Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill bli friad till

  Tis 12 nov 2019 17:29 Läst 0 gånger Totalt 41 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Kluven) - Visa alla inlägg
  Anonym (Kluve­n)
  Återställ
  Tis 12 nov 2019 17:29 -2 +1

  Vill bli friad till men vill inte outa att det är det jag önskar för att förstöra den upplevelsen. Lite som att behöva säga att någon behöver säga förlåt för att det ska kännas bra, då känns det inte alls eftersom man fick ge instruktioner om något som bör komma av sig själv. Eftersom frieri och giftermål inte längre följer en given norm så känns det som att en som går och önskar detta inte kan räkna med att det sker efter en viss tid med någon längre. Vilket känns jobbigt då jag känner mig gammalmodig/söker bekräftelse på förhållandet i handlingen.

  Vi har pratat om att vi ska gifta oss en dag, det är självklart men inte när. Tror han kommer skjuta på det något år medens jag tycker det börjar bli dags efter tre års fin kärlek. Hade gärna blivit friad till innan barn av någon anledning, som om jag vill vara säker på att det är mig han vill vara gift med, inte vara gift med mig bara för att vi har barn. Växte upp till det mantrat från min pappa, att de gifte sig endast (borglig) för att det är juridiska är viktigt när man har barn. De har aldrig varit romantiska eller haft ett ideal förhållande.

  Är jag extra känslig i saken och hur hade ni gjort?

 • Anonym (Kluve­n) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 13 nov 2019 18:01 #17

  Tack för allas svar och syn på saken! Mycket möjligt att det är samtidens Hollywoodfilmer som påverkat en. Insåg efter mångas inlägg att jag behöver prata mer med honom om det och gjorde det lite försiktigt. Inte varit helt transparent som många menar men förklarade iaf att jag tänker att vi kommer känna ganska så snart efter barn att det är bra att gifta sig rent juridiskt och även ur barnets perspektiv som får ha två föräldrar som gift sig och har samma efternamn. Men att jag då känner att anledningen som är kopplat till kärleksbekräftelsen blir lidande då det snarare kommer vara giftermål för att det som sagt varit juridiskt och familjemässigt bra. Han förstod vad jag menade och vi lämnade det där. Så på ett vis har jag nu gjort det även om jag kommer behöva vara ännu tydligare vid senare tillfälle. Kanske inte den tydligare prestationen men jag är iaf påväg:)

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll