Inlägg från: Anonym (Vad händer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vad händer)

    Det här med att vräka ur sig hemskheter om sina barn

    På senaste har det blivit så himla poppis att klaga på hur "jobbigt" det är med barn. Visst, det är till stor del positivt att det blir mer och mer accepterat att belysa de "inte-lika-ljusa" sidorna av att ha barn - det är för de flesta jobbigt ibland, mer eller mindre. 

    Men det stannar liksom inte där. Många går "snäppet längre" än vad som kan anses ligga inom ramen för normal frustration - och vräker ut inlägg på div. sociala medier och forum om hur de "inte ORKAR MED sina barn längre". Det har dykt upp reportage och foruminlägg om/av människor som uttrycker att de ångrar sina barn, med rubriker som VI FINNS, VI SOM ÅNGRAR VÅRA BARN!", där de släpper ut alla sina känslor kring detta och kräver att känslorna ska accepteras som vilken annan "tabubelagd" känsla som helst. Precis som om det skulle vara en naturlig del i samhällsutvecklingen att det blir okej att öppet säga att man ångrar sina barn? Någon la upp ett inlägg här nyligen om att de "inte älskar" ett av sina barn längre.

    Än mer sorgligt än detta är att se kommentarer som "åh det är en helt normaaal känsla, kram till dig!".

    Börjar folk bli totalt empatistörda eller vad händer?
     Kan inte låta bli att undra hur mycket av dessa känslor deras barn får "ta del av" hemma. Kan ju bara hoppas att dessa föräldrar är SUPERBRA på att dölja sina känslor. För något som är viktigare än dessa människors behov av "förståelse" är väl ändå deras stackars barns behov av kärleksfulla föräldrar och framförallt att känna sig önskade. 
  • Svar på tråden Det här med att vräka ur sig hemskheter om sina barn
  • Anonym (Vad händer)

    Ok. Ni som använder argumentet ?Ångrar men älskar mina barn? - skulle ni kunna förklara det konceptet för era barn?

    Eller hoppas ni helt enkelt på att de aldrig ska höra er säga att ni ångrar dem?

  • Anonym (Vad händer)
    Konservativ skrev 2019-11-08 08:28:23 följande:

    Sluta läs sociala medier.


    Ja, fast nu var ju inte huvudfrågan här att det är jobbigt för mig att läsa, men tack för input. 
  • Anonym (Vad händer)
    Anonym (t) skrev 2019-11-07 23:16:46 följande:
    Nu gör inte jag det pga inga barn(+ vill ha). Men det är ju inte svårt att förstå som vuxen så att säga det till ett vuxet barn/äldre tonåring låter inte konstigt för mig. Att säga det till en femåring vore korkat. Som att man aldrig skulle skaffat ett visst husdjur men ändå älskar det, vilket är vanligt och som är mer tillåtet att erkänna än samma sak med ett barn.
    Jag vet inte vad du menar med "vuxet barn", men jag utgår från att du menar "en vuxen". Jag tycker att det är fruktansvärt att som förälder säga till även en äldre tonåring/en vuxen att "under din uppväxt önskade jag att du inte hade existerat" eller "hade jag fått leva om mitt liv hade du inte funnits". Men alla har vi olika åsikter.

    Sen tycker jag att det är en viss skillnad mellan att ångra ett husdjur och att ångra ett barn, så den jämförelsen var ganska svag.
  • Anonym (Vad händer)
    Anonym (barnfri) skrev 2019-11-08 22:47:49 följande:

    Jag har en känsla av att de som klankar ner på dem som erkänner att de ångrar sina barn ofta är samma personer som klagar på dem som inte vill ha barn. Ungefär på samma sätt som de som förfasar sig över att vissa tycker att deras bonusbarn är jobbiga ofta är samma som klagar på dem som inte vill dejta män eller kvinnor som har barn sen tidigare.


    Varför har du en känsla av det? Det är trots allt två helt skilda saker så den kopplingen känns lite märklig. Men det är möjligt att det stämmer - jag är dock inte en av dem. Jag har noll och inga åsikter om andra människors val när det gäller om de vill eller inte vill ha barn. Jag tänker dessutom att om man tycker att det är dåligt att ångra sina barn, så tycker man rimligtvis att det är bra att inte skaffa barn om man inte vill ha några.
  • Anonym (Vad händer)
    Missermajser skrev 2019-11-09 18:44:40 följande:
    Anonym (t) skrev 2019-11-09 14:20:46 följande:

    För de som ångrar barn är det ju inte själva livet med barn som är lite för tråkigt utan att de själva inser att de aldrig skulle fallit för pressen. Att alla inte behöver barn eller är ens gjorda för det. Förstår inte hur det kan vara fel att uppmärksamma det så andra får en tankeställare till varför de skaffar barn och om de faktiskt borde göra det. Bättre i längden för alla. Det behöver inte tyda på att de är psykiskt störda eller borde bli av med sina barn i slutändan då de är medvetna om problemen och kan jobba hårdare för att deras barn inte ska sakna något. För de älskar sina barn men hade valt ett annat val om de fick välja igen.


    Jag tycker båda dessa perspektiv är bra och det finns säkert fler. Dock tror jag inte många av de som passar in på kategorin R2 beskriver skulle erkänna hur de känner ens för sig själva.

    Missermajser skrev 2019-11-09 18:50:14 följande:
    Jag tror faktiskt att de som omfattas av R2s perspektiv är de som för vidare lögnen om livslyckan till nästa generation. Tidigare generationer har också haft en stor grupp människor som levt i illusionen om att allt är enkelt och lyckligt så det är dessutom inget nytt.
    Det är stor skillnad mellan att uttrycka frustration/ventilera sina känslor och att önska att ens barn inte existerade. Ingen här har, var jag kan se, förespråkat att enbart prata om de "enkla och lyckliga" delarna av livet.

    Jag har väldigt svårt att se kopplingen att, om man inte uttrycker förståelse för eller anser att det är en normal och rimlig känsla att ångra sina barn, så är man inte ärlig mot sig själv? Måste man då vara en sådan person som enbart uttrycker hur fantastiskt livet är?

    Man behöver liksom inte endera tycka att livet är helt fantastiskt eller alldeles fruktansvärt. Jag sammanfattar mitt liv som lyckligt trots att det ibland är jobbigt, frustrerande, stressigt och krångligt - och jag har full förståelse för att man kan sammanfatta sitt liv som "mest jobbigt" också. Men jag behöver inte för den sakens skull ha förståelse för människor som öppet uttrycker att de ångrar sina barn.
  • Anonym (Vad händer)
    Anonym (barnfri) skrev 2019-11-09 21:32:24 följande:
    Det är precis det här jag vill säga. Det måste bli slut på det eviga tjatet om att barn är meningen med livet och vägen till lycka för alla.
    Jag hör faktiskt väldigt sällan nuförtiden människor som påstår att barn är någon slags universell mening med livet, och jag skulle aldrig själv få för mig att påstå något sådant. För mig själv känns det som en stor bidragande faktor till att jag kan säga att jag är lycklig och trivs med mitt liv, men jag pratar enbart för mig själv och jag lägger ingen värdering alls i hur andra ser på att skaffa eller inte skaffa barn.

    Det finns redan en samhällsdebatt om bilden av föräldraskapet, om hur jobbiga småbarnsåren är för många, det finns utrymme att säga att det inte passar alla att skaffa barn. Det är inte längre särskilt anmärkningsvärt när någon väljer bort familjelivet. De allra flesta upplever det uppfriskande när någon väljer att berätta att semestern mest bestod av bråk och skrik. Därför har jag svårt för argumentet att berättelser om oönskade barn ska lyftas fram och användas som någon slags positiv drivkraft för att "döda bilden av det enkla och lyckliga livet med barn".

Svar på tråden Det här med att vräka ur sig hemskheter om sina barn