• Anonym (Marx)
    Thu 7 Nov 2019 20:47
    1452 visningar
    23 svar
    23
    1452

    Det här med ekonomisk (o övrigt ) orättvisa mellan syskon

    Åt var och en efter behov.

    Båda våra barn ärver det mesta. Hade vi behövt köpa åt den äldsta och yngre hade ärvt hade jag nog köpt något extra fint till den yngre nu och då, något med favoritseriefigur eller glitter på eller så. Blöjor hade jag aldrig tagit med i rättviseberäkningen. Var och en ska få det den behöver. Lyxen ska fördelas rättvist. Vi ger också olika mängd mat till barnen efter hur hungriga de är, inte lika mycket till alla.

  • Anonym (Marx)
    Thu 7 Nov 2019 20:52
    #3

    Vad gäller bråk om orättvisor brukar jag säga att ibland blir det orättvist vid ett enskilt tillfälle, men att vi ser till att det blir rättvist i längden. Kan påminna om att den tex fick nya byxor några veckor tidigare. Våra barn gör som tur är inte skillnad på ärvda kläder och nya från affären (än) - allt som är nytt för dem räknas som nytt i deras värld.

    Jag förklarar också att det inte kan bli rättvist i bemärkelsen likadant mellan syskonen. De är olika med olika behov. Den ena kan behöva en sak och den andre något annat. Rättvist är inte alltid att få samma sak eller lika mycket.

  • Anonym (Marx)
    Thu 7 Nov 2019 21:09
    #5

    Hur gamla är barnen? Barn har ju generellt ingen aning om vad saker kostar. Det är sällan priset som är viktigt utan om det är BlixtenMcQueen/Dolly style/etc på eller inte som spelar roll. Är barnen under tonåren hade jag inte räknat fördelningen i pengar öht. Alla ska få vad de behöver, vad det kostar er i pengar spelar ingen roll.

  • Anonym (Marx)
    Thu 7 Nov 2019 23:53
    #10
    Orolig över barn skrev 2019-11-07 21:48:10 följande:

    Det är det som jag funderar på om vi borde köpa något kul åt mellanbarnet när de andra får men men... om stora behöver kläder och jag köper 3 plagg åt henne och köper 1 tröja för honom bara för att han ska också få något : då är det dels en extra/lyx sedan är han ändå besviken för hon fick ju 3 ... suck .. pengar förstår de inte men de har precis lärt sig räkna


    Jag får uppfattningen att du gör det här till ett större problem än det behöver vara. Barn behöver lära sig hantera besvikelse. De tar inte skada av det. Ibland får man inte samma som andra.

    Kläder är inte en kul lyx grej. Det är något man behöver. Då får var och en efter behov.
Svar på tråden Det här med ekonomisk (o övrigt ) orättvisa mellan syskon