• Anonym (Anmäl­)
    Wed 6 Nov 2019 08:23
    703 visningar
    28 svar
    28
    703

    Misshandel och missbruk,orolig för barnen

    Hej! Jag har levt i en våldsam relation o rådet jag kan ge är att gör en orosanmälan till socialen åtminstonde. Går o göra anonymt om man vill. Soc tar inte barn om det inte är något helt extremt, utan deras jobb är o hjälpa familjen. Barn ser o hör så sjukt mycket mer än man någonsin kan ana o det sätter spår för resten av livet. Mina barn var 4 o 6 när jag lyckades ta mig loss o jag har kämpat sen dess o få dem må bra igen med kuratorer, utväg osv. O de är 9 o 11 nu. Barn ska ha det tryggt hemma. O alla har en skyldighet att göra någonting när de ser sånt här. Hade någon gjort detta för mig hade jag varit så tacksam för resten av livet, det hade fått mig o vakna tidigare o hade besparat barnen så mycket som jag inte själv var medveten om att de uppfattade. Det var först när jag såg hur barnen påverkades som jag lämnade, o när det börjar visa sig på barnen har det redan gått för långt.. man kan inte skydda vuxna, de måste fatta eget beslut för o förändras, lämna eller vad det nu kan vara, men barn kan inte fatta det beslutet själv, de måste man skydda.

  • Anonym (Anmäl­)
    Wed 6 Nov 2019 12:28
    #6
    Anonym (Orolig TS) skrev 2019-11-06 08:31:13 följande:

    Har funderat på de där med soc.. båda behöver ju hjälp med sina missbruk men i nuläget tror dom att dom kan hjälpa varrandra.. övervakar tex varrandra när dom tar antabus och har köpt hem egna drogtester.. för mig låter detta helt galet.. vet att det är gjort orosanmälningar förut ang alkoholen men de händer ju lixom inget från socialens sida.. nu när misshandel har vart inblandat funderar jag på om de kan ta saken på allvar denna gången.. om dom ser allvarligt på saken..l va händer då?


    De kan sätta andra krav och andra insatser om de sätter insatser för barnens skull o inte för de vuxnas skull.. sen om inte annat så blir mamman till barnet medveten om problematiken o kan välja att hålla sitt barn därifrån för o skydda sitt barn.
Svar på tråden Misshandel och missbruk,orolig för barnen