• Anonym (E)

    15 års åldersskillnad

    Ingen kommer bry sig såvida ni inte behandlar varandra dåligt eller gifter er inom en vecka eller liknande.

    Hon är vuxen, du är vuxen. Det låter som att ni båda är seriösa.

  • Anonym (E)

    Du ser ts i kommentarerna hur vanligt det är! Jag känner minst ett tiotal par där kvinnan är runt 15 år yngre.

    Kör på bara.

  • Anonym (E)
    Anonym (Äldre kille) skrev 2019-11-12 21:23:30 följande:

    Jo jag vet att det inte är så ovanligt men man vill gärna ha lite konkreta tipps för man vill ju ändå att det ska bli något bra och långvarigt. Så alltid intressant att höra från de som redan har gått denna vägen och höra av deras erfarenhet. =)


    Mitt livs kärlek är också nästan 15 år yngre men jag är kvinna och han är man. Passar man ihop så gör man. Vårt förhållande är inte annorlunda än något som jag har haft tidigare, bortsett från att det är mycket bättre och mer kärleksfullt möjligen.

    Om det är en seriös och kärleksfull relation så förstår människor runtomkring det.

    Jag kan inte se att det är något speciellt att tänka på på grund av ålder. Mer än att vara medveten om att man har lite olika erfarenheter kanske men det kan man ju ha ändå. I ditt fall är det nog mer att tänka på kring att du har barn och att du inte går för fort fram med en ny kärlek inför ditt barn, innan det har blivit stabilt mellan dig och den här kvinnan.
  • Anonym (E)

    Ja det som övriga i tråden har skrivit om olika faser i livet och vad man vill att ens förhållande ska ge och hur det ska se ut är såklart viktigt. Men det är det alltid skulle jag vilja säga. Det är inte bundet till ålder.

    Om en vill resa jorden runt och en vill skaffa barn och ha myskvällar så passar man inte ihop även om man är lika gamla.

    Likaså så kan man heller aldrig räkna med att en ny partner ska bli bonusförälder. Det är inte säkert att en barnfri person är sugen på att axla det ansvaret oavsett ålder. Man måste helt enkelt komma överens om hur det ska funka mellan en. Till exempel genom att vara tydlig med vem som har ansvar för barn och uppfostran.

  • Anonym (E)
    Anonym skrev 2019-11-13 16:12:25 följande:

    Att kalla flickan för kvinna är ju bara för mycket... och att uppmuntra detta?

    15 år är alltid för mycket men när det ena knappt är mer än ett barn och den andra redan har barn... det kan nog räcka med ett barn för honom.


    Hon är ju en ung kvinna. Hon är myndig.

    Det är inte ovanligt att unga kvinnor framförallt vill ha barn och familj tidigt, tror det är en stor drivkraft i att de söker äldre män.
  • Anonym (E)
    Anonym skrev 2019-11-15 05:04:01 följande:

    Hon är kanske myndig, ett stort misstag att sänka myndighetsåldern så barn ska få räknas som vuxna.

    Ingen flicka i den åldern är mogen att agera "låtsasmamma" åt ett annat barn.


    Man behöver varken bli låtsasmamma eller bonusmamma bara för att man har ett förhållande med en förälder oavsett ålder. Dessutom händer det ju inte alltför sällan att kvinnor skaffar egna barn i 18, 19, 20 års ålder.
Svar på tråden 15 års åldersskillnad