• Anonym (Mom)

    Varför är det provocerande att ha många barn?

    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 12:57:36 följande:

    Dessutom verkar det provocerande att de äldsta barnen får ta lite ansvar över sina yngre syskon. Varför är det provocerande?


    Jag tycker inte att det är provocerande. Däremot tycker jag synd om att barnen som inte själva har valt att ha åtta småsyskon ska tvingas ta hand om små barn istället för att fokusera på sitt eget liv, vänner och sina studier.

    Jag kan tycka att det är föräldrars jobb att ta hand om och uppfostra alla de barn som man väljer att sätta till världen. Inte tvinga dem ta hand om varandra för att man inte har tid med dem alla.
  • Anonym (Mom)
    Anonym (Snack) skrev 2019-11-07 13:47:07 följande:

    Att lära barnen, oavsett hur många syskon de har, att ta ansvar, att hjälpa varandra osv är enbart nyttigt och gör dem till bättre människor än ett barn som alltid enbart fokuserar på sig själv och aldrig fått träna på att hjälpa andra, se andras behov osv. Det är föräldrarnas jobb att se till att barnen växer upp som ansvarstagande, behjälpliga och goda samhällsmedborgare. Barn hjälper till hemma alldeles för lite i dagens samhälle. När de sedan ska få eget boende står de som handfallna när de inte ens kan starta en tvättmaskin. Kan du tänka dig hur dessa stackare sedan själva kommer bli som föräldrar när de tvingas ta hand om ett barn i sin tur?!


    Det är inget fel på att hjälpa till hemma i rimlig nivå så att både skola och fritid också får utrymme. Men barn som man har satt till livet själv ska man som förälder klara av att ta hand om själv också. Man ska inte utgå från att de äldre barnen är hemhjälp och barnvakter.
  • Anonym (Mom)
    Anonym (Mångmamma) skrev 2019-11-07 14:24:36 följande:

    Det finns självklart undantag men de flera av dotterns kompisar har själva uttryckt att de aldrig skulle lägga pengar på alla syskons julklappar och födelsedagspresenter, hjälpa till så mkt med mera...och jag anser att i en familj hjälper man till. Min äldsta dotter ser ju att jag är extremt trött och orkar inte dea lasset själv, och hjälper till många gånger självmant.


    Stackars din dotter. Hon lever som en medberoende, som ett barn till en förälder med missbruk. Hon tar hand om sina syskon och hushållet för att du inte klarar av det. Lägger sina pengar på presenter till syskonen istället för sig själv, handlar, tar vaknätter, hjälper till. Hon har ju fullkomligt gett upp sin personlighet i den tiden i sitt liv då hon helt naturligt borde börja lösgöra sig från familjen och skaffa ett eget liv och en egen identitet.

    Verkligen sorglig läsning. :/

    Jag hoppas att hon får kraft nog att ta sig loss och vågar lämna er och inte känner att hon måste fortsätta böra hela familjen på det sättet. Eller att du får upp ögonen för att hon inte är din husa och släpper henne fri.
  • Anonym (Mom)
    Rebecca1987 skrev 2019-11-07 14:34:54 följande:

    Jag har 9 barn och skulle aldrig begära att mina barn gör något med sina syskon. Ibland ber dom yngre om hjälp av dom äldre med exempelvis skära maten och då hjälper dom gärna. Men barnen är mitt ansvar och deras pappa oavsett hur trötta vi är. Vi har haft minsta i kolik i 2 månader och jag snittar ca 3 timmar per dygn i sömn men överlämnar inget till någon. Hushåll som att städa rummet, badrummet fixa disk och sådant får dom göra när dom inte är i stallet 6 dagar i veckan


    Ja det är så jag menar, vad glad jag blev att läsa det! Dina barn får ju vara barn och hjälper till på en lagom nivå hemma men har ändå tid att ha ett eget liv.
Svar på tråden Varför är det provocerande att ha många barn?