Bittermandel?
Hej,
Jag bakade härom dagen och i receptet (mazarinkaka som jag älskar) ingår 6 st bittermandlar. Jag är gravid i vecka 27 och har ätit denna kaka en tidigare gång under graviditeten utan att reflektera över att den innehåller bittermandel. Nu googlade jag lite av en annan anledning men hittar inga tydliga riktlinjer (dvs Livsmedelsverket osv) om jag kan äta kakan eller inte!? Är såklart lite orolig nu så jag inte skadat fostret:/ Kakan räcker till 10-15 bitar om jag minns rätt och det är inte mycket bittermandel per bit så kanske är det okej? Åt kanske 3-4 bitar sist och en lite större denna gången... smakade även lite på smeten (skickade slickepotten haha). Någon som vet något om detta? Vet att bittermandelarom/olja ska vara okej då de fått bort det giftiga men har som sagt malt riktig bittermandel i....! Kommer inte äta kakan igen under graviditeten men nu är det lite försent att ändra något:(