• Anonym (Julia A)
    Mon 11 Nov 2019 13:37
    955 visningar
    23 svar
    23
    955

    Mina bröst producerar för mycket mjölk! Någon med erfarenhet av det?

    Jag har överproduktion av mjölk vilket har inneburit att mina bröst vid amning blir helt överfyllda med mjölk så min son hinner inte få i sig allt, och särskilt inte den fetare mjölken som brukar komma på slutet.

    Är det någon mer som varit med om att ha överproduktiuon av mjölk och hur har ni hanterat det? Det är mitt första barn så uppskattar alla tips jag kan få.

  • Svar på tråden Mina bröst producerar för mycket mjölk! Någon med erfarenhet av det?
  • Anonym (Julia A) Trådstartaren
    Tue 12 Nov 2019 15:29
    #6
    Anonym (???) skrev 2019-11-11 14:42:35 följande:

    Kan du pumpa lite innan du ger bröstet till sonen? Då pumpar du ut den tunna första mjölken och han får den som mättar samt hinner med i tempot. Sen hur gammal är han? I början har man ju massa mjölk tills det stabiliserat sig. Har en bebis på 5 dagar själv och har massa mjölk och brösten är helt hårda. Men det kommer ju lägga sig sen när produktionen ställt in sig efter barnet.


    Jag har provat pumpa men det funkar inte så bra för mig och det känns inte bra. Har nog inte hittat rätt pump ännu? Lättare att handmjölka i så fall. Han är snart 2 månader.
  • Anonym (Julia A) Trådstartaren
    Tue 12 Nov 2019 15:53
    #9
    Anonym (Block) skrev 2019-11-11 14:43:33 följande:

    Hur gammal är bebisen? Det tar nämligen en tid innan brösten ställer in sig efter barnets behov. Jag hade mycket mjölk också. Sprutade som en fontän i duschen och om sonen släppte taget under amning! I samråd med Bvc blockammade jag några dagar och då blev det mycket bättre. Du bör dock inte göra det på eget bevåg utan att rådfråga Bvc eller amningsmottagning eller amningshjälpen på F.B.


    Han är snart 2 mån. Ja det känner jag igen med att det lättar i duschen och hur det sprutar ut i början när han släpper taget. Pinsamt om någon ser!

    Ok jag har läst lite om blockamning och provat men jag tyckte bara det blev mer mjölk av det?! Kanske får ta kontakt med nån amningsmottagning. Vi bor dock en bra bit från närmsta.
  • Anonym (Julia A) Trådstartaren
    Thu 14 Nov 2019 12:07
    #17

    Tack för hjälpen alla! Ska prova gå med i amningshjälpen på fb och träna mer på blockamma. Men brösten producerar alltså väldigt mycket mjölk.

    Är det förresten nån som vet om man producerar mer mjölk ifall man har väldigt stora bröst?

  • Anonym (Julia A) Trådstartaren
    Fri 15 Nov 2019 13:28
    #21
    Phalaenopsis skrev 2019-11-15 02:08:03 följande:

    Tills du fått ned mjölkmängden kan du testa mjölkuppsamlingskupor. Jag sov med mina! Tror jag hällde ut en liter om dagen. Hade gärna sålt mjölken om inte sjukhuset förväntat sig att jag som nybliven mor skulle koka bröstpumpar och kånka på kylväskor till sjukhuset.


    Tack för tipset! Det ska jag skaffa mig. Förresten vad menar du med "koka bröstpumpar", för desinfektion?
Svar på tråden Mina bröst producerar för mycket mjölk! Någon med erfarenhet av det?