Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vill bli friad till

  Ons 13 nov 2019 09:42 Läst 0 gånger Totalt 41 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Ivy) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Ivy)
  Återställ
  Ons 13 nov 2019 09:42 #9 +1
  Vevoz skrev 2019-11-12 18:42:01 följande:

  Min sambo ville gärna ha barn, han pratade o drömde om det ofta. Men jag var tydlig att jag inte vill ha barn innan frieri o förlovning.

  Då blev det frieri, o nu bebis på g. Ville ha den tryggheten innan barn.

  Vet inte hur din sambo ställer sig inför barn men det kan vara en taktik.


  Vilken trygghet menar du? Ett frieri och förlovning betyder ju egentligen ingenting juridiskt?
 • Anonym (Ivy)
  Återställ
  Ons 13 nov 2019 09:46 #10
  Anonym (Kluven) skrev 2019-11-12 17:29:35 följande:

  Vill bli friad till men vill inte outa att det är det jag önskar för att förstöra den upplevelsen. Lite som att behöva säga att någon behöver säga förlåt för att det ska kännas bra, då känns det inte alls eftersom man fick ge instruktioner om något som bör komma av sig själv. Eftersom frieri och giftermål inte längre följer en given norm så känns det som att en som går och önskar detta inte kan räkna med att det sker efter en viss tid med någon längre. Vilket känns jobbigt då jag känner mig gammalmodig/söker bekräftelse på förhållandet i handlingen.

  Vi har pratat om att vi ska gifta oss en dag, det är självklart men inte när. Tror han kommer skjuta på det något år medens jag tycker det börjar bli dags efter tre års fin kärlek. Hade gärna blivit friad till innan barn av någon anledning, som om jag vill vara säker på att det är mig han vill vara gift med, inte vara gift med mig bara för att vi har barn. Växte upp till det mantrat från min pappa, att de gifte sig endast (borglig) för att det är juridiska är viktigt när man har barn. De har aldrig varit romantiska eller haft ett ideal förhållande.

  Är jag extra känslig i saken och hur hade ni gjort?


  Jag tror att du får vara lite mer tydlig med honom. Du måste ju inte förklara exakt hur du vill att han ska fria, men att du tycker att det är viktigt ATT han friar. Sen kan du ju prata med honom ungefär när han vill gifta sig. Han kanske vill att ni ska ha mer pengar, bättre jobb eller så har han bara inte tyckt att det varit så bråttom för att ni kanske redan bor ihop och inget skulle egentligen förändras (mer än juridiskt).
 • Anonym (Ivy)
  Återställ
  Ons 13 nov 2019 18:02 #18
  Fjäril kär skrev 2019-11-13 17:15:26 följande:
  Alla människor får göra exakt som dom vill eftersom frieri inte har någon juridisk funktion. Därför kan ett frieri ske exakt när som helst oavsett. Det bestämmer bara dom som det angår.
  Bara för att alla får göra precis som de vill betyder det inte att det inte är löjligt. Alla gör löjliga och fåniga grejer ibland.

  I ditt exempel med de som bestämde sig på BB att de ville gifta sig, skulle jag ha sett dem som förlovade från den stunden. De hade bestämt sig för att gifta sig = förlovad. Om paret sedan tyckte att det var mysigt med ett till frieri kvällen innan bröllopet är ju kul för dem.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll