• Wench85

    Skulle du kunna tänka dig att dela en man med en annan kvinna?

    Anonym (Dagens fråga) skrev 2019-11-10 09:20:05 följande:

    Tänk dig att du träffar en man som du snart blir störtförälskad i. Men han är gift och vill inte lämna sin fru. Men utöver dig och sin fru lovar han att vara dig trogen.

    Efter flera år med den här mannen tar mannens fru kontakt med dig och hon vet att ni är ett par. Hon är inte arg på dig konstigt nog, och säger att du är 100ggr bättre än hans tidigare älskarinna, inte en golddigger och att det kunde vart värre. Ni kommer aldrig bli vänner men för att vara någon som knullar med hennes man så är du rätt ok ändå, och håller det honom från att vara med andra kvinnor som spenderar massor av deras pengar så på det sättet tycker hon att du är jättebra.

    Så ni kommer inte bli vänner eller dela honom på det viset. Men hon vet om dig och respekterar dig på sätt och vis. Eller accepterar dig.

    Med honom är du lycklig, du känner dig hel och älskad. Även om du inte kan få honom för dig själv är det här det näst bästa. Du tar honom inte från sin familj eller fru men du får åtminstone en del av honom. Det är samtidigt skönt att er otrohetsaffär har kommit fram och alla är överens om att locket är på.

    Hade du accepterat ett sådant arrangemang? 

     


    Jag kan inte tänka mig att jag skulle acceptera det. Jag tror inte att det finns en enda "the one". Hur underbar och fantastisk han än är skulle jag... ja, dels skulle jag inte kunna respektera honom fullt om han bedragit sin fru med mig (jag kanske skulle kunna tänka mig någon slags polylösning om han varit rakryggad och ärlig mot henne från början).

    Dels skulle jag inte kunna nedvärdera mig själv så. Jag kanske skulle kunna vara älskarinna vid sidan av, se det som en kul och långsiktig men tillfällig förbindelse, njuta av resor och middagar och fysisk närhet och uppskattning, men jag skulle inte kunna ge hela mig och känna mig trygg och älskad. Jag skulle se risker och problem. 
    Vad händer om du imorgon får ett allvarligt sjukdomsbesked och behöver din "älskade" vid din sida 100%?
    Vad händer om du vill ha barn eller oväntat upptäcker att du är gravid?
    Vad händer om du vill pussas med din "'älskade" på tolvslaget på nyårsafton, presentera honom för din familj, backpacka ihop en månad genom Asien, flytta till en annan stad? 
    Vad händer om någon annan får reda på det? Ni är på en romantisk weekend och  möter hans frus bror? 
    Vad händer om frun ångrar sig, sätter hårt mot hårt och kräver att han slutar träffa dig eller skilsmässa? 
    Vad händer om något händer med frun? Hon blir sjuk exempelvis eller får jobb i en helt annan stad? 

    Å andra sidan.
    Alla gör som de vill med sitt liv. 
    Om du är nöjd och glad och lycklig spelar det egentligen ingen roll om jag kan förstå eller skulle göra samma val. Alla är vi ansvariga för vårt eget liv.
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att dela en man med en annan kvinna?