Inlägg från: TheDucky |Visa alla inlägg
  • TheDucky

    Gräsänder parar sig med våldtäkt?

    Koncentration skrev 2019-11-12 08:26:26 följande:

    1. Det där har jag aldrig sett, tror jag. Däremot har jag märkt av parbildning och hanen och honan följer efter varandra.

    2. Jag vet inte om jag hänger med. Har människorna gjort någonting med gräsänderna och sedan har änderna börjat med gruppvåldtäkter mot varandra?


    Som Kramklubba har skrivit så lever gräsänder i par.

    När det blir för många hanar utan partners så går de ihop i grupper.

    Sen så ger de sig på honorna som redan har partners och våldtar dem. Detta har alltid förekommit med gruppvåldtäkt bland gräsänder men är inte speciellt vanligt då förr fanns det fler honor och det var lättare för hanarna att hitta en partner.
  • TheDucky
    Koncentration skrev 2019-11-12 13:18:02 följande:

    Jaha. Så när hanarna inte funnit någon partner så går hanarna bestämt ihop i grupp och bestämmer sig för att para/våldta mot en hona. Vare sig hon har en partner eller inte? Fy vad hemskt....

    Kan en hane-partner bli vild och attackera mot dessa änder som våldtar dennes partner?Jag tycker man absolut kan snacka om våldtäkt här.


    Tror att de går främst ihop i grupp för att skydda sig, ensam är svag och i grupp har de lättare att överleva. Våldtäckterna är antagligen någon form av parningsbehov.

    Och att gruppen av hanar är utstötta för de har "misslyckats" med att hitta en partner.

    Ja jag har sett fenomenet när honans partners har jagat iväg killarna så honan kunnat fly. Men även att 2 av "singelhanarna" gett sig på hanen så de andra kunnat gå på honan. I det fallet skrämde jag bort dem men man kan tyvärr inte stå och vakta dem hela tiden.

    Men du kan nog få mer ordentliga svar av en ornitolog.
  • TheDucky
    Koncentration skrev 2019-11-16 12:38:59 följande:

    Ditt inlägg gjorde så att jag tyckte denna video var ännu mer otäckt och skrämmande. Jag tror någonstans inom mig ville tro att detta är någon typ av ''lek'' ändå. Jag menar, om honan velat fly. Varför flyger inte honan högre och längre bort?

    Av den frågan fick det mig att tänka att det var just en ''lek''. Men efter att läst din inlägg bekräftade bara min andra del inom mig och skrek att det just var en VÅLDTÄKT hela tiden.

    Det där om att hanen försökte göra allt vad han kunnat för att skydda sin partner men gruppen bestämde sig för att två hanar ''håller'' fast hanen och de andra kan ge sig på honan. Det var en mycket ordentligt skrämmande läsning. Jag tyckte inte alls om det där.

    Skrevs det längre upp här i TS att denna fenomen är ganska nytt på grund av att antal honorna har förminskat eller hur var det nu igen? Jag kanske missförstått?

    Otäckt....


    Honan hinner tyvärr oftast inte fly tyvärr, honorna är långsammare och klumpigare än hanarna.. Det finns fler djur som våldtar och är riktigt brutala. Att para sig är en starkt instinkt. Och tyvärr finns det djur som våldtar andra raser.

    Jag gillar djur och försöker låta bli att tänka på detta och undviker sånna videos nu förtiden. Gillar änder och ankor men har börjat undvika ankdammar. Men tyvärr är djurvärlden väldigt brutal i många aspekter.

    Fenomenet är inte nytt utan att det blivit vanligare om man kan säga så. Är nått med att det föds mindre honor pga av miljöförändringar om jag inte minns fel. Ju fler ensamma hanar som misslyckas locka till sig en partner dessto mer utbrett blir detta. Men jag har bara sett det själv 2 gånger, under 4 år då jag passera en ankdamm 2-4 ggr om dagen.
Svar på tråden Gräsänder parar sig med våldtäkt?