Inlägg från: Anonym (Undran) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Undran)

    Varför visar man intresse/flirtar när man har partner?

    Jag undrar alltså hur man tänker när man visar otvetydiga tecken på attraktion gentemot en annan när man redan har partner? Är det för att man inte kan låta bli, att liksom kroppen styr? Om man dessutom anar att "mottagaren" är intresserad, är det då inte lite taskigt att låta den personen tro att man vill något mer?

    Många frågor men försöker förstå.

  • Svar på tråden Varför visar man intresse/flirtar när man har partner?
  • Anonym (Undran)
    Anonym (mmm) skrev 2019-11-08 17:51:09 följande:

    Ja det undrar jag med. Jag känner aldrig så när jag är i en relation. Mitt fokus är helt på den jag är kär i. 


    Kanske är det ett tecken på att något är fel med förhållandet om man visar intresse för en annan? Speciellt om "en annan" är intresserad och den upptagna personen anar det..
  • Anonym (Undran)

    I det här fallet är det tydligt att den upptagna personen uppskattar spänningen men liksom inte är helt säker på att den andre är intresserad. Upprepad ögonkontakt över bordet även om man pratar med andra, ögonkontakt där den upptagna personen inte släpper blicken först utan låter den stanna kvar. Det är attraktion i luften helt klart och lätt att avläsa i blicken.

  • Anonym (Undran)
    smulpaj01 skrev 2019-11-08 18:56:14 följande:

    Personen tankar sitt ego genom att flirta för att få bekräftelse. Det betyder absolut ingenting utan är bara på skoj. Det är min erfarenhet av upptagna som flirtar.


    Men det är så konstigt för detta verkar vara en genuint trevlig person och ingen typisk tvålfager flirtare som blinkar med ögat osv. Jag tror heller inte den upptagna personen medvetet vill såra den andra.
  • Anonym (Undran)
    Anonym (Hmm) skrev 2019-11-08 19:18:26 följande:

    Om det är två personer känner varandra så har kanske den som är upptagen känslor för den andre? Känslor kan man ju inte alltid styra över.


    De träffas några dagar i veckan så de har pratat en del. Har även träffats på fritiden en gång, förmodligen utan att den upptagnes partner visste det. Att den upptagna personen tycker om den andre personens utseende/uppenbarelse råder ingen tvekan om. Attraktionen syns i ögonen men man kan ju tycka att det borde gå att dölja. På något konstigt sätt sitter de båda också gärna bredvid varandra.
  • Anonym (Undran)
    Anonym (Hmm) skrev 2019-11-08 19:18:26 följande:

    Om det är två personer känner varandra så har kanske den som är upptagen känslor för den andre? Känslor kan man ju inte alltid styra över.


    Fast det behöver ju å andra sidan inte betyda att man ska göda sina känslor genom en massa ögonkontakt osv. Särskilt också eftersom den andre personen är intresserad. Jag skulle aldrig uppmuntra någon om jag inte var beredd att ta det vidare.
  • Anonym (Undran)
    Anonym (T) skrev 2019-11-08 20:50:59 följande:

    För att det är väldigt vanligt i en längre relation bli förälskad i andra, sa som många andra att det skulle aldrig hända mig. Jo tjena. Kan hända alla hävdar jag!


    Klart att det är vanligt men ska man då visa sitt intresse om man inte tänker ta det vidare? Visst det kanske lyser igenom omedvetet ibland men att medvetet utbyta blickar fram och tillbaka m.m. kanske inte är så smart.
  • Anonym (Undran)
    Anonym (Mjo) skrev 2019-11-08 20:42:22 följande:

    Tror alla i tråden träffar rätt, beror helt på faktiskt.

    Oftast flirtar jag för skojs skull och håller ringen väl synlig om för starkt gensvar ges, om ring ignoreras så har jag kul så länge det varar.


    Så du flirtar även om du vet att mottagaren är intresserad på riktigt?
  • Anonym (Undran)
    Anonym (Mjo) skrev 2019-11-08 21:10:09 följande:
    Jupp, men gör även uppenbart att det finns gränser som inte kommer överskridas, och så länge det respekteras kan det få tittas, röras och lite sånt, livet är så grått och trist om man ägs av sin partner annars.
    Hur gör du gränserna tydliga så att det inte missuppfattas? Är din partner ok med detta?

    Personligen uppmuntrar jag ingenting med någon jag inte är intresserad av. Skulle jag springa omkring och småflörta skulle jag förmodligen såra ganska många vilket jag inte direkt går igång på. Visst kan jag vara trevlig men jag sitter inte och låser ögonkontakten på folk jag inte är intresserad av, ej heller söker jag ögonkontakt i onödan. Pratar man är det en sam men när man inte pratar med varandra, då är upprepad ögonkontakt från min sida ett klart tecken på intresse.
  • Anonym (Undran)
    Anonym (Lisa) skrev 2019-11-09 07:50:15 följande:

    Det finns helt klart personer som är som gjorda för varandra. Att de redan har partners spelar inte någon roll. De dras till varandra som magneter om de träffas. Jag pratar inte om att bara tycka att någon är trevlig och snygg utan det handlar om en oslagbar kemi dem emellan. Alla runtomkring dem märker av det eftersom det är så extremt annorlunda och starkt.


    Mm.. Vi kan väl säga att det är så i det här fallet ja.. Personerna kommer liksom in i ett stim och då är det mycket leenden och ögonkontakt, särskilt om de pratar om något de har gemensamt. Förekommer även en del kroppskontakt "av misstag". Lägg till lite rodnande kinder, lång ögonkontakt osv. 
Svar på tråden Varför visar man intresse/flirtar när man har partner?