• Limajo

    Vem får vilket rum?

    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 06:57:06 följande:

    Det går det alldeles utmärkt att göra på 8 kvm också. Fyraåringen leker på golvet, det gör inte tioåringen som mest sitter vid skrivbordet.


    Leker fyraåringen själv i sitt rum? Mina barn har alltid varit i vardagsrummet där jag är. De hade kunnat klara sig med ett litet kyffe med bara säng fram till 8-9 års ålder.
  • Limajo
    Anonym (Mama) skrev 2019-11-07 07:04:34 följande:

    Ja fyraåringen leker på sitt rum.


    Ja, då kan det vara befogat att det lilla barnet har det stora rummet.

    8 kvm är ju ändå inte pyttelitet. Ni kan ju skaffa lite smart möblering, loftsäng kanske, så det finns plats för att hänga med kompisar.
  • Limajo
    Anonym (Sara) skrev 2019-11-07 08:01:42 följande:

    Fast det beror på hur man ser på det. Man kan argumentera helt rimligt för att ett litet barn behöver mer golvutrymme samt bra förvaring. Man kan också argumentera för att ett större barn behöver samma förvaringsutrymme för spel, kläder, samlande, böcker osv och att det större barnet behöver golvutrymme för att spela dataspel (tex dansspel och sånt där man rör sig), träning, eller för att få p,ats med myssoffa till ko pisarna osv. Det finns vettiga argument till att både en fyraåring och en tioåring ska ha fördelar av ett större rum.


    Sen beror det ju också mycket på hur boendet ser ut i övrigt. I min lägenhet har jag t.ex. gjort om en stor klädkammare till datorhörna. När stora sonen har kompisar hemma sitter de alltid där, inte i hans rum. Eller så är de i vardagsrummet där tv-spelet finns. Jag har medvetet inte ställt datorer och tv i barnens rum för jag vill inte att de ska stänga in sig. Då kan rummen vara mindre men det krävs mer allmänna ytor.
Svar på tråden Vem får vilket rum?