Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill bli friad till

  Tis 12 nov 2019 17:43 Läst 0 gånger Totalt 41 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Emely) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Emely­)
  Återställ
  Tis 12 nov 2019 17:43 #4
  Anonym (Kluven) skrev 2019-11-12 17:29:35 följande:

  Vill bli friad till men vill inte outa att det är det jag önskar för att förstöra den upplevelsen. Lite som att behöva säga att någon behöver säga förlåt för att det ska kännas bra, då känns det inte alls eftersom man fick ge instruktioner om något som bör komma av sig själv. Eftersom frieri och giftermål inte längre följer en given norm så känns det som att en som går och önskar detta inte kan räkna med att det sker efter en viss tid med någon längre. Vilket känns jobbigt då jag känner mig gammalmodig/söker bekräftelse på förhållandet i handlingen.

  Vi har pratat om att vi ska gifta oss en dag, det är självklart men inte när. Tror han kommer skjuta på det något år medens jag tycker det börjar bli dags efter tre års fin kärlek. Hade gärna blivit friad till innan barn av någon anledning, som om jag vill vara säker på att det är mig han vill vara gift med, inte vara gift med mig bara för att vi har barn. Växte upp till det mantrat från min pappa, att de gifte sig endast (borglig) för att det är juridiska är viktigt när man har barn. De har aldrig varit romantiska eller haft ett ideal förhållande.

  Är jag extra känslig i saken och hur hade ni gjort?


  Vet han att äktenskap är viktigt för dig? Frustrerande att behöva vänta, men det är väl det eller att ta tag i det själv.
  Jag hade nog väntat lite till, kanske något år, om förhållandet var bra. Jag hade även väntat med att flytta ihop och ha sex då det är något jag kopplar ihop med äktenskap.
 • Anonym (Emely­)
  Återställ
  Ons 13 nov 2019 20:12 #32
  Anonym skrev 2019-11-13 20:02:32 följande:
  Det enda jobbiga är ju att du tjatade till dig ett bröllop.
  Och uppdaterade till förlovad på FB för tidigt.
  Jaja, man kan inte göra rätt.
  Själv väntade jag tills (numera) maken friade. Men då var jag väl ett passivt mähä som förväntade sig att han skulle läsa tankar.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll