Inlägg från: Anonym (Varför) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Varför)

    Handikappsparkering vs familjeparkering..

    Varför ska egentligen handikappade ha de bästa och närmaste platserna? De har ju hjälpmedel för att ta sig fram. De liksom rullar fram. Jag kan ju missa viktiga detaljer i detta men jag förstår inte varför det skulle vara jobbigare för en rullstolsburen att ta sig fram. Och varför får de parkera gratis?

  • Anonym (Varför)
    Anonym (.) skrev 2019-11-11 13:19:00 följande:

    Det är bara ett ytterligt fåtal som är rullstolsburna. De stora flertalet har kanske, eventuellt hjälpmedel som käpp, rullator etc. Det gemensamma de har är att de har stora besvär med att ta sig fram.

    Jag har rätt svårt att förstå din brist på förståelse. I mina ögon visar det på en brist på empati och sympati.

    >Men du kanske bara vill provocera? Vi får hoppas på det.


    Eller så kanske du ska sluta vara så fördömande och istället upplysa mig. Har i mitt inlägg skrivit att jag inte har full koll. Handikapptillstånd ges till alla som har ett funktionshinder, jag vidhåller att jag tycker att det är underligt att rullstolsburna ska få de bästa platserna och jag ifrågasätter fortfarande varför handikappade ska få parkera gratis.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-11-11 14:08:13 följande:

    "De har ju hjälpmedel för att ta sig fram". Inte alltid och dessutom, om du kommer körandes i rullstol är du ganska långt ner och syns inte så bra och kan alltså bli påkörd av en bil.

    Om du är avundsjuk på att handikappade får bra parkeringsplatser kan jag hjälpa dig. Du får en bra parkeringsplats mot att du får mitt handikapp 24 timmar om dygnet resten av ditt liv. Du kommer inte att kunna åka tåg som förut eller ens åka buss som förut. Du kommer inte att kunna nå upp ordentligt när du ska betala i affären. Du får en massa problem bara när du ska dit eftersom trottoaren inte är avfasad. Men det kanske du är OK med. Jag tror inte att du kommer att vara så nöjd med bytet. Jag däremot tar hellre en dålig parkeringsplats mot att kunna gå igen!


    Varför gör du detta till känslosås? Avundsjuk... Suck. Fan vad känsliga ni är, man får inte ifrågasätta något, man vill bara förstå men ni handikappade har taggarna utåt och idiotförklarar folk så fort man ber om rationella argument.
  • Anonym (Varför)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2019-11-11 14:43:34 följande:

    Det finns de som på allvar är avundsjuka för att handikappade har bättre platser, får gå före i kön på Liseberg, får åka på rehab-resa till Kanarieöarna osv. Till alla dessa säger jag att jag byter gärna med er. Detta går ju tyvärr inte. Jag inte bli frisk igen. Däremot går det ju att fixa så att de blir handikappade. En skada på ryggmärgen så blir det rullstol direkt, och en massa "förmåner".


    Ingen är avundsjuk! Folk har frågor, får man inte ifrågasätta hur ens skattepengar används? Ska vi bara betala och hålla käften?
  • Anonym (Varför)
    Anonym (.) skrev 2019-11-11 14:57:03 följande:

    Euhm?

    Vad har du missat?

    Vilka skattemedel pratar du om.

    Nu pratar vi om handikapparkeringar.

    Förklara hur och vilken stor belastning detta utgör på "oss skattebetalare".


    Svarade på ett inlägg som tog upp andra saker.
Svar på tråden Handikappsparkering vs familjeparkering..