• Ynot

    Omhändertagen pga Katt?

    Hej.
    Jag är en pappa på 3,5 barn då jag har 3 egna och en bonus.

    Denna bonusen bor hos oss varannan vecka och det har alltid fungerat så av och till.
    det är väldigt olika hushåll då vi har små barn och vill gärna hitta på saker och att det ske olika grejer när vi är med varandra, som att leka ute eller åka och hälsa på andra vänner.
    så grabbens pappa är helt tvärtemot och när grabben är hos honom så spenderas deras dagar framför datorn eller tv:n med antingen fortnite eller youtube och de lämnar sällan deras hus.

    För ca 6 år sedan gjorde vi ett pricktest på grabben och det visade sig att han var känslig emot katter och inte allergisk.

    Förra vecka skaffade vi oss två katter. när grabbens pappa fick reda på det efter att han hämtat hem grabben till sig så ringde han oss och var förbannad och sa att han lämnat en orosanmälan på oss pågrund av katterna.
    då hade vi valet att göra oss av med katterna för att få lov att hämta grabben till fredag eller så skulle han behålla honom.

    Grabben har fått för sig att han är dödligt allergisk emot katter nu också och visar oro att - tänk om ni hittar mig avsvimmad på golvet någon dag då?.
    Så pappan har fått i grabben att det är väldigt farligt att vara inärheten av katter.

    Nu när vi hämtar honom på fredag och blir vägrade att göra det.

    Vad gör vi då ? 
    Vad säger lagen ? 
    allergi, orosanmälan
  • Svar på tråden Omhändertagen pga Katt?
  • Ynot

    han har haft katt hos fadern sen innan han var född, som gick bort i somras.
    finns allt människor som har hund fast de är allergiska.
    nu är jag inte grabben allergisk utan känslig bara, katterna får inte vara i hans sovrum och vi gör såklart av oss med katterna ifall det visar sig att han inte mår bra av dem.


    Men då pappan till grabben har en tendens att lägga sig i hur vi har det i våran familj så vill vi inte göra oss av med katterna på hans villkor

  • Ynot

    har aldrig sagt att han varit överkänslig utan bara känslig, 
    men jag förstår att du kanske reagerar på att vi skaffade katt.

    grejen är att hans katt som han haft med sig hela livet gick bort i somras hos sin pappa och tyckte då att en katt eller två hos oss hade varit en bra ide.

    Sen gick väl sambon emot mig lite och skaffade katt väldigt snabbt, så planen var egentligen att hitta ett annat boende till dem.

    men av ren principsak så vill jag inte under hot göra mig av med katterna för att pappan till grabben ska få sin vilja igenom och bestämma hur vi har det i vårat hem

  • Ynot

    Hade pojken visat symptom på någon typ av känslighet när han varit med katterna hade vi självklart reagerat.

    Men pappan till honom har skrämt upp honom och vill få sin vilja igenom, han är manipulativ och låter inte pojken vara barn.

    Pappan har lagt sig i våran familj flera gånger av helt idiotiska skäl.

    Men som min första fråga, är det så att pappan säger att vi inte fåt hämta honom imorgon, ska vi bara buga och bocka då ?

  • Ynot

    Eftersom han aldrig visat känslighet för katter över huvudtaget, då han haft en hemma hos sig eller hos sin extrafarmor som han kelar med. Så trodde vi att den känsligheten han haft vid 4 års ålder har försvunnit.

    Sen gick allt väldigt snabbt vi började ställa kattfrågor till en nära bekant och hon viste om 2 st som blev vanvårdade, vi hämtade dem samma dag då vi kände att det var det bästa för katterna och att de skulle få det bättre hos oss, kattens är inga kattungar utan vi ville ta han om katter som behövde nytt hem.

    Tyvärr så har vi haft olika åsikter om mycket och vi har alltid vikt oss för grabbens bästa men kände nu att någon gång måste det ta stop, vi orkar inte göra allt som den andra föräldern kräver av oss.

    Ska vi böja oss för att slippa bråka om detta i vetskapen att han snart hittar någonting annat som han kommer att kräva oss på ?

  • Ynot
    Anonym (Ö) skrev 2019-11-07 22:19:19 följande:

    Ni ska absolut inte böja er!! Ring soc och fråga vad som gäller. Han har haft katt själv så han kan inte säga nåt!


    Tack, planen är att hitta barnvakt till resterande barn imorgon och åka ut tillsammans med sambon för att hämta grabben, vi ville inte ha med barnen ifall vi inte fåt hämta honom.

    Även pratat med grabben och han vill hem med oss men säger även att han ska fråga sin pappa om han får.

    Enligt hans far så kommer vi inte få med honom hem och vi har katterna kvar.

    Jävligt svårt det här.
  • Ynot

    Kom hem efter jobbet nu 22:00 och Pratat med sambon,

    Blir nog tyvärr att vi viker oss denna gången med.

    orkar inte bråka med detta och vi vill ha tillbaka våran grabb.

    Jag hade nog orkat bråka med pappan men sambon har ingen ork till att göra det, så för hennes välmående just nu så kommer vi att lösa ett nytt boende till katterna imorgon.

    Tack för alla svar, även de som fick mig att verka som en idiot.

    Mvh Ynot

  • Ynot

    Uppdatering,

    Vi har ringt och rådfråga soc och de står på våran sidan.

    Tyvärr kan de inte göra något åt saken ifall vi inte får hämta honom idag.

    Då skulle vi kontakta familjerätten men för helvete ska vi väl inte behöva göra det. Blir så jäkla förbannad på hela situationen.

    Klart jag vet att man inte skickar runt husdjur som om de vore Pokemonkort, jag är inte helt efterbliven. Men blir det i slutändan att jag måste välja måste ni ju förstå att katterna ryker.

Svar på tråden Omhändertagen pga Katt?