• Anonym (Äldre kille)
    Tue 12 Nov 2019 15:08
    403 visningar
    36 svar
    -1
    36
    403

    15 års åldersskillnad

    Hej!

    Nu är det så att man har hamnat i en situation som alla kanske inte anser helt moraliskt rätt men tänker att man ändå vill få andras syn och tips. Så det jag är ute efter är mer praktisk råd och andras erfarenhet i ämnet.

    Det är så att jag har träffat en tjej på 18 år där jag själv är 33, vi började prata med varandra på nätet av en slump och insåg fort att vi hade båda väldigt mycket saker gemensamt. Bara några av sakerna är att vi båda älskar att analysera och prata om djupare ämnen, har samma lite udda intressen och samma syn på närhet och vad vi vill ha ut av en relation.

    Efter att ha pratat med henne så fastnade jag på en gång och skulle jag inte ha vetat om åldern skulle jag tro att hon var mycket äldre. Vi båda är väldigt förtjusta i varandra och vill satsa på ett förhållande, det som vi vet däremot är att vissa säkert skulle se snett på det hela.

    Värt att nämna är att jag har en dotter sedan innan och det vet hon om och har inga problem med men kan även det vara värt att nämna som sagt.

    Så det vi egentligen undrar lite över är de som har varit i liknande situation, vad kan vara bra att tänka på när vi går fram nu för vi båda vill ha något seriöst och långvarigt.

  • Svar på tråden 15 års åldersskillnad
  • Anonym (Äldre kille) Trådstartaren
    Tue 12 Nov 2019 21:21
    #8
    Anonym (Lizzy) skrev 2019-11-12 20:25:45 följande:

    Hej!Jag är 18 år och har träffat mitt livs kärlek på en mogen äldre man(15år).Vi har mycket gemensamt förutom att jag ungdom fortvarande och inte riktigt vuxen!


    Hej!

    Hur har du upplevt att förhållandet har varit? Har det funnits några fallgropar eller så som man kan behöva tänka på?


    Man vill ju inte att hon tex känna att hon ska hamna i underläge på något sätt utan det ska vara ett jämbördigt förhållande trotts åldersskillnaden.

  • Anonym (Äldre kille) Trådstartaren
    Tue 12 Nov 2019 21:23
    #9
    Anonym (E) skrev 2019-11-12 20:43:21 följande:

    Du ser ts i kommentarerna hur vanligt det är! Jag känner minst ett tiotal par där kvinnan är runt 15 år yngre.

    Kör på bara.


    Jo jag vet att det inte är så ovanligt men man vill gärna ha lite konkreta tipps för man vill ju ändå att det ska bli något bra och långvarigt. Så alltid intressant att höra från de som redan har gått denna vägen och höra av deras erfarenhet. =)
  • Anonym (Äldre kille) Trådstartaren
    Wed 13 Nov 2019 21:37
    #24
    Anonym (Anonym (erfaren av åldersskillnad)) skrev 2019-11-13 17:09:14 följande:

    Hej!

    Jag är i ett förhållande med en man som är 26 år äldre än mig, vi har varit tillsammans i 4 år. Ålderskillnad spelar ingen roll om man älskar varandra och precis som du skriver känner jag inte heller av att han är så mycket äldre än jag.

    Vad jag dock vill råda till är att verkligen tänka efter vad man vill ha ut av livet och förhållandet innan det blir för seriöst. Vi är i helt olika stadier i livet och när man är investerad i sitt förhållande med en så pass mycket äldre man blir frågor om barn och giftermål helt plötsligt väldigt svåra.

    Förstår att man inte tänker på sånt när man är 18 (jag var 19 när jag träffade min kille och tyckte inte alls att det var problem) och att er ålderskillnad inte är lika stor, men det är väldigt jobbigt att vara i ett förhållande med någon man verkligen älskar och inte vara säker på om man har en framtid.

    Så för att summera, nej, ålderskillnad gör inget, men var försiktiga vad ni ger er in på.


    Hej och tack för svaret, det uppskattas!

    Jo det var något som hon och jag pratade en del om just hur man ser på sin framtid och även där är vi väldigt lika. Hon är hellre hemma och tar det lugnt eller hittar på något roligt med vänner än att gå ut och festar tex. Så just nu i alla fall verkar vi ha liknande mål både i närtid och längre fram villket var lite av en förutsättning.

    Sedan nämdes det med dottern och det är såklart något som kan påverka, hon är själv barnkär och jag har heller inga förväntningar eller krav på att hon ska agera en till förälder men får såklart vara en extra vuxen i dotterns liv. Sedan får hon ta så lite eller mycket plats som hon känner att hon vill och fungerar.


    Så uppskattar alla kommentarer som tillslut bidrar med att detta kommer bli lyckat och långvarigt för oss. :)

  • Anonym (Äldre kille) Trådstartaren
    Thu 14 Nov 2019 21:12
    #28
    Anonym (semlan) skrev 2019-11-14 11:39:48 följande:

    Jag var 18 år när jag blev tillsammans med min make som då var mycket äldre än du. Kärleken har ingen ålder, men åldern påverkar såklart. Det enda riktigt knepiga i er situation är ditt barn. Hon måste gå först!


    Hej och vad kul att det går bra för er!

    Ja självklart så kommer dottern alltid att vara prio ett och det var ingan konstigheter heller från hennes sida. Snarare att hon hade varit arg på mig om jag inte prioriterade så, hehe.
Svar på tråden 15 års åldersskillnad