Inlägg från: Anonym (Undrande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undrande)

    Utbrändhet, höginkomsttagare och fler barn?

    Har en bekant vars fru jobbar som läkare. Dom hade tidigare två barn. Hon börjar sen bli utbränd och sjukskrivs pga det. Därefter skaffar dom ett till barn och hon har efter mammaledigheten inte kommit tillbaka till heltid utan jobbar deltid pga utbrändhet. 

    Det här ställer mig lite frågande... Är det ok att ta ut sjukpenning och spara på föräldradagar pga utbrändhet? Dom har absolut inga problem med pengar så varför inte gå ner i tid istället i så fall? 

    Och varför skaffar folk som redan är utbrända fler barn? Lär ju inte bli mindre stressig tillvaro med fler barn...

  • Svar på tråden Utbrändhet, höginkomsttagare och fler barn?
  • Anonym (Undrande)
    Karin7202 skrev 2019-11-08 14:01:58 följande:

    Det var kanske inte ens en planerad graviditet? Oavsett, så är det upp till dem.


    Det här är inga idioter utan ett av dom smartaste och mest högavlönade par jag vet. Det var definitivt inte en oplanerad graviditet.
  • Anonym (Undrande)
    Anonym (**) skrev 2019-11-08 14:12:21 följande:

    Så du vet att hon är sjukskriven, och att hon använt sjukpenning istället för f-penning när hon var hemma?

    Har FK godkänt det, är det ju OK att göra så. Rent lagligt alltså. Är det inte lagligt har jag svårt att se att det är godkänt.


    Ja jag vet att hon är deltidssjujskriven pga utbrändhet. Vet även att maken drar en stor del av lasset hemma då han jobbar mycket hemifrån och hämtar ofta minstingen på dagis.
  • Anonym (Undrande)
    Anonym (Huh) skrev 2019-11-09 08:51:22 följande:

    Är man en idiot om man blir oplanerat gravid menar du?


    Man är hyggligt imbecill om man vet hur barn blir till och inte vidtar åtgärder för att inte bli gravid om det inte är nåt man önskar med tanke på konsekvenserna....
  • Anonym (Undrande)
    MammaTillDansband skrev 2019-11-09 11:26:04 följande:

    Motfråga: Har du 1) hört talas om Pearl Index? och 2) hört talas om ett preventivmedel som har Pearl Index 0 (noll)?

    Och TS, vad är problemet med detta, för dig? Du har förmodligen inte behövt bråka med Försäkringskassan för att få sjukpenning. Du vet att det är rätt höga krav för att få sjukpenning, va? Det är inget man får för att man är lite trött och hängig, direkt, eller arbetsskygg (vilket jag tycker mig läsa mellan raderna i trådstarten).


    Om män som inte vill bli fäder använder kondom alternativt steriliserar sig och kvinnor som inte vill bli mödrar använder p-piler/spiral eller liknande så lär i princip noll av dessa bli gravida. I det här fallet är kvinnan läkare. Hon har definitivt koll.
  • Anonym (Undrande)
    MammaTillDansband skrev 2019-11-09 18:38:09 följande:

    Du visste alltså inte vad Pearl Index är. Kan nämna att Pearl Index för kondom är 15 vid typisk användning, alltså blir 15 av 100 kvinnor som använder kondom som p-medel gravida under ett år. Inte särskilt bra skydd, och definitivt inte "i princip noll". Men din läkarkompis har säkert bättre koll, får vi hoppas...

    Men jag förstår fortfarande inte vad problemet är? Är hon sjukskriven på deltid har hon en väldigt bra anledning till det, Försäkringskassan är tuffa med att bevilja sjukskrivningar. Man blir som sagt inte sjukskriven varken för att man är lite odefinierat hängig och trött, eller månne arbetsskygg.


    Tycker alla i princip som "råkar" bli gravida antingen egentligen är sugna på barn alternativt inte är skarpaste kniven i lådan... Så vad exakt är sannolikheten om mannen använder kondom/är steriliserad samtidigt som kvinnan äter p-piller/har spiral?
Svar på tråden Utbrändhet, höginkomsttagare och fler barn?