Forum Familjeliv - sajten - Familjeliv.se
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 2 åring med astma

  Tor 7 nov 2019 10:07 Läst 0 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av Orkide - Visa alla inlägg
 • Tor 7 nov 2019 10:07 #5

  Min dotter har förkylningsastma. Nu är det väldigt sällan hon behöver medicin (hon är sex år nu) men när hon var liten fick hon långvarig hosta och ibland svårt att andas så när hon var två fick vi en mask med två sprayer (inhalatorer) airomir och flutide. Man får en schema att följa av läkaren och det är viktigt att man följer det för då brukar det gå över efter ett par dagar.

  Förkylningsastma brukar i regel växa bort

 • Tor 7 nov 2019 10:39 #10
  Anonymsju skrev 2019-11-07 10:31:42 följande:

  Tack för alla svar!

  Min son har inget pipande ljud vid andning, utan det är endast en hosta han fick i samband med feber för ca. 1 månad sedan som gör att dom misstänker det.

  Måste det inte vara fler symptom?

  Sen tycker jag det är så svårt att avgöra när jag kan lämna på förskolan. Han hade 40 graders feber på tisdag morgon, som sjönk under förmiddagen. Vid lunch var han feberfri, och varit sen dess. Det enda som är nu är hostan och konstant snorig. Hade honom hemma tisdag såklart, igår också, och idag med för jag trodde vi skulle få komma till vårdcentralen idag, men det fanns inga tider. Han har dålig aptit också. Så fort jag lämnar han på förskolan så får han feber några dagar senare. Vad handlar det här om? Har vabbat varje vecka i typ 1 månad nu. Det är kaos på jobbet för att vi har så dåligt med personal, chefen bryr sig inte om att fixa mer personal, och får får så dåligt samvete gentemot 1 extrapersonal som får jobba massa nu, för att jag vabbar och min kollega (som är ansvarig) är hemma förkyld. Båda dom två skrivet till mig och frågar om det är löst med personal, jag vet inte hur jag ska lösa det här hemma, det finns ju inte ens personal att ringa! Får ledsna gubbar skickade till mig för att jag inte kan jobba osv.

  Allt detta gör mig så stressad, och jag kanske kan lämna sonen, trots hostan och dålig aptit? Hostan lär ju ändå hålla i sig ett tag


  Du lämnar ett barn på förskolan som är friskt och kry och du ska inte endast gå på feber. Du skriver att han har dålig aptit så han är inte kry än. Ring vc imorgon igen och be att få utreda för förkylningsastma.

  Barn så små blir i regel hemma en vecka i månaden fram till 3 år och sedan minskar förkylningarna drastiskt. Men VAB är något man får räkna med de första åren.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll