• Anonym (e)

    Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?

    Varför ska hon betala halva hyran?
    Däremot bör hon spara upp till en buffert nu. Kommer hon ha råd med en lägenhet på 75% vilket bör gå så ska hon inte tvingas upp i tid om hon inte själv vill det för att ha råd med mer. Känns som ett ickeproblem när bonusen ändå är på väg ut ur hemmet.

  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 15:30:49 följande:
    Pappan och jag har gemensam ekonomi, så då blir det att man delar hyran på två.

    Nej, det är inte ett vanligt tillvägagångssätt. Ni är två vuxna även andra barn som bor i huset så det ska inte delas på mitten.

    Jag tycker att du låter mer bortskämd än dottern. Du ska fortsätta vara hemma medan bonusdottern kommer att jobba. Denne ska flytta så fort en lägenhet dyker upp.


    Pappan kan ta ett snack om buffert men en ung person kommer antagligen vara lite "oansvarig" med sina pengar tills denne inser att buffert är en bra grej.

  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 15:41:25 följande:
    Jag har arbetat mer än heltid i några år för att ha råd med detta upplägget. Så jag håller inte med att jag är bortskämd. Pappan har försökt prata sparande med henne men det går in genom ett öra och ut genom andra..
    Bonusen ska ändå inte försörja eran livsstil med att betala t.ex en halv hyra vilket är helt orimligt. Ja, han pratar med en ung person som inte insett hur bra sparande kan vara. Det kan ta ett tag men så länge bonusen inte börjar låna pengar av pappa efter flytt så ser jag inte problemet.
  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 15:48:09 följande:
    Hon trivs som sagt med att endast arbeta 75 % och har fått erbjudande om heltid men sumpat den möjligheten.
    Vilket är helt ok, alla orkar inte heltid.
  • Anonym (e)

    Att starta ett storbråk om något orimligt emot pappans vilja när hon ändå tänker flytta känns väldigt onödigt&fånigt. Bättre att försöka hålla en bra relation.

  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 16:05:23 följande:

    Det många ungdomar idag inte tänker på, är att om man inte arbetar heltid får man knappt någon vettig SGI, A-kassa, pension och Föräldraledighet. Detta tänker inte många unga på att det baseras på inkomst och att man dessutom får endast runt 80%. Så den dagen något händer henne, kommer det bli riktigt knapert.


    Men snälla någon... Många unga får inte ens timmar till 75% och får överleva på mindre. Alla kan inte ens arbeta heltid. Bonusen har 75% vilket är jättebra. Ska man leva ett helt liv så är det troligt att det kommer vara glapp i anställningar, det kommer vara alla möjliga problem men skapa inte problem i onödan.
  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-08 16:13:09 följande:
    Hört talas om bostadsbidrag från FK?
    Varför så dryg? BB är ingen vanlig förkortning på just bostadsbidrag utan ordet brukar skrivas ut. Att folk har rätt till detta om de är pensionärer med låg inkomst är inget konstigt.
  • Anonym (e)

    Märkligt nog ska du som verkar besatt av katastrofscenarion själv vara hemmafru...

  • Anonym (e)
    Anonym (Wonder) skrev 2019-11-09 12:54:52 följande:
    Nej det gör hon inte! 3000 kr är ca 30-40 procent av hyran! Nej jag tror inte hon kommer lära sig. Hon är jävligt bortskämd. Och det har hon blivit/varit sedan hennes mamma dog av sjukdom.

    Du hatar din bonus, vi fattar. Du kanske ska hata din man också som varit lite mesig med henne?


     


    att ens nämna att mamman dog... Får man inget medhåll i sin egen tråd alls brukar det vara något fel i själva tråden. Att på sida 16 komma med "ny information"...

  • Anonym (e)

    Vad är detta för konstigt sidospår?! ( eller ja inte helt men tar upp flera sidor).

    Barn kan absolut räknas i i föräldrarnas del då de betalar (får dock barnbidrag) men då blir den delen självklart större. Två barn tar plats och utan dessa skulle familjen mycket troligt bo i ett mindre hus eller kanske en lägenhet som vore billigare. Man kan inte räkna bort två personer från ett hushåll. Befängt.

Svar på tråden Kräva att bonusen/dottern jobbar heltid?