• Anonym (Gravi­dhjärn­an)
    Sat 9 Nov 2019 10:07
    1096 visningar
    42 svar
    42
    1096

    Pappan lämnar 2-åring ensam??!

    Min man, barnets pappa, lämnar ofta vår nyss fyllda 2-åring utan uppsyn. Själv verkar han inte tycka att det är någon fara eftersom det oftast gått någorlunda bra.

    Jag är höggravid och känner mig lite "dum i huvudet" eftersom jag är osäker på vad jag ska säga till honom?

    Visst är det så att detta inte är okej?? Vad skulle ni göra i min situation?

  • Svar på tråden Pappan lämnar 2-åring ensam??!
  • Anonym (Gravi­dhjärn­an) Trådstartaren
    Sat 9 Nov 2019 10:51
    #6

    Han kan alltså sitta i källaren och spela, hur lång tid vet jag inte, men ofta mer än 30 min. Tillräckligt lång tid för barnet att "ställa till" med oreda i andra våningen.

    Härom dagen åkte han iväg till jobbet, lämnade barnet vaket, sittande uppe med spelkort. Jag låg och sov i ett annat rum med dörren stängd. Han säger att han trodde jag var vaken, men det var jättetidigt och mörkt ute. Tur att jag vaknade men det kunde inte han veta.

    Osv osv...

  • Anonym (Gravi­dhjärn­an) Trådstartaren
    Sat 9 Nov 2019 12:50
    #17

    Jag gråter när jag läser era svar...

    Det här är mannen jag lovat älska i nöd och lust, tills döden. Nu ska vi snart få ett till barn. Hur ska jag kunna lita på honom? Jag märkte ju redan för två år sedan att han inte var speciellt erfaren med barn, och jag börjar vara säker på att om han skulle få en utredning så skulle de hitta ADD eller något liknande hos honom...

    Jag hade räknat med honom, som medförälder och avlastning, men nu vet jag inte längre...?

    Det är svårt att framföra "kritik" åt honom, han blir defensiv och arg, som en martyr av minsta lilla.

  • Anonym (Gravi­dhjärn­an) Trådstartaren
    Sun 10 Nov 2019 14:41
    #32

    Han var föräldraledig i drygt 2 månader ungefär, men det på min uppmaning. Sen använde han största delen av tiden till att måla huset.

    ADD är väl något slags npf, jag har försökt få honom att söka remiss till utredning, det ledde endast till att han gått ett par ggr hos en psykolog. Han tror inte själv på att han har något "avvikande", trots att allt pekar på det.

    Jag vet inte riktigt vad jag ska säga el göra för att nå fram till honom? Normalt får jag upprepa något 3-5 ggr innan han hör något. Jag har nu sagt till honom om vårt barn och får hoppas han förstår? Han brukar sköta om barnet bra emellanåt men aldrig långa stunder, han behöver försvinna in i mobil/tv/dator med jämna mellanrum och då hör el ser han inget som händer i hans närhet. Sån har han visst alltid varit men det är först sen vi fick barn ihop som det börjat störa mig.

    Vi går även i parterapi (för 3e perioden under vårt förhållande...) men han har svårt att se sitt eget ansvar, säger ofta att "han har inga problem"...

  • Anonym (Gravi­dhjärn­an) Trådstartaren
    Sun 10 Nov 2019 21:45
    #38

    Jag har absolut inga fördomar mot diagnoser, och ja jag råkar själv ha en egen diagnos. Men det var inte huvudsyftet med tråden. För mig vore en diagnos något som på nåt vis förmildrar omständigheterna, eftersom det då skulle finnas en förklaring till allt och något man kan jobba med. Jag är absolut inte någon expert på människor eller så utan har bara forskat i saken på egen hand, via nätet bl.a.

    Kanske är jag själv lite trögtänkt (har verkligen gravidhjärna) men detta är inget jag lagt märke till förrän kanske någon vecka sedan, att han inte varit ens fysiskt närvarande alltså. Sedan har man ju hoppats att han med tiden ska mogna som förälder etc. Svårt detta.

  • Anonym (Gravi­dhjärn­an) Trådstartaren
    Sun 10 Nov 2019 22:00
    #39

    Jag är verkligen tacksam för alla svar jag fått!

    Jag blev lite överraskad av så många och att de flesta har relativt liknande åsikt, jag har inte haft varken tid eller kraft att svara alla enskilt. Försöker fortfarande smälta detta. Växlar mellan hopp och förtvivlan...

    Men vi ska till BVC nästa vecka så jag tänkte ta upp detta då och hoppas (som någon skrev) att det hjälper ifall någon annan än jag förklarar för min man att en 2-åring behöver ständig uppsikt.

Svar på tråden Pappan lämnar 2-åring ensam??!