Inlägg från: Anonym (Lycka till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lycka till)

    Han vill betala för systern

    Anonym (Hon) skrev 2019-11-06 19:34:19 följande:

    Min man berättade ikväll att han lovat att hjälpa sin syster med hennes utgifter kommande halvår för att hon ska slippa sätta dottern på förskola i januari när hon är sex månader, hon har inte råd att vara hemma längre, men det visste hon ju redan innan att hon inte skulle så det kommer ju knappast som en överraskning för henne.. Jätteirriterad att jag inte ens blivit tillfrågad, han hävdar bestämt att det inte kommer påverka oss... Men jag tycker oavsett inte att man tar såna beslut utan att prata med sin partner först..

    vad tycker ni? Vi har gemensam ekonomi.


    Ni har gemensam ekonomi och han har inte pratat med dig om ett stort ekonomiskt beslut? Helt fel av honom. Självklart ska han prata med dig. Har man gemensam ekonomi som har man det.

    Å ena sidan kan jag tycka att det verkligen är fint av honom att hjälpa sin syster, å andra sidan kan jag tycka att systern som vuxen har ansvar för sin egen ekonomi.

    Men nu är situationen som den är och han försöker göra det bästa för sin syster. Hm. Har du frågat honom vad han skulle säga om situationen var omvänd dvs om du fattat ekonomiska beslut utan att diskutera det med honom? Vet systern om att han inte diskuterat detta med dig?
  • Anonym (Lycka till)
    Anonym (Hon) skrev 2019-11-07 10:09:46 följande:

    De är inte i nöd, de har bara inte råd att vara hemma längre än föräldraledigheten.


    10 000 kr per månad? Det är jättemycket pengar. Och han hävdar fortfarande att han inte behöver prata med dig om det?!
  • Anonym (Lycka till)
    Anonym (Hon) skrev 2019-11-08 12:56:14 följande:
    Snarare du som har en felaktig bild av vad rik betyder, vi äger inte ens vårt boende. Rik är så mycket mer än lönen.
    70 000 i månaden sammanlagt dvs 35 000 kronor i månaden per person. Det är en bra inkomst, men som du säger så beror det också på huruvida man hyr eller äger sitt boende då detta är största kostnaden. Nu äger jag mitt boende, men om jag inte gjorde det, utan sparande inför husköp skulle jag inte ge 10 000 kr i månaden till ett syskon. Kanske en mindre summa, men inte 10 000 kr i månaden.
Svar på tråden Han vill betala för systern