Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Han vill betala för systern

    Har ni gemensam ekonomi helt och hållet känns det självklart att diskutera det först. Hur skulle det i ett sånt fall inte kunna påverka er ekinomi?

    Har han däremot ett privat sparande som han tar från är saken en annan men då har ni ju heller inte fullständigt genensam ekonomi.

  • Anonym (S)
    Anonym (Hon) skrev 2019-11-06 19:45:17 följande:

    Nej det är inte ett lån och nej de bor inte i Sverige, däremot är hon svensk medborgare, så rent krasst hade hon ju kunnat flytta tillbaka hit om det nu är så knapert att leva där.

    Jag vet inte vad jag hade svarat, nu har jag ju inte ens möjlighet att fundera eftersom han tog beslutet utan mig.


    Hur förklarar gan det han sa att det inte påverkar er ekonomi?
  • Anonym (S)
    Tappadstekspade skrev 2019-11-06 23:44:05 följande:

    Han vill hjälpa sin syster och prioriterar det. Även om de har gemensam ekonomi kan väl inte hon bestämma vad han ska göra med den del av pengarna som han har kvar efter att det gemensamma är betalt. Det är dessutom inte ristat i sten att de för evigt ska ha gemensam ekonomi. Hans lön och ev förmögenhet han har sparat ihop gör han vad han vill med hädanefter uppenbarligen.


    Fast har de helt gemensam ekonomi har han ju inga egna pengar kvar. Har de däremot delvis separata ekonomier så att han tex har ett eget sparande eller egen fickpeng som räcker till detta är det ju en annan sak. Men har se helt gemensam ekomomi har han ingen egen förmögenhet just nu i alla fall.
Svar på tråden Han vill betala för systern