Inlägg från: Anonym (Sara) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sara)

    Vill bli friad till

    Fast storslagna frierier är väl inte gammaldags i en svensk kontex utan snarare ganska modern. Så gammeldax behöver du inte känna dig.

    Men att förmå någonatt göra något för en som den inte vet om att man vill utan att tala om att man vill det är förstås svårt. Drt krävs ju då att det är en dröm även för partnern annars kommer han nog inte komma på det.

    Jag tror att du måste tala om vad du vill. Dvs att du vill bli friad till, men försrås inte planera det åt honom. Lite som fjäril kär skrev.

  • Anonym (Sara)
    Anonym (Kluven) skrev 2019-11-13 18:01:24 följande:

    Tack för allas svar och syn på saken! Mycket möjligt att det är samtidens Hollywoodfilmer som påverkat en. Insåg efter mångas inlägg att jag behöver prata mer med honom om det och gjorde det lite försiktigt. Inte varit helt transparent som många menar men förklarade iaf att jag tänker att vi kommer känna ganska så snart efter barn att det är bra att gifta sig rent juridiskt och även ur barnets perspektiv som får ha två föräldrar som gift sig och har samma efternamn. Men att jag då känner att anledningen som är kopplat till kärleksbekräftelsen blir lidande då det snarare kommer vara giftermål för att det som sagt varit juridiskt och familjemässigt bra. Han förstod vad jag menade och vi lämnade det där. Så på ett vis har jag nu gjort det även om jag kommer behöva vara ännu tydligare vid senare tillfälle. Kanske inte den tydligare prestationen men jag är iaf påväg:)


    Sa du nåt om att du vill bli friad till?

    I min värld är en önskan om att gifta sig pch en önskad om ett frieri inte samma sak. Även om han nu förstår att du vill gifta dig inom en viss tidsram är det ju inte alls säkert att han fattar att du vill att han ska fria till dig.
  • Anonym (Sara)
    Anonym (Koll) skrev 2019-11-13 18:50:04 följande:

    Det traditionellt svenska är att fria lite enklare utan ring, eller med en symbolisk ring, svaras det ja är man förlovad och går tillsammans och provar ut ringar.

    Dvs båda har förlovningsring i Sverige.

    Med Hollywoodfilmerna har stora överraskande frierier med tjusig ring kommit hit, inget fel med det, men inte gammal tradition här.


    Ja, enligt svensk tradition har mannen endast en förlovningsring. Eller rättare sagt, mannens förlovningsring blir en vigselring vid vigseln.
  • Anonym (Sara)
    Anonym skrev 2019-11-13 19:04:33 följande:

    Fel.

    Det traditionella här är att förlova sig, ibland med äktenskapsplaner och ibland utan.

    Man blir inte per automatik förlovad för att man frågat någon om den vill gifta sig. Lite komiskt att du tror det. 


    Har läst att förr i tiden kunde man se löftet om äktenskap som upphävt efter ett år efter frierieriet och då fick kvinnan behålla ringen
  • Anonym (Sara)
    Anonym skrev 2019-11-13 19:21:13 följande:

    Jaha, ok. När skulle det ha varit?


    Tycker att det är intressant med gamla traditioner bara. Vet inte exakt när, men ett bra tag sedan förstås.
Svar på tråden Vill bli friad till