)

    Håll ut och ta det lugnt. Var i nuet och ta varje dag som den kommer. Snart är smärtan glömd <3
  • Novis1991
    Gosan28 skrev 2020-05-31 17:54:30 följande:

    Åh vilket hoppfullt meddelade ändå! Det gör mig så glad att höra. Och grattis till graviditeten! :)

    Doktorn sa det så till mig också att det kan vara bebisen som gör att jag är överstimulerad och att det fortsätter utan att minska. Är ju bara på dag 11 efter insättningen. Så chansen finns att det är lilla fostret som skapar allt detta kaoset för mig.

    Men berätta lite mer om dränet, hur funkar det och hur är det att ha ett sådant? Är lite orolig att det är dit jag kommer komma också.... Har varit inlagd i 3 dagar nu Och ingen förbättring i sikte.


    Tack så mycket! Är så glad att det funkat och att allt verkar se bra ut :)

    Dränet satte dom in på mig efter fyra dagar då dom märkte att det inte gick åt rätt håll. Fick sämre levervärden och min vikt gick bara upp. Dom tar en till röntgen där dom kollar var dom kan sätta det med hjälp av ultraljud och sätter dom sen in en tunn slang på ett bra ställe för att sen tömma vätskan lite varje dag. På mig rann det på ganska fort så direkt jag fått in slangen tömde dom 1 liter på bara några minuter. Sen tömde dom 0,5 liter en gång morgon och en gång kväll tills jag blev utskriven. Då kollar dom också så kroppen inte fortsätter producera vätskan och ?fyller upp? igen. På mig tömde dom 4 liter innan jag blev utskriven. Det är jätteskönt när vätskan försvinner och trycket inte blir lika tungt. Det är obehagligt och kan göra ont med slangen men det är inget som skadar. Man får helt enkelt försöka slappna av och tänka på den sköna känslan av att smärtan lättar.
  • Novis1991
    Gosan28 skrev 2020-05-31 20:09:18 följande:

    Usch det låter ju väldigt obehagligt... Men drömmer samtidigt om att bli av med all vätska så smärtan och trycket försvinner. Men 4 liter vätska är helt sjukt mycket!!! Låter ju helt otroligt.

    Bloir det inte bättre här så får de kanske göra så för mig också. Oroar mig lite för det... har knappt kunnat äta något idag för det gör så ont och andningen sviktar så fort mat kommer in i kroppen. Håller tummarna för minskad vikt och minskat bukomfång imorgon (tveksam till det dock...) Men hoppas Kan man alltid göra haha.


    Usch vad jobbigt du har det!! Jag fick inte problem med andning när jag låg still men blev andfådd av att röra mig. Fick däremot ont i ryggen av trycket när jag låg ner och mådde väldigt illa av det. Om du är orolig för dränet så borde du be om lugnande så dom medicinerar dig innan. Jag fick morfin innan så jag var lite lullig sen lokalbedövar dom ju inför sticket. Det är såklart ett obehagligt ingrepp men bor ihop och lita på att dom gör dig nytta så kommer allt kännas bättre när du får tömma. Det är bättre att få det gjort än att behöva vänta :)
  • Novis1991
    Gosan28 skrev 2020-06-01 08:47:21 följande:

    Dagens blodprov visade hcg nivå på 211 :D stadig ökning!!!! 12 dagar efter ägginsättning idag. Är så himla lycklig. All denna mörda med överstimuleringen är så värd det om jag får en liten bebis


    Å vad kul! Grattis! <3 kände exakt samma sak! Man kan lida mycket för det där lilla embryot! Själv gick jag in i vecka 10 idag vilket betyder att det nu är ett foster och det är så spännande att följa utvecklingen. Har fått en liten mage (började tidigt men tror det också är för att ÖS förberett magen lite trots att den gick tillbaka efter jag blev utskriven) och mår så där roligt illa varje dag :D men som sagt, det ska mycket till innan man skulle ångra något! <3
  • Novis1991
    kazoo skrev 2020-06-03 12:26:17 följande:

    Tack så mycket! :D

    Ja det är ju det jag är rädd för, att ett eventuellt missfall kommer göra att vi inte får fortsätta med IVF utan måste vänta över ett år igen.

    Förstår hur du tänker, att inte prata med mottagningen, men jag vill samtidigt få bekräftelse från vården att allt står rätt till, få göra ett tidigt ultraljud och det som man annars får om man blir gravid efter IVF :(


    Oj vad svårt! Ett riktigt moment 22 :( jag har aldrig blivit gravid naturlig väg men har en tanke att om ni lyckats så har ni ju chans att kunna bli det naturligt och är inte då i lika stort behov av IVF? Är det inte också lättare att bli gravid igen efter ett missfall eller är jag ute och cyklar? Tänker att det viktigaste kanske är att du lever i nuet och tänker att detta ska gå bra och att ni får behålla det. Då hade jag nog ringt MVC och bokat tid för inskrivning och sagt till kliniken att ni blivit gravida. Man är ständigt orolig för missfall men man kan ju samtidigt inte förutspå det. Hoppas istället att det här barnet vill stanna <3 är mitt tips!

    Vi har mest troligt haft svårt att bli gravida naturligt då jag antagligen har endometrios. Jag hoppas att efter vi nu blivit gravida med IVF kan lindra min endometrios och att vi då kanske kan klara detta naturligt nästa gång. Tänker att kroppen då fattat grejen :)
  • Novis1991
    Gosan28 skrev 2020-06-03 12:55:51 följande:

    Hej på er igen!

    Hoppas ni mår bra :) enligt min app jag laddade ner gick jag in i vecka 5 idag. Känns helt overkligt att redan vara i vecka 5 haha.

    Min mage är fortfarande gigantisk och jag kämpar på med smärta och allt därtill. Men har en liten fundering nu när solen är framme.... säkert jättedum fråga, men kan man sola efter en ivf behandling och tidigt i graviditeten?


    Grattis! :) Fick du nåt drän eller får du vila bort det?

    Det ska inte vara några problem att sola men du är ju inte mer skyddad än vanligt, så man bör smörja in sig. Embryot/fostret är dock skyddad inne i magen och nås inte av några UV-strålar. Däremot bör du nog också tänka på vätskan extra mycket om du fortfarande är överstimulerad? Jag är verkligen ingen läkare eller sköterska men tänker bara på att det är viktigt att dricka vatten när du är ÖS och då är det nog inte så bra att ligga och torka ut i solen :)
  • Novis1991
    kazoo skrev 2020-06-03 13:19:57 följande:

    Tack för peppen! :) Ja, hoppas jättemycket att det blir ett barn av den här graviditeten nu.

    Roligt att ni lyckats, stort grattis! Vecka 10, en hel fjärdedel avklarad redan :)

    Det är samma här, endometrios, och jag får såna extrema smärtor att jag inte klarar av att leva normalt när jag har blödningar (månaderna jag haft en cykel sedan februari nu har varit fruktansvärda). I kombination med att min man hade få och långsamma simmare delvis pga läkemedel så fick vi IVF. Han gjorde ett uppehåll för att få upp kvaliteten till äggplocket och det måste fungerat och vara en avdessa goda simmare som gett resultat nu (tar ju flera månader innan alla byts ut) men tyvärr blev han väldigt dålig så det var en stor uppoffring.

    Men det är nog som du skriver, tänka positivt! Vi kanske inte har så svårt att bli gravida under normala förutsättningar. Bara svårt när bådas kroppar stretar emot åt varsitt håll. Och två 5-dagars kvar i frysen har vi oavsett vad kliniken skulle säga!


    Vad fantastiskt då att ni lyckats naturligt! :) jag känner flera med endometrios som har lyckats naturligt och har flera glada små barn. Så har ni, trots mycket motgångar, lyckats så är ju er chans att det stannar lika stor som för alla andra! Endometriosen gör det ju svårare att bli gravid då ägget har svårare att fästa men om ägget fäst bör du väl ha samma chanser som för oss som lyckats genom IVF? En inskrivning gör du ju i typ v. 9-10. Så frågan är ju om du kanske kan vänta tills du närmar dig det innan du ringer kliniken och berättar? Eller krockade det med att ni skulle få ny tid för behandling?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet