Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Alkohol - Är jag knäpp?

  Tis 12 nov 15:59 Läst 0 gånger Totalt 8 svar
  Anonym (TS)
  Visa endast
  Tis 12 nov 15:59

  Jag har tidigare varit tillsammans med en missbrukare. Främst alkohol men också andra droger. Förhållandet var otroligt destruktivt och jag blev utsatt för både fysiskt och psykisk misshandel. Han var otrogen vid ett föertal tillfällen. Efter vi gjorde slut var jag singel i cirka 5 år. Jag festade mycket. Dejtade. Sen träffade jag en underbar kille. Vi har varit ett par i flera år nu. Både han och jag är restriktiva med att dricka alkohol. Men det finns någon inom mig som AVSKYR när han dricker. Jag struntar i alla andra, men just när han dricker så växer en oro. Det är svårt att beskriva.

  T ex. Han fick för sig en gång att han skulle dricka en öl i bastun. När jag öppnade kylen och såg ölen kändes det som en isande blixt slog ner i mig och jag fick ont i magen. Eller som när han köpte en cider var åt oss och ville dricka ute på altanen på kvällen. Ont i magen direkt. Orolig. Direkt det är prat om after work, julbord eller firmafester så får jag ont i magen och blir orolig. Jag känner mig arg. Direkt tänker jag att "Varför dricker man mitt i en vecka? Det är inte normalt." fast det händer en gång per år. Detta handlar om 4 gånger per år kanske varav han kanske åker på en av dessa grejer.

  När han ska gå ut på krogen kan jag känna mig svartsjuk. Jag är ALDRIG annars svartsjuk. Han har många tjejkompisar han umgås med osv och det berör mig inte. Men när han ska gå ut så kommer denna oron för drickandet och oro för att han ska vara otrogen.

  Nu är det typ 1,5 år sedan både han och jag drack och nu kom det på tal gällande en firmafest. Direkt känner jag denna huggande oron i magen. Pulsen stiger. Jag känner mig stressad.

  HUR FÅR JAG BORT DETTA!?

 • Ons 13 nov 08:42 #1 +1

  Låt honom avgöra vad han vill dricka eller inte, lita på honom. Då kommer du se att han fixar det och att du inte behöver oroa dig.

 • Ons 13 nov 08:51 #2

  Posttrsumatisk stress? Du har ett obearbetat trauma sedan tidigare. Alkohol är en trigger. I botten ligger otrygg anknytning, annars hade du inte stannat i en tidigare destruktiv relation. Jag skulle försöka hitta en terapeut.

 • Anonym (chj1)
  Visa endast
  Ons 13 nov 09:14 #3 +1

  Sök hjälp för din överdrivna ångest och rädsla inför alkohol. 

 • Ons 13 nov 09:25 #4

  Jag tror att du ska söka hjälp för det här, är inte så säker på att det är alkoholen i sig som är problemet utan du har fått djupa sår från en tidigare relation där han kanske bedrog dig i samband med att han gick ut?

 • Ons 13 nov 09:50 #5 +1

  Du har är från en tidigare relation vilket gör dig överdrivet känslig kring allt som har med det att göra, vilket är fullt naturligt men något du behöver bearbeta för att må bra igen.

 • Anonym (Bella­)
  Visa endast
  Ons 13 nov 10:07 #6 +2

  Inget av det du beskrivit skulle ha oroat mig. Jag dicker inte heller särskilt ofta, men kanske totalt en flaska vin på 2-3 månader. Jag vet inte hur många år sedan det var nu sen jag senast var full. Att ta en cider eller ett glas vin mitt i veckan eller en öl i bastun är inte något att oroa sig över, speciellt inte när han ändå dricker så oerhört sällan.

  Om jag var du skulle jag börja söka hjälp för din ångest och oro över hans minimala alkoholbruk. Det är ju självklart att du blivit påverkad från din tidigare relation, det är inget konstigt, men tror att du måste få hjälp att bearbeta det.

 • Anonym (Detta­)
  Visa endast
  Ons 13 nov 10:30 #7
  AnnaSthlm skrev 2019-11-13 08:51:35 följande:

  Posttrsumatisk stress? Du har ett obearbetat trauma sedan tidigare. Alkohol är en trigger. I botten ligger otrygg anknytning, annars hade du inte stannat i en tidigare destruktiv relation. Jag skulle försöka hitta en terapeut.


  Här har du svaret ts. Du måste bearbeta ditt förflutna för att komma över din rädsla inför framtiden.

  Psykoanalys kanske?

  Vet din man om dina känslor kring alkohol? Det är nämligen inget att förminska men ej heller något du har rätt att förbjuda. En konversation kring ämnet kanske hade lugnat dig tills du får tag i en terapeut du är bekväm med. Sånt kan ta tid.
 • Anonym (A)
  Visa endast
  Ons 13 nov 14:19 #8
  Smultronmarmelad skrev 2019-11-13 08:42:40 följande:
  Låt honom avgöra vad han vill dricka eller inte, lita på honom. Då kommer du se att han fixar det och att du inte behöver oroa dig.
  Håller med
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll