Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?

    Varför ska hon betala halva hyran? Ska hon inte betala en tredjedel? Eller har jag missförstått något?

  • Mrs Moneybags

    Som svar på din fråga, nej man kan ju inte tvinga någon att jobba heltid. Men man kan ju bestämma ett datum när hon bör flytta ut och då får hon ju välja själv hur mycket hon vill jobba för att ha råd med sina utgifter. 

    Kanske är enklast att hon får hjälp att hitta eget boende?

  • Mrs Moneybags
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 15:30:49 följande:
    Pappan och jag har gemensam ekonomi, så då blir det att man delar hyran på två.
    Ja, fast det är ju inte rimligt att hon ska betala för mer än sin person, så att säga. Jag tycker ni ska dela utgifterna på tre, eftersom ni är tre vuxna. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 15:39:20 följande:
    Fast samtidigt, hon har sumpat chansen till heltid eftersom hon säger att 75 procent är lagom. Då får man ta konsekvenserna av det kan jag tycka. Men ja, vi kanske borde dela hyran på 3 ändå. Men det irriterar mig att hon ska ha så mycket pengar att spendera på nöjen och ändå inte arbeta så mycket.
    Jag förstår att det är irriterande, men så är det ju - hon äger inte sitt boende, hon har ganska lite ansvar (inga barn osv) och få utgifter. Då har man mycket pengar över till nöjen. Det har hon ju gemensamt med nästan alla unga som bor hemma och jobbar. 

    Ni kan inte tvinga henne att jobba heltid ändå. Man ska ju rimligtvis kunna klara sig ekonomiskt även på egen hand och jobba 75%, så varför skulle hon inte kunna göra det när hon bor hemma? 

    Tänk inte så mycket på det hela, hon kommer ju förmodligen flytta hemifrån snart och då kanske hon kommer på att det är kul att ha lite pengar på banken också och börjar spara och jobba mer. 
Svar på tråden Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?