• Anonym (Ordni­ngsman­)
    Fri 8 Nov 2019 17:52
    1003 visningar
    126 svar
    126
    1003

    Är du lika bra som jag?

    Jag är riktigt bra på ordning och reda, organisera saker alltså. Hittat, sorterat, tvättat, organiserat tusentals saker här på gården. När en hemlig dröm om att ta itu med en samlares hem. Tänk att få ordna upp allt där!

  • Anonym (Ordni­ngsman­)
    Fri 8 Nov 2019 18:11
    #6
    Anonym (Jante) skrev 2019-11-08 17:56:34 följande:
    Åhh! Nu blir jag lite avis:)
    Jag är ganska pedant men tyvärr kass på att organisera. Det hade varit en dröm att få hem nån som dig!
    Ja, det brukar klia i fingrarna ibland när jag är hemma hos folk!   Jag är inte pedant vad gäller städning, men saker vill jag ha ordning på. Har redan tatt fram och delat upp juldukarna rum för rum. Tungan ute 
  • Anonym (Ordni­ngsman­)
    Fri 8 Nov 2019 20:35
    #25
    Anonym (welcome) skrev 2019-11-08 19:49:49 följande:
    Welcome to my home! <3 
    Kan ge dig ett tips tills vidare- dela in allt du äger i 4 kategorier: slänga, spara, skänka, sälja. Sen lägger/ställer du var sak på sin plats. Klart! Solig
  • Anonym (Ordni­ngsman­)
    Sat 9 Nov 2019 15:51
    #39
    Anonym (welcome) skrev 2019-11-09 09:20:04 följande:
    Jodå, jag vet allt det där haha. Har läst, testat, funderat över de flesta olika sätten man kan göra... MEN jag får ju aldrig vara ifred! Jag behöver få vara utan krav från omgivningen så jag kan göra detta och bli klar. Men familjen, trots att det inte är småbarn längre och trots att det finns en man i huset kommer med önskemål om att jag ska laga mat osv. Och så måste jag jobba vilket också avbryter det hela. 

    Samt att sälja orkar jag inte hålla på med, skänka det gör jag, när jag väl orkat ta tag i någon hög. Slänger gör jag också. Men det tar ju aldrig slut! smile3.gif Och så har jag svårt att inte spara dessutom...ÄVEN om det inte kommit till användning på två år så KAN det vara bra å ha någon gång...
    Gör lite då och då. Beställ hem mat eller be maken laga mat så du får tid över. Involvera maken och ungarna. Jag sparar rätt mycket jag med, men har det organiserat i lådor. Det som tar emot mest att skänka är alla mina gamla kläder. Jag gick upp en del på kort tid och har magbråck så nästan inget passar och det svider att göra sig av med kläderna! Vill ju helst gå ner så dom ligger där i lådor. Så även organiserade jag har projekt ogjorda. Tungan ute
  • Anonym (Ordni­ngsman­)
    Sat 9 Nov 2019 15:55
    #40
    vallakra skrev 2019-11-09 10:57:12 följande:
    Här är en till! Det bästa jag vet är att organisera. När jag är hemma hos andra sitter jag ibland (ofta) och funderar på hur jag skulle sortera och organisera deras saker.
    Jamen vad kul!  Skrattande Sällan jag träffat på en like. Hänt mer än en gång att jag rättat till tavlor som hängt snett eller dukar som inte legat på mitten hemma hos folk. Tungan ute  Jag hänger tom tvätten här hemma i färgordning.
  • Anonym (Ordni­ngsman­)
    Sat 9 Nov 2019 16:57
    #42
    Anonym (welcome) skrev 2019-11-09 16:03:30 följande:
    Maken är jag på väg att kasta ut eftersom han inte är ett dugg intresserad av att göra sin del i hushållet så där har jag inget att hämta vad gäller den biten. Han kan dessutom inte laga mat alls, han bränner vid vatten typ... Vi har platsbrist, enkom pga mina saker, så det är mest att kasta, skänka bort som gäller. Hämtmat har vi inte råd med så mycket som det skulle behövas. Det kommer alltså ta månader att gå igenom allt om jag ska ta lite då och då. Hade jag en månad helt ledig, helt i fred så kanske jag skulle kunna. 

    Jag har jämt göra med att försöka bringa ordning i det som syns. Hinner inte med det som EG borde tas, dvs det som ockuperar de två klk som är enda förvaringen här. Jag har börjat, vi har skaffat ett extra förråd dit jag kör sånt som barnen fått efter min mamma som gått bort, som de vill spara tills de flyttar (inte jättelång tid kvar innan de kan det, de har dock inte så stora möjligheter till att göra mer än de gör redan) och sånt som jag vill spara ändå, men inte ha framme just nu. 
    Problemet är större än bara röran i sig då... Jag är ändå en förespråkare av att göra lite åt gången då och då än inget alls i tron att man ska kunna göra allt vid 1-2 tillfällen. Om det där tillfället aldrig dyker upp hinner röran bli värre och värre nämligen. Kanske barnen kan vara bortresta en helg ( hos släkt eller vänner ) och du gör ett stortag då? Eller om du kan be en vän hjälpa till nån gång?
Svar på tråden Är du lika bra som jag?